Da Esbjerg FB søndag eftermiddag tog imod Brøndby I.F. på hjemmebanen, var vejret undertiden så dårligt, at kampens dommer var ved at blæse kampen af. Regnen piskede ind fra Vesterhavet og vindstødene gjorde det nærmest umuligt at spille bolden op i luften, hvis man skulle have en chance for at finde ud af, hvor den ville lande. Esbjergs spillere var dog vel forberedt, og spillede alle og én i ColdGear fra Under Armour. Det specialfabrikerede undertøj sikrer kroppen så den har den optimale temperatur, selv under ekstreme forhold som dem man var udsat for i søndagens kamp. Demba Nyrén åbnede scoringen allerede efter 32 sekunder, da han sparkede bolden ind bag Stephan Andersen i Brøndby-målet i sine Umbro støvler. Esbjerg virkede generelt som om de var mest på dupperne og udspillede til tider et Brøndby-hold, som på det seneste har vist de har klassen til mere end en bundplacering. Jesper Bech skulle dog få tilkæmpet sig et frispark uden for feltet og i den gode modvind tog Jesper Mikkelsen chancen og hamrede bolden flot ind bag en sagesløs keeper. Denne føring holdt halvegen ud uden man reelt set havde bemærket at Brøndby var på banen. Måske manglede man indpiskeren og cheftræneren Køhlert på sidelinien, som var blevet i bussen grundet sygdom. Anden halvleg startede med lige så megen dominans fra hjemmeholdet, som første halvleg sluttede og efter bare 7 minutter blev Demba Nyrén sendt mod Brøndby-målet, hvor han lavede en af efterårets smukkeste detaljer og slet og ret krøllede den aldrende forsvarkrumptap Per Nielsen i sådan en grad, at han måtte ned og ligge. Herefter var det en smal sag at udplacere Stephan Andersen og 3-0 til hjemmeholdet og et frysende hjemmepublikum kunne ikke klage. Herefter var det næsten kun et spørgsmål om at få tiden til at gå for hjemmeholdet, men Chris Katongo ville i sine Adidas Predator-støvler det anderledes og efter et fikst træk og et brag af et skud, sendte han bolden op i hjørnet uden chance for udeholdets målmand. Fem minutter senere reducerede Brøndby yderligere på mål af Gislason og så var det hele helt åben igen. Dog var det i den forkerte ende, set med Brøndbyøjne, at der skete noget. Først var Jesper Lange alene med Stephan Andersen, men kunne ikke score og kort efter var Murcy alene på vej mod mål, indtil Gislason fældede ham bagfra i det kriminelle felt. En aktion han nok burde have set rødt på som sidste mand, men dommeren nøjedes med at dele et gult kort ud for – brok. Zimling kunne dog ikke forvandle den store chance til mål og kampen endte med 