Manchester United Trøjer og historien bag - En fortælling af de ikoniske trøjer

30.07.2019

Skrevet af Jonathan

Er du også fan af Manchester United og facineret af klubbens fantastisk historie og ikke mindst deres mange ikoniske trøjer? Så er dette post et must-read. Vi giver dig en grundig gennemgang af Manchester Uniteds trøjer - Fra starten af deres partnerskab med Nike i 2002, til den seneste Manchester United trøje.

Tjek vores store udvalg af Manchester United trøjer og merchandise

Manchester United hylder The Treble i 99 med 2019/2020 hjemmebanetrøje

Det er 20 år siden, Manchester United vandt The Treble i 1999. I dag hylder adidas denne præstation med den nye 2019/20 Manchester United hjemmebanetrøje.

Alle Manchester United-fans, der er født i 90'erne eller før kan huske The Treble i 1999 - i hvert fald de sidste minutter af Champions League-finalen mod Bayern München. Bagud 0-1 tog Sheringham og Solskjær fat og reddede Manchester United, hvor de skabte et af de mest ikoniske comebacks i en Champions League-finale. For at fejre 20-året for The Treble, har adidas givet denne Manchester United hjemmebanetrøje 2019/20 en detalje ved at tilføje minuttallene for scoringerne i finalen - 90+1 og 90+3 - på ærmerne. På indersiden af trøjen står datoerne for de tre titler, der blev vundet for 20 år siden - 16. maj (Premier League), 22. maj (FA Cup) og 26. maj (Champions League).

Manchester Uniteds 2019/20 hjemmebanetrøje er primært rød med sort kant om halsen og et sort adidas-logo på højre bryst. De tre striber på ærmerne er lavet i en diskret, mørkere rød farve end trøjen. Udover det, så er Manchester United-logoet inspireret af det, der blev anvendt på Champions League-trøjen fra 1999.

Køb Manchester United hjemmebanetrøje 2019/2020 Authentic her

Manchester United 3. Trøje 2019/2020 - De røde djævle skifter til sort

3. Trøjen 2019/2020 har til hensigt at give en hæderlig omtale af FA Cupen og klubbens historie i denne turnering. Lad mig fortælle dig hvordan.

For 110 år siden, i 1909, vandt Manchester United FA Cup-finalen mod Bristol City med 1-0. Kampen fandt sted i London, og der var mere end 70.000 mennesker på stadionet - og de var vidne til den første FA Cup-sejr i Uniteds historie. Holdet havde en trøje på, der senere skulle være ikonisk. Den inkluderede en rød Lancashire-rose, som nu er en del af den nye 3. trøje.

Lad os gå mere i dybden med den nye trøje. Som man kan se på ovenstående billeder, er det en sort-baseret trøje. adidas-brandingen og Manchester United-logoet er lavet i rødt, mens de klassiske adidas-striber holdes i en subtil mørkegrå farve for at holde designet enkelt. Men kigger vi nærmere på trøjen, kan vi virkelig se en masse detaljer.

Ligesom trøjen fra 1909 inkluderer denne også Lancashire-roser. De er en del af et tryk, der dækker både den forreste og bageste del af trøjen. Det seje ved netop dette tryk er, at alle roserne er unikke og ikke ens. En genial og enkel måde at hædre fortiden og historien til en klub, der startede i det ydmyge Newton Heath-område i Manchester og nu er avanceret til at blive en global styrke inden for fodboldverdenen.

Rose-temaet er en stor del af Manchester United denne sæson. Og denne trøje er frigivet, efter at adidas gav os klubbens egen Ultra Boost sneaker, der også indeholder den sorte farve med en rød rose.

Vi er ret begejstrede for denne 3. trøje, og det kommer bestemt til at være en fornøjelse at se Pogba, Rashford og alle de andre repræsentere De røde Djævle væk fra Old Trafford i denne skønhed.

Køb Manchester United 3. trøje 2019/2020 Authentic her

Manchester United hjemmebanetrøje 2018/2019 - 140 år på banen

Manchester United er lig med store øjeblikke og en fantastisk historie, men intet er vigtigere end 1878, som er det år klubben blev grundlagt. Manchester United har ikke altid heddet dette, og blev faktisk grundlagt i navnet Newton Heath (Lancashire and Yorkshire Railway) Cricket and Football Club. Klubben blev grundlagt af en vogn og transport afdeling i Lancashire and Yorkshire afdelingen ved Newton Heath, og til at starte med spillede de kun kampe imod andre afdelinger eller jernbaneselskaber hjemme på North Road i Manchester.

