Pantofola d’Oro Lazzarini | Italiensk håndværk og historien bag brandet

25.06.2016

Skrevet af Jonathan

Det er blevet tid til at noget meget særligt slutter sig til Unisport udvalget. For første gang kan du finde Pantofola d’Oro Lazzarini, som ikke er et par helt almindelige fodboldstøvler. Få fortællingen her...

Grundlagt i 1886 i en forholdvis lille by i Italien, kaldet Ascolu Piceno, har Pantofola d'Oro mere end 130 års erfaring med sine håndlavede fodboldstøvler. Med en helt uigennemtrængende besættelse og dedikation til perfektion, er hvert stykke læder nøje udvalgt og omyggeligt kvalitetstestet gennem hele processen af de erfarne skomagere. Skoproducenten har bevaret sin autenticitet helt frem til i dag, hvor forretningen stadig ejes af den samme Lazzarini familie som startede det hele.

Og dette engagement og nærmest religiøse tilgang til design og kvalitet er præcis, hvad der gør Pantafolo d'Oro til en helt unik spiller på markedet. Faktisk hed foretagendet oprindeligt “Calzaturificio Lazzarini”, som betyder Lazzarini's skofabrik, men et legendarisk møde med en af Juventus' helt store stjerner ændrede på det.

John Charles, der tidligere er blevet valgt som Juventus' bedste udenlandske spiller, besøgte skofabrikken for at få et par nye fodboldstøvler og da han prøvede dem på for første gang, udbrød han som det første: “Questa non è una scarpa, è una pantofola. Una Pantofola d'Oro!” Groft oversat betyder det “Det her er ikke fodboldstøvler, det er hjemmesko. Gyldne hjemmesko!” Og sådan fik brandet sit navn - Pantofola d'Oro - eller Gyldne hjemmesko.

Overdelen

Pantofola d’Oro Lazzarini kommer også i kalvelæder, men varianten af kængurulæder er på alle måder at foretrække. Fodboldstøvlerne er konstrueret af ét helt lag kængurulæder, og det skiller sig i dén grad ud fra mængden. Overdelen smyger sig rundt om foden, som du sjældent har mærket det og det bløde touch på bolden er helt usammenligneligt. Oven i det giver den sømløse konstruktion en uovertruffen fleksibilitet, der fuldender oplevelsen. Hver støvle går gennem de samme 46 trin i produktionsfasen og ved hvert trin er der et kvalitetstjek, som skal sikre at hver eneste fodboldstøvle, som kommer ud af Pantofola d'Oro er helt fejlfri og i perfekt stand.

Ydersålen

Pantofola d’Oro Lazzarini er som de andre fodboldstøvler i den klassiske kategori lavet med fokus på et højt niveau af komfort og stabilitet. Der er dog mere til det end, hvad øjet lige ser. For selv om designerne i Pantofola d'Oro først og fremmest gør sig i godt gammeldags håndværk, så anerkender de også at der i dag er brug for teknologisk snilde, for at udvikle en gennemført fodboldstøvle. Omkring forfoden har man gjort sålen ekstra spændstig. Det er gjort for at tilføre et mere eksplosivt afsæt og sammen med den ekstremt fleksible overdel, formår Pantofola virkelig at gøre støvlen så dynamisk som 290 grams fodboldstøvle nu engang kan blive.

Det er bestemt ingen tilfældighed at italinerne har et så anerkendt ry når det kommer til fodtøj og skomagerne hos Pantofola d’Oro spiller en virkelig stor rolle i det. Hvis du har fået sult på at prøve dine fødder af i et par Pantofola d'Oro Lazzarini så skal jeg være den sidste til at anklage dig for det. I det øjeblik du tager dem ud af æsken, mærker du præcis hvorfor disse fodboldstøvler er noget ud over det sædvanlige.

Er dit næste par støvler fra Pantofola d'Oro Lazzarini? Få valuta for dine penge lige her.