Der var på forhånd lagt op til årets kamp i Serie A, og Roma-træner Luciano Spalletti var da også den første til at understrege, at dette var en vind eller forsvind kamp for hans Roma-mandskab. En klassisk 6-pointskamp som kunne se Inter rykke hele 12 point fra dagens modstander, men også romerne, anført af Francesco Totti i sine hvide Diadora Maximus RTX, åbne op for mesterskabskampen med en sejr på Giuseppe Meazza. Inter stillede op i deres klassiske blå/sort stribede trøjer, som for øvrigt er en jubilæumsudgave i år, da Inter d. 9 marts fylder 100 år. Gæsterne fra vatikan-byen var mødt op i deres moderigtige rosafarvede trøje fra Kappa. Første halvleg blev ikke et festfyrværkeri af chancer og åbent spil, men derimod en ægte italiensk demonstartion af taktisk snilde. Begge hold afventede modstandernes fejl, men de to forsvar stod godt på banen, og det blev derfor ikke til mange åbne målchancer. Kampens første store chancer opstod i det 20. Minut, da Inters Patrick Vieira flugtede bolden ind i feltet, hvor Hernan Crespo liggende i luften ramte den rent på vristen af sin Umbro – X-Boot, men måtte se sit forsøg ramme roma-målmand Doni’s stolpe, og derefter trille på stregen. 1.halvleg skulle dog byde på mål. Det var gæsterne fra Roma der i kampens 39. Minut brød stilstanden da Max Tonetto, som i øvrigt spiller i Nike’s Tiempo Air Legend, smukt fandt en fremstormende Francesco Totti i Inter’s felt. Herfra svigtede Totti ikke, og derfor stod der fortjent nok 0-1 til Roma. I 1.halvleg’s overtid fik Inter’s Nicolas Burdisso en åben hovestødschance efter hjørnespark, men den argentinske forsvarspiller svigtede. Dermed gik holdene til pause men en 1-0 føring til Roma. 2.halvleg lignede meget den første, men Inter træner Mancini prøvede at ændre kampens gang med hele 3 indskiftninger indenfor de første 15 minutter. David Suazo, der spiller i Asics-støvler , portugisiske Péle, og den kun 17-årige Nike Total 90 Laser-mand Mario Balotelli blev sendt på banen. Men Inter måtte fortsætte kampen med kun 10 mand, da brasilianske Maxwell måtte udgå skadet, og Mancini havde benyttet sine udskiftninger. Dette gav Roma et spille- og chancemæssigt overtag. Først havde Francesco Totti et nærgående forsøg, og efterfølgende fandt han elegant, med hælen, en helt fri Alberto Aquilani, der dog måtte se sit forsøg med sin Nike Tiempo Air Legend, reddet med spidsen af Julio Cesar’s Diadora-støvle. Roma’s overtag fortsatte indtil franske Philippe Mexes måtte se sig udvist, efter to dumme gule kort. Inter fik troen på det igen, og igen var Hernan Crespo nærgående, men Roma-målmand Doni reddede på fornem vis hans hovedstødsforsøg. Men 2 minutter før tid kunne romerne intet stille op, da Inter-kaptajn Javier Zanetti opfangede en løs bold på kanten af Roma-feltet, og følt sparkede den ind uden chance for Doni. Det afgørende mål blev scoret i et par Predator PowerSwerve. Dermed bevarede Inter deres 9-points forspring i toppen af Serie A, og er fortsat ubesejrede i årets udgave af turneringen. Efter en kamp hvor man som neutral seer godt kunne havde undt Roma de 3 point.