5 år senere gjorde de allerede debut i den bedste engelske række, der dengang hed English First Division. I 1902 skiftede klubben navn til det velkendte Manchester United og flyttede over til Old Trafford i 1910. Resten er nærmeste historie grundet alle de store trofæer som Manchester United har vundet gennem tiden.

Den store historie, som Manchester United besidder, er naturligvis en del af 2018/19 Hjemmebanetrøjen. Manchester United 2018/19 Hjemmebanetrøjen har et stribet design i bunden, hvilket er en reference til jernbanerne af Newton Heath, og de første år som klubben havde. Striberne aftager mere og mere og bliver gennemsigtige, hvilke passer sammen med resten af trøjen.

Manchester United 2018/19 Hjemmebanetrøjen er som altid lavet i den velkendte røde farve og med sorte adidas-striber på skuldrende, hvilket komplementerer resten af detaljerne på trøjen og de sorte shorts, som de kommer til at bruge i den nye sæson.

Køb Manchester United hjemmebanetrøje 2018/2019 Authentic her

Ny trøje til Pogba og co. - adidas lancerer Manchester United 3. Trøje 2018/2019

Denne trøje fejrer klubbens fjerde sæson med adidas og er inspireret af 50-års jubilæet for klubbens første europæiske titel

Trøjen er lavet af 100% genbrugsplast med Parley Ocean Plastic - og den er en kombination af teknologi og design. Den har en adidas-grafik og en fed, blå farve. Dette har inspiration fra Uniteds sejr i Europacuppen i 1968, hvor holdet spillede med blå trøjer. Guldfarven på adidas-logoet og klublogoet er en hyldest til holdets succes i finaler, hvilket gør denne trøje til en drøm for enhver Manchester United-fan!

Manchester United hjemmebanetrøje 2017/2018

Dette var det tredje år af adidas’ partnerskab med The Red Devils og for at fejre det, så gik de all-in på minimalisme, stil og raffinement med en klassisk trøje der hylder tidligere designs. Trøjen indeholder en krave med knapper, som centrerer trøjen helt perfekt og giver det simple look. Hvis der nogen sinde var en fodboldtrøje der var velegnet til høj intens fodbold og dominans på gaderne, så ville det være denne 2017/18 Manchester United trøje.

Manchester United udebanetrøje 2017/2018

Trøjen fremstår minimalistisk og stilet i sort og hvid, men indeholder et strejf fra fortiden. Spol tiden tilbage til begyndelsen af 90'erne og zoom ind på Manchester Uniteds historie; Sir Alex Ferguson er i begyndelsen af sin regeringstid i klubben mangler fortsat at opnå den løbende succes. I sæsonen '89/90 formår han at sikre FA Cup trofæet og beholder dermed hans plads i det varme sæde og for at fejre hans første trofæ i klubben, lancerer adidas en ny udebanetrøje, som sidenhen er gået hen og blevet en af de mest ikoniske trøjer i klubbens trøje historie. Kan du ikke huske den? Google Manchester United udebanetrøje 1990-1992 og du vil genkende den med det samme.

Med det historiske fundament på plads kan vi skrue tiden tilbage til nutiden og Manchester United udebanetrøjen for 2017/18 sæsonen. Trøjen er mest sort med hvide detaljer, men indeholder samme mønster som den tidligere nævnte 90/92 udebanetrøje hvilket er tilføjet for at ære den stolte historie i klubben

Mød Manchester United 3. Trøjen 2017/2018 - En trøje der er baseret på et fan design!

Manchester United 2017/18 3. trøjen er overvejende lysegrå og indeholder en diskret grafik der er inspireret af et af de designs der blev indsendt af fansene. Det grafiske print på den nedre del af fronten af Manchester United 17/18 3. trøjen viser "The United Trinity Statue" udenfor Old Trafford. En hyldest til den historiske sejr i Europa Cuppen i 1968, der skildrer klubbens trio George Best, Denis Law og Sir Bobby Charlton. Du kan også se statuen af Sir Matt Busby, som trænede holdet. Manchester United 3. trøjen har en grå hals og grå ærmekanter, mens adidas logoet og striberne på skuldrene er hvide.

adidas præsenterer nye trøjer til Zlatan og co. - 2016/2017 hjemmebanetrøjen

adidas Manchester United hjemmebanetrøje 2016/2017 skiller sig i den grad ud fra de seneste trøjer. Grundlaget for designet er (ikke overraskende) en tur i historiebøgerne. Og vi skal helt tilbage til den spæde begyndelse for arbejderklubben. For præcis som det nye design, så var Manchester Uniteds første fodboldtrøje også opdelt i et 50/50 design. Dog har adidas holdt designet i 2016/17 udgaven med to forskellige nuancer af rød, hvor den første trøje var grøn og gul. Det var den frem til 1902, hvor klubben skfitede navn fra Newton Heath til Manchester United og dermed også skiftede farverne ud med de velkendte røde og hvide farver.

Manchester United og adidas mindes 1956 i udebanetrøjen 2016/2017

Det var en hård tid at være fan af Manchester United i. Men i tider som disse handlede det i endnu højere grad om at stå sammen. Lad os se om vi kan stå sammen om deres udebanetrøje fra 2016/2017.

Det begyndte så småt at forme sig til en ”Der var engang…” historie om Manchester United’s storhedstid. For selvom det kun var 3 år siden at De Røde Djævle sidst vandt Premier League, så føltes tørken på 3 år virkelig som en evighed. I og om omkring Manchester drømte man om de dage, hvor pokalerne strømmede ind og med præsentationen af den nye Manchester United udebanetrøje, førte adidas lidt af drømmene ud i livet.

Det blå spillersæt vækker for alvor minderne frem i nostalgikerne. Det var nemlig i disse farver at Manchester United for første gang erobrede Europa da de vandt Europa Cup’en. Stilmæssigt har adidas forsøgt at holde et mere livsstilspræget look med det melange inspirerede design. Jeg kan personligt godt lide den retning mange brands har taget med mere ”street” inspirerede fodboldtrøjer, så denne udebanetrøje får et ”approved” stempel fra mig…

2016/2017 modellen - Manchester United får djævel inspirereret 3. trøje

Manchester Uniteds DNA bunder i arbejderkultur, hvor man har en "aldrig giv op" attitude. En djævelsk stædighed, som var inspiration til 3. Trøjen i 2016.

Det gennemgående tema for alle adidas’ 3. trøjer ligger i skuldrene. Hver af trøjerne er designet i et overvejende simpelt design, som dertil har fået tilsat hver deres krydderi på ærmerne. Hvert mønster er en reference tilbage til en karakteristisk feature i klubben.

Hvis der er én ting, som Manchester United er kendt under så er det referencen til djævlen fra våbenskjoldet. Og det er fra den trefork som djævlen holder, at adidas har hentet deres inspiration til mønsteret på Manchester Uniteds 3. trøje (Jeg må være helt ærlig og sige at jeg ikke helt ser forbindelsen - men det er nu engang hvad adidas siger)

Manchester United hjemmebanetrøje 2015/2016 - Nostalgien er tilbage

01.08.2015 var datoen som 659 millioner Manchester United fans i verden så spændt frem mod. Den markerede nemlig den første dag i adidas' nye partnerskab med De Røde Djævle. Og tyskerne havde heller ikke tænkt sig at gå rundt om den varme grød et minut for længe. De præsenterede nemlig, på klokkeslaget, deres Manchester Uniteds hjemmebanetrøje 2015/2016 model.

Selvom det nye parnterskab ikke var mere end et par minutter gammelt, så var det bestemt ikke første gang at adidas havde designet nye hjemmebanetrøjer til Manchester United. Mellem 1980 og 1992 havde de nemlig også ansvaret for en række af klubbens ikoniske trøjer. Og selvfølgelig, fristes man til at sige, dykkede adidas ned i denne periode for at hente inspiration. Og jeg må indrømme at de gjorde et godt stykke arbejde med at bringe nostalgien frem i mig.

Lad det være sagt med det samme, jeg er ikke fan af Chevrolet logoet, men ser jeg bort fra det, så er jeg vild med adidas' retur. Adidas har gjort sit for at bringe fortiden frem, med en række grafiske detaljer, som for eksempel i bunden af trøjen med et mønster, som nogen vil genkende fra en tid hvor en spiller som Ryan Giggs fik sin debut - og ja, resten er historie som man siger.

adidas præsenterer Manchester United udebanetrøjen 2015/2016

Manchester United er en klub med en utrolig historie, både når det kommer til trofæer og fodboldtrøjer. Da adidas tog over som sponsor havde de derfor meget at leve op til, hvilket de bestemt gjorde med den nye hjemmebane- og udebanetrøje hvis du spørger mig.

Udebanedragten 2015/2016 er lavet med en rigtig god håndfuld gemte detaljer, som selvom de ikke er synlige på tv skærmen, stadig giver spillerne og fansene en unik følelse, når de trækker den berømte trøje over hovedet. Den mest nævneværdige af disse diskrete detaljer finder man på sømmen af trøjen i bunden, hvor man kan se et specielt mønster, som også var at finde på den sidste adidas Manchester United trøje. Trøjen var fra 1990 og blev båret af United legenden Ryan Giggs i hans debut sæson.

Udover referencen til klassiske Manchester United dragter, så er trøjen utrolig stilistisk ren, uden nogle vanvittige farver, eller mystiske visuelle designs, som distraherer en. Jeg er selv ikke United fan, men jeg må bare sige at dette var den helt rigtige vej at gå med denne udebanetrøje.

Manchester United 3. Trøje 2015/2016

adidas præsenterede deres første Manchester United 3. Trøje efter de havde overtaget sponsoratet fra Nike. Trøjen blev præsenteret under deres #BeTheDifference event i Marseille.

Manchester United og Nike - Enden på en æra

Hvad der startede som et smukt samarbejde mellem Nike og Manchester United i 2002, kom til vejs ende d. 1. August 2015, da den tyske fodboldgigant adidas tog over samarbejdet og dermed blev Uniteds nye hoved tøjsponsor. For at fejre samarbejdet mellem Nike og Manchester United har vi fundet det passende, at tage et kig tilbage på de trøjer Nike har stået for gennem det 13 år langer partnerskab

2002-2004 I Starten på en ny æra

Nike tog over fra Umbro i 2002 - samme år som klubben signerede Rio Ferdinand. Og de kunne ikke have ønsket sig en bedre start på samarbejdet efter at De Røde Djævle vandt Premier League. Det her var en tid, hvor klubberne beholdt deres trøjer i mere end én sæson. Det betød derfor også at denne trøje, ikke blot blev den første Nike trøje til Manchester United, men også den første trøje til en vis herre, som kom til klubben i 2003. Vi taler selvfølgelig her om Kleberson. Nå ja, Cristiano Ronaldo kom også til klubben i 2003.

2004-2007 I Cristiano Ronaldo og Nike

Vi spoler frem til 2004, hvor Nike var klar med et nyt design og vel og mærke et forholdsvist sikkert valg. Det er ikke en af de trøjer jeg husker aller bedst, så jeg springer elegant over denne trøje og bringer 06/07 trøjen i spil. Hvis du spørger mig, så kandiderer den her trøje til det fedeste design af dem alle. Et helt enkelt design, men hvis detaljer fik den til at fremstå med høj klasse. Og så vandt Cristiano og Co. da også ligaen i den.

2007-2009 I The Treble og München tragedien

Det efterfølgende år, tog Nike tingene tilbage til basics. Alligevel checker denne trøje helt sikkert ind på mange United fans' Top 10 liste. Det var nemlig dette år at De Røde Djævle kunne gentage succesen fra 1999 og vinde The Treble. Vi så nok også en af de mest ikoniske trøjer den 10. februar 2008, da Manchester United optrådte i trøje særligt designet til ære for ofrene fra München tragedien. Helt fri for sponsorere, kun med spillernes nummer på ryggen, var det ikke bare en lækker trøje, men også en flot hyldest.

2009-2012 I Titler, Fergie-time og Evra vs. Luis Suarez

I sæsonen 09/10 var det med rød, hvid og sort - sort, som ikke have været på trøjen siden 2002. Og mens mange fans var glade for det træk, så fik trøjen en del hug for at mindre meget om en rugby trøje. Det tænkte de fleste fans dog nok ikke på da Michael Owen satte tingene på plads i Fergie-time mod City. De efterfølgende trøjer havde et forholdsvist simpelt look - en periode som vi både husker for Patrice Evra's infight med Luis Suarez og et noget overlegent nederlag til FC Barcelona i Champions League finalen.

2012-2015 - Enden på en æra

Her bevæger vi os ind i den seneste periode og altså sidste periode med Nikes shoowsh på brystet. Den første formåede virkelig at skille vandene. Nogle elskede det prikede, nærmest picnic tæppe lignende design, andre gjorde grin med det. Jeg har selv stadig ikke rigtig fundet ud af, hvilken side jeg er til. Det blev også i denne trøje at klublegenderne Ryan Giggs, Paul Scholes og naturligvis Alex Ferguson sluttede æraen på en imponerende tid. 13/14 trøjen behøver vi ikke at gøre så meget væsen af. Det var simpelthen bare en sæson de fleste United fans nok bare gerne vil glemme.