Ny forbedret generation angrebsstøvlen fra New Balance: Furon II

10.05.2016

Skrevet af Jonathan

For omtrent et år siden trådte New Balance ind på den store fodboldscene med to spritnye fodboldstøvler: Furon og Visaro. Nu er New Balance klar med en ny generation af deres angrebsstøvle. Læs om den her.

Da New Balance løftede sløret for deres to nye satsninger var det med en klar strategi: Furon er til den kampafgørende angriber, mens Visaro er til den chanceskabende playmaker. Særligt Visaro ramte noget på markedet, som vi herinde har været rigtig glade for. Omvendt trådte Furon ind i et ekstremt stærkt felt af angrebsstøvler og den har haft det svært med at gøre sig gældende. Nu har New Balance dog konstrueret en ny generation af Furon og de første indtryk herinde er rigtig positive.

Fundamentet på støvlen er det samme. Forgangsmændene for Furon er stadig Negredo, Navas og Tim Cahill. Går vi ind i detaljerne er der dog sket små ændringer og justeringer. Jeg tager dig gennem dem i nedenstående.

Du kan finde den nye New Balance Furon II lige her.

Hybrid Mesh Upper - Overdelen har fået en mindre opdatering, som øger komforten og giver en endnu renere sparkeflade.

Sprint Inspired Collar – En af de ting som er helt nyt ved Furon er den nyudviklede ”krave” omkring anklen. Grunden til anførselstegnene er at det ikke er en decideret krave som vi kender den hos Nike og adidas’ seneste støvler. Dog er den skabt med samme formål, nemlig at give spilleren en større bevægelsesfrihed og acceleration. Komforten omkring kraven virker til at fungere rigtig fint og det kunne godt se ud som at New Balance har ramt helt rigtigt her.

Top Line Lacing - En anden ting, som er ændret fra forrige model er pløsen. Første generation havde den såkaldte ”Burrito lacing”. Den er New Balance nu gået væk fra og har i stedet valgt en mere traditionel konstruktion. Det er hovedsageligt sket på baggrund af feedback fra spillere, som savnede lidt større komfort omkring pløsen. Det er nu løst og alt i alt virker det til at New Balance i høj grad har haft komforten som hovedprioritet til den nye generation af Furon.

Det skal gerne gå i en bedre retning når man leverer en ny generation af en fodboldstøvle. For New Balances vedkommende lader det til at det er gået i den rigtige retning med introduktionen af Furon II. Vi kommer selvfølgelig til at kigge meget mere på den. Blandt andet vil Luca teste den af og give sin vurdering af den nye angrebsstøvle fra amerikanerne.