Nike Mercurial Superfly V optimeret til kunstgræs | De hurtige støvler med AG knopper

08.06.2016

Skrevet af Jonathan

Den største nyhed på den nye Mercurial Superfly V er ydersålen og måden den spiller med knopkonfigurationen. Derfor har Nike udviklet deres AG knopper, så det fungerer helt optimalt.

For første gang nogensinde er fodsålen på en Nike Mercurial Superfly designet anatomisk for at tilpasse fodens naturlige kurver og former. På den måde forsøger Mole at give det mest personlige fit nogensinde. Men denne unikke konstruktion har også en effekt på, hvordan selve knopkonfigurationen er. Så da AG (Artificial Grass) versionen skulle designes, måtte man nødvendigvis også tage højde for dette.

En alt for stor del ender med at spille med FG støvler på kunstgræs, selvom de bliver anbefalet og vejledt i ikke at gøre det. Og det er endda på trods af at udviklingen af AG støvler har været så bemærkelsesværdig at, der efterhånden er langt flere fordele ved at spille med AG på kunstgræs end FG - og det er både i forhold til din krop og dine fodboldstøvler.

Kunstgræs baner er bygget på et lag af cement, hvilket er hovedårsagen til at spillere bliver skadet når de spiller på dette underlag. Jo færre knopper der er på en støvle, jo færre prespunkter vil der være til at absorbere de stød der vil komme når du løber. FG støvler har færre knopper end AG støvler, hvilket betyder at når du træder ned i overfladen vil belastningen på dine led være langt større og hårdere. Hvis du spilller med FG knopper på kunstgræs, bliver du med al sandsynlighed ikke skadet, hver gang du spiller, men tro mig, på den lange bane giver du dig selv et meget dårligere udgangspunkt end dem, som spiller med de rigtige knopper på det rigtige underlag.

En anden ting er at AG støvler har en langt længere levetid end FG støvler. Det er egentlig ret simpelt, plastik der gnider sig mod plastik genererer en del varme og det kan i sidste ende resultere i at knopperne smelter og forsvinder - og det ved vi jo alle ikke går i fodbold. Derfor er AG fodboldstøvler lavet med en blødere plastik, som modstår varmen langt bedre. Samtidig er knopperne særligt designet med et lille hul i hver knop. Det sikrer dels en masse luft, som gør at knopperne ikke overopheder, men samtidig er det også med til at hjælpe på selve absorberingen af den vægt som hvert skridt kommer med.

Som noget nyt på denne nye Nike Mercurial Superfly V, så er alle knopper dog ikke lavet med disse hule, runde knopper. I stedet har Nike valgt at føre ideen med de anklede knopper videre fra FG støvlen. Det er en beslutning der er truffet for at holde støvlens DNA intakt og dermed holde fast i hele konceptet om at fart og acceleration er den primære faktor på denne støvle. Og det er nu meget smart, for på den måde bevarer man fordelene fra hele tanken bag den nye generation.

Hvis du primært spiller fodbold på kunstgræs, så finder du nok ikke en mere avanceret AG støvle end denne nye Nike Mercurial Superfly V, og at de så bare også ser helt fantastiske ud, gør det jo bare endnu bedre..

Du kan bestille de nyeste Mercurial Superfly fra Spark Brilliance Pack lige her.