Nike præsenterede deres nye GripSock ved Innovation Summit i New York

17.03.2016

Skrevet af Jonathan

Nike var værter for en episk Innovation Summit i New York i går. Her præsenterede de blandt andet deres nye NikeGrip sok.

Lad os først og fremmest lige få noget på det rene: NikeGrip sokken minder i meget høj grad om en innovation vi allerede kender til. Det bør ikke være usagt. Når det så er ude af verden, så har lidt konkurrence vel aldrig skadet nogen. Og at få alternativer til de nuværende muligheder er altid en god ting. Men helt præcis hvad er NikeGrip sokken egentlig?

Nogle spillere bemærker det rigtig meget – nogen slet ikke. Men tro mig når jeg siger, ligegyldigt hvad, så vil du ikke kunne forestille dig at gå tilbage, når først du har prøvet at spille med dem. At glide rundt inde i skoen eller i sokken er noget vi alle mere eller mindre har accepteret at spille (bortset fra os der spille med Trusox). Nu melder Nike sig dog ind i kampen for at øge din bevægelsesfrihed gennem et skridsikkert afsæt.

... like a gecko, which can climb vertical surfaces thanks to the traction provided by hundreds of tiny hairs on its toes...

Men hvordan endte Nike med NikeGrip sokken, som det endelige resultat? Via indsigt fra Elite spillere, kom designere frem til at et større friktionsområde på sigt kunne nedsætte risikoen for at skride. Faktisk brugte de analogien om en gekko, som får sit skridfaste greb via hundrede af små hår på dens tæer.

På den måde blev Nikes designere ledt hen mod ultratynde polyesterfibre. Disse nanofibre skaber langt flere kontaktpunkter mellem foden og støvlen og ved at flette nanofibre sammen med traditionelle fibre, har Nike skabt ”the ultimate sock fiber.”

Når alt kommer til alt, handler det dog ikke kun om at gøre overfladen med ekstra greb større. Det er lige så vigtigt at overveje mængden af greb og, hvor det skal være. For lidt gør ingen forskel, mens for meget kan nedsætte din mobilitet. Derfor har Nike gennem tests og forskning forsøgt at finde ”the sweet spot”. I sidste ende fandt designerne frem til at et øget greb var ekstra vigtigt ved storetåen og omkring hælen. Derfor har man særligt placeret disse nanofibre omkring disse områder.

Du kan købe den nye NikeGrip her!