Afghanistan og Hummel støtter Kvinders Internationale Kampdag med nye trøjer

08.03.2016

Skrevet af Mathias

Det er ikke let hvis du er pige og vil spille fodbold i Afghanistan, men i dag har Hummel lanceret landets nye hjemmebane- og udebanetrøje, som gør lidt ekstra for at fejre Kvinders Internationale Kampdag.

At spille fodbold med en hijab er mindst lige så upraktisk som det lyder. Det er derfor Hummel, sammen med de nye Afghanistan trøjer, også har præsenteret en tilhørende baselayer hijab, så landet kvindelige spillere kan nyde at spille fodbold med samme performance som de mandlige spillere. Et fantastisk tiltag og en god måde at fejre Afghanistans stolte arv, samtidig med at forhåbentlig inspirere flere unge piger og kvinder i Mellemøsten til at spille mere fodbold.

Selve fodboldtrøjerne er lavet med rigtig meget inspiration fra Afghanistans historie og nogle af landets mest berømte kunstarter, så som kalligrafi, smykkedesign og xylografi. Hummels designere tappede ind i den stolte kultur og skabte det flotte løve-design, som integreret på fronten af trøjen og repræsenterer mod og den fortsatte kamp om ligestilling.

Jo mere man udforsker den nye Afghanistan trøje, desto flere detaljer finder man og jo mere går det op for en at den her trøje betyder meget mere end en almindelig fodboldtrøje.

Hvis du vil vise din støtte, så finder du den nye Afghanistan trøje, både til mænd og kvinder og den specielle baselayer hijab lige her.