Bad Boys FC: De mest historiske fodboldøjeblikke genskabt

14.08.2015

Skrevet af Mathias

Hvad har Luis Suarez, Eric Cantona og Zinedine Zidane til fælles? Alle er verdenskendte fodboldstjerner kendt for deres genialiteter på banen, men lige så husket for et øjebliks nedsmeltning på banen (flere øjeblikke i Suarez’ tilfælde). Nu har fotografen George Logan genskabt de mest ikoniske galheder der er sket på fodboldbanen gennem historien.

Vi har alle på et eller andet tidspunkt forsøgt at rekreere nogle af de genialiteter vi ser i tv’et. Lige fra mål til driblinger og fejringer. Men hvor mange af os har gået ud og efterlignet Zidanes skalle i brystet eller Luis Suarez’ bid? Jeg gætter på ikke lige så mange. Til gengæld har den britiske fotograf nu taget debatten op og spurgt sig selv, om fodboldspillere rent faktisk er gode rollemodeller for alle de håbefulde unge spillere eller om de er med til at skabe “bad boys”.

Fænomenet er bestemt ikke nyt. George Logan’s portrættering af fodboldens mest gale øjeblikke går helt tilbage til Maradonas mål med “Gud’s Hånd” i 1986 til Cantona’s karatespark i 1995 og helt frem til Luis Suarez famøse bid (hans 2.) på Ivanovic’ arm.

Men spørgsmålet er om disse korte øjebliks nedsmeltninger er med til at give fodbolden og fodboldspillere et dårligt ry, eller er det bare, hvad man kan kalde fyrværkeriet i en intens og passioneret sport?

Ligegyldigt hvad, vil det være en kontroversiel diskussion og den bliver bestemt ikke mindre kontroversiel af at George Logan har fundet en række unge knægte til at hjælpe ham med at genskabe de øjeblikke, som udødeliggjorde disse fodboldspillere.

Det er en interessant debat at tage op og jeg er personligt vild med George Logans indgang til sit Bad Boys FC projekt. Du kan besøge George Logans hjemmeside lige her: http://www.georgelogan.co.uk/.