Vi har taget et kig i krystalkuglen for de fodboldstøvler, som endnu ikke er kommet på markedet. Fodboldstøvler, som er en del af en fremtidsvision, hvor brugeren er endnu mere i fokus end i dag og hvor netop din støvle og din fod er i fokus. Fremtiden viser os nemlig, at fodboldstøvler i fremtiden, vil være designet præcist efter dit ønske. Du bestemmer og hele formen af læder eller mikrofiber, er præcist tilpasset netop din fods konturer. Det er ikke bare en fjern fremtid og ovenstående er ikke bare grebet ud af den blå luft, for en af de absolut førende fodboldstøvleforskere, Greg Lever-O’Keefe, er manden bag ordene. Greg Lever-O’Keefe, er ikke bare en Hr. Hvem-som-helst. Han er aktiv i firmaet Prior 2 Lever (P2L), som Performance Footwear Designer, og har alt med fodtøj at gøre i P2L. Og hvad laver man så der? P2L er et af de absolut førende firmaer indenfor udvikling af fodtøj til verdens bedste atleter. Man bruger blandt andet laserteknologi til udformningen af individuelt tilpasset fodtøj, som er taget direkte fra formel 1-verdenen. Målet er ultimativ pasform, og hvad er endnu vigtigere, at man kraftigt kan reducere risikoen for skader. Noget enhver fodboldspiller vil glædes over og de fleste vil betale mange penge for. Støvlen på billedet i denne nyhed, er verdens første fuldt ud brugerdesignede fodboldstøvle, som P2L har udviklet. Ikke en man nu kan købe, men det første færdige produkt, som beviset på at nedenstående profetier, rent faktisk kan udføres i virkeligheden. I Unisport kender du sikkert allerede muligheden for at få lavet personlige fodboldstøvler, da vi i samarbejde med Adidas, flere gange har tilbudt muligheden for at prøve MiAdidas i vores butik på Vesterbrogade 4. Men Greg Lever-O’Keefe blev for nyligt spurgt om, hvordan hans fremtidsvision er for fodboldstøvler, og beskrev det i punkterne, som du kan se herunder. Der er taget udgangspunkt i, hvordan man vil gribe det an til VM i 2018.
  • Forhandlere ville i stor stil have løbemaskiner i butikkerne, hvor der er uddannet personale til at hjælpe. Den trykdata, som kommer fra løbebåndet og fra dine fødder, vil blive sendt videre til de eksperter, som sidder med sålens og materialets udformning og tager højde for eksempelvis proneringen og forskellen på benlængden.
  • Der vil blive lavet perfekt tilpassede ”in-socks”, som er betegnelsen for den del af støvlen, som din fod har har tættest berøring med. De laves akkurat som man ser det i nye ski-støvler, hvor man scanner foden og laver en 3D-model, så inderstøvlen, passer ultimativt.
  • Knopsystemet står overfor en revolution, da maskineriet som laver dem, kan tilpasser hver enkelt støvle til præcist spillerens fodtype, løbemønstre og position på banen. Korrekt positionering af knopper, ved man i dag at det i vid udstrækning kan være med til at forebygge skader på fodboldspillere. De vil ligeledes selv kunne tilpasse sig vejret de befinder sig i, så man ikke skal skifte støvler midt under kampen.
  • Materialet, læder, skind, mikrofiber eller lignende, vil blive lavet præcis efter spillerens fodkonturer, som man kender det i dag fra løbesko. Knopsystemet og knopperne kan spilleren selv vælge type, farve og positionering af. Du vil selv kunne vælge design, farve og flere andre tilpasningsmuligheder, så du selv bestemmer, hvordan din fodboldstøvle skal se ud.
Med andre ord, så er forbrugeren – og spilleren – meddesigner på sine egne støvler. En i dag revolutionerende tanke, men ikke så fjern, at man ikke kan forestille sig det. Vi glæder os til fremtiden herinde, men gør du også? Kan du forestille dig, at lave din helt egen fodboldstøvle, helt fra bunden, uden grænser? Ville du bruge det? Giv os din mening i kommentarfunktionen herunder.