The Science of Speed | Vi introducerer EURO 2016 Nike Mercurial Superfly V farvevarianten

17.05.2016

Skrevet af Mathias

Det er nu EURO 2016 hypen virkelig begynder at tage fart! Det er det øjeblik, rigtig mange af os har ventet på, hvor Nike præsenterer deres Spark Brilliance Pack med den første officielle Mercurial Superfly V farvevariant som spydspids.

Silhouetten og teknologierne på Nike Mercurial Superfly V blev for første gang lanceret ved Nike Innovation Summit, som fandt sted for mere end en måned siden, og siden da har vi ventet i spænding på den dag vi endelig kunne vise jer den første officielle farvevariant. Den tid er nu kommet og du kan se frem til at se den i aktion i Champions League finalen og ved EM i Frankrig denne sommer.

Med Mercurial Superfly V, udfordrede Nike deres designteam til endnu engang at udvikle fremtidens støvle og genopfinde fart. De vidste de allerede havde et fantastisk produkt i deres Superfly IV, så der skulle vanvittige mængder research og design til for at gøre netop dette. Lavet som en metaforisk Formel 1 bil, er Nike Mercurial Superfly V uden tvivl en af historiens mest teknologisk avancerede fodboldstøvler og bringer, uden overdrivelse, ægte videnskab til fartstøvlernes verden.

Formel 1 inspirationen, og måden bilerne altid bliver udviklet, var en utrolig vigtig del af den måde Nike designede den nyeste generation. Hver sæson afmonterer formel 1 holdene deres biler og leder efter måder de kan gøre dem hurtigere og mere pålidelige. Det er præcis det Nike gjorde med deres Superfly og resultaterne er intet mindre end forbløffende.

Nike Mercurial Superfly V bliver, sammen med resten af Spark Brilliance Pack, gjort tilgængelig d. 31 maj hos Unisport.

Det uden tvivl største stykke innovation på Nike Mercurial Superfly V er den ultralette 3D Speed Plate, som for første gang giver fodboldstøvler et yderst anatomisk fit, der følger fodens naturlige form til en hidtil uset grad. Fodboldstøvlers sål plejer at være flad, men menneskers fod er alt andet end helt plane, og det er det den nye Nike Mercurial Superfly V sål forbedrer dramatisk. Mindre plads i støvlen giver et tættere, skarpere og på alle måder bedre fit, hvilket endvidere giver dig en langt stærkere følelse af eksplosiv fart!

Derudover, har Nike også inkorporeret deres NikeGRIP system på indlægssålen, som videre forbedrer din lockdown i støvlerne og endnu engang giver en forhøjet sensation af responsivitet og fart.

Endnu et nyt tiltag, som i garanteret har lagt mærke til på den nye Nike Mercurial Superfly V, er de nye Speed Ribs der opgør den nye overdel. De er lavet som en del af den samlede Flyknit construction og er ikke separat lagt på efterfølgende, hvilket mange var bange for da de så støvlen for første gang. De nye Speed Ribs begrænser på ingen måde fodens bevægelser, som Flywire gjorde, og giver kun et suverænt touch på bolden når du dribler ved høj fart. Aldrig har Cristiano Ronaldo været bedre udstyret til at afmontere bagkæder som han er nu!

Nike Mercurial Superfly V bliver, sammen med resten af Spark Brilliance Pack, gjort tilgængelig d. 31 maj hos Unisport.