I slutningen af denne uge inviterer Unisport Flagship Store til et helt unikt arrangement i samarbejde med Pantofola d’Oro. Det har inspireret os til at tage et kig på nogle af de absolut bedste læderstøvler på markedet.

Når syntet ikke kan gøre det | 5 fantastiske læderstøvler

14.09.2016

Skrevet af Jonathan

Den originale fodboldstøvle blev lavet med en overdel af læder. Og det var ikke før midten af 90’erne, hvor den syntetiske overdel blev introduceret at læder havde en reel konkurrent på markedet. I dag er det blevet reglen nærmere end undtagelsen at fodboldstøvler skal konstrueres af syntetiske materialer. Det betyder også at læderoverdelen er blevet en truet art, som kun holdes i live af en insisterende gruppe dedikerede fans af læderoverdelen.

Og hvad skulle så være argumenterne for at vælge læderoverdelen frem for den populære syntetiske overdel? Jeg har i hvert fald fundet fem rigtig gode grunde, som jeg vil introducere for dig i nedenstående. Og tro mig, hvis du prøver en af disse fem støvler og ikke føler dig forført – så vil jeg påstå at der er noget i vejen med dig…

Du kan finde vores fulde udvalg af fodboldstøvler i læder lige her.

Fortsættes nedenunder.

PANTOFOLA D’ORO LAZZARINI

Jeg lægger selvfølgelig ud med Pantofola d’Oro, da det nu er deres fortjeneste at jeg fandt inspirationen frem til dette indlæg. Vi har allerede tidligere brugt noget energi på at fortælle om Pantofola d’Oro, som du kan læse om her. Men grundlæggende set så er Pantofola d’Oro Lazzarini uundgåelig at tale om når vi snakker læderstøvler. Den kærlighed der lægges i udviklingen af deres læderoverdel er usammenlignelig med noget andet brand i verden. Og resultatet kommer tydeligt til udtryk både i udseendet af støvlen og i konstruktionen af den.

Læsten på denne støvle er til den noget smallere side, hvilket også betyder at du nok ikke vil have samme store glæde af den hvis du har brede fødder. Støvlen er lavet med færre sømme end en traditionel støvle, hvilket også giver en renere sparkeflade og et mere naturlig fit til din fod. Det reducerer også vandindtag. Derfor er det en smule ærgerligt at det er en relativ tung støvle (290 gram). Det trækker desværre oplevelsen en smule ned. Alt i alt er Pantofola d’Oro Lazzarini dog et must, hvis man skal prøve lædermarkedet af.

MIZUNO MORELIA NEO MADE IN JAPAN

Det japansk ejede Mizuno har, ligesom Pantofola d’Oro viet deres kærlighed til læderstøvler og af kendere bliver deres Morelia Neo Made in Japan (MiJ) nok betragtet som den bedste læderstøvle på markedet. Morelia Neo (MiJ) er Mizunos seneste udvikling af siloen og blev lavet som en ”speed” version af Morelia siloen. Den vejer således 35 gram (180 gram) mindre end Morellia II Made in Japan og det mærker man med det samme støvlen tages på. Man skal lede længe for at finde et så blødt og imponerende stykke læder som det Mizuno benytter på deres Morelia Neo MiJ. Mit bedste argument for denne støvle er at du skal prøve den på og du vil med det samme forstå hvorfor jeg ikke har et eneste ondt ord at sige om denne støvle.

Selvom læsten er relativ smal og støvlen er lavet som en speedstøvle, så kan jeg skrive under på at den sagtens fungerer til den brede fod. Den bløde læderoverdel er simpelthen så fleksibel og behagelig at overdelen tilpasser sig fodens form lige fra skoæsken.

Hvis jeg var dig og jeg gik og ledte efter et par læderstøvler, så ville jeg stoppe søgningen lige her – men ret skal være ret og et noget pebret prisskilt, kan skræmme mange. Så lad mig introducere et par stykker mere som på alle måder er et alternativ, som er det værd.

MIZUNO MORELIA II MADE IN JAPAN

Til et par 100 kr. mindre kan du få Mizuno Morelia II MiJ, som er den ”originale” Morelia. Ligesom Morelia Neo MiJ laves støvles med det ypperste af det ypperste læder og oplevelsen af at tage den på er derfor meget lig førnævnte. Den hovedsagelige forskel ligger i vægten af støvlen som hovedsageligt ligger i den Pebax sål støvlen er bygget på og læderoverdelen, som er en smule tykkere end Morelia Neo modellen. Disse ting gør at Morelia II MiJ henvender sig til spilleren der ikke har det store behov for letvægt, og som foretrækker det lidt mere bløde og traditionelle touch på bolden.

Morelia II MiJ skal derfor heller ikke betragtes som en nedgradering af Morelia Neo MiJ, men et alternativ til dem som ikke er interesserede i at betale ekstra for den opdaterede og mere moderne version.

NIKE PREMIER

Måske en smule overraskende at Nikes Premier kommer med på denne liste, men ingen herinde er i tvivl om at Premier er alle dine overvejelser værd. Premier har været en trofast del af Nikes udvalg siden 1994 og selv om Nike Tiempo Legend er kommet til siden, så har Premier holdt ved og det er endda uden at have fået tilført særlig mange opdateringer. Støvlen i sin essens fungerer bare virkelig godt. Fittet føles perfekt lige fra skoæsken, det bløde kængurulæder bekræfter hvorfor en læderstøvle stadig er relevant, og så er det bare en fodboldstøvle som holder i flere år (noget vi ikke ser så ofte nu til dags).

Udover at Nike Premier er en solid og ekstremt behagelig fodboldstøvle, så taler det i den grad også støvlen op at prislejet er et helt andet end de øvrige, som er nævnt her i indlægget. I denne kategori kunne også nævnes adidas’ Gloro 16.1, men stod valget mellem de to, ville jeg helt sikkert gå med Nike Premier.

EVOTOUCH

Et lidt kækt bud her, men efter min mening skal den med. PUMA præsenterede tidligere for nyligt deres nyeste innovation: evoTOUCH. En støvle med en højanklet sok (i syntetisk – evoKNIT kalder PUMA det) og en overdel i et tyndt og lækkert stykke kængurulæder. Læderoverdelen gjorde de fleste af os herinde helt bløde i knæene første gang vi stod med støvlen og der er ingen tvivl om at evoTOUCH er trådt ind på markedet med et helt unikt tilbud, som er alle pengene værd. Med evoTOUCH har PUMA bevæget sig i en rigtig spændende retning, som måske kan være starten på flytte læderoverdelen væk fra den truede afdeling.

Skal jeg finde en lille plet, på et ellers flot stykke kunstværk fra PUMA, så er det at forfoden er noget rummelig og tenderer til en smule klodset. Det gør at der ikke er helt samme kontrol over bolden, som de fleste fodboldstøvler i dag og det er rigtig ærgerligt, da det er en forholdsvis central del af fodboldspillet…