Bliv klogere | Den nye Umbro UX-Accuro

20.07.2016

Skrevet af Jonathan

Hvis man udelukkende kigger på erfaring, så er Umbro helt i toppen blandt fodboldbrands. Nu øser de ud af den erfaring med en helt ny generation i deres UX silo. Bliv klogere på den nye støvle her.

Du kan spørge hvem som helst, professionel eller amatør, og du vil nok få samme svar: Komfort er et af de absolut vigtigste elementer, når man skal vælge sin fodboldstøvle. Og trenden følger da i den grad også med behovet. For hvor det i en periode var nok blot at fokusere på enten fart, kontrol eller et tredje element, så er komforten i 2016 gået hen og blevet det vigtigste udgangspunkt, når en fodboldstøvle skal udvikles.

“Today’s players expect more than that – they want Comfort 2.0, Comfort +++. Comfort: The Next Generation.”

Med UX siloen har Umbro søgt at designe en fodboldstøvle, som netop putter komforten helt i front. Det har dog knebet en smule med at gøre støvlen helt populær. Nu tager Umbro dog et træk, som kan give dem noget momentum. Med den nye Umbro UX-Accuro har de nemlig udviklet en fodboldstøvler der både ser og føles nutidig og som i den grad fortjener tid under rampelyset.

Du kan finde de nye Umbro UX-Accuro lige her.

OVERDELEN

De nye Umbro Accuro støvler er lavet med en overdel af et let syntetisk materiale, som har fået tilføjet en række skud og boldkontrollerende elementer for at forbedre kontakten med bolden. Det i sig selv er ikke nogen revolution. Ideen bag har vi både set på adidas Predator, PUMA evoPOWER og Nike Magista, men det er tydeligt at se at der er lagt mange research timer bag for at sikre at elementer ikke giver en negativ indflydelse på komforten. Noget som ikke alle lignende støvler fra tidligere tider kan prale af.

Selve pløsen er lavet med den såkaldte Burrito teknologi, hvor overdelen i bund og grund lukker sig sammen om foden som en burrito (heraf navnet). Det giver dels en større sparkeflade på vristen og dermed et større område for at øge kontrollen over bolden. Dels sikrer giver det en fodboldstøvler der virkelig sidder tæt rundt om foden.

YDERSÅLEN

Vender vi støvlen på hovedet bliver vi mødt af en nyudviklet “pro-stance” ydersål. Endnu et nøgleelement for at sikre den høje komfort. Umbro har valgt at designe støvlen med runde knopper, simpelthen for at give den størst mulige bevægelsesfrihed og balance. En klassisk konfiguration, som i moderne fodbold er vendt tilbage, som den foretrukne på mange støvler.

Den nye Umbro UX-Accuro er ikke nødvendigvis en revolution af en fodboldstøvle, men jeg mener på alle måder at den har gjort sig fortjent til en plads i sortimentet og jeg mener endda også at den overhaler nogle af sine direkte konkurrenter i spillet. Helt præcis hvad Umbro mener med deres tagline ”Deadly Comfort” forstår jeg ikke helt. Er komforten dødelig for dig eller for modstanderen eller, hvem er den dødelig for?

Ikke desto mindre så vil jeg afslutte gennemgangen med at sige, at hvis du leder efter en fodboldstøvle der sidder behageligt og ikke har brug for al den hurlumhej, som mange fodboldstøvler er bygget med i dag, så er Umbro UX-Accuro på alle måder værd at prøve af. Også selv om at Umbro ikke er det mest populære brand på markedet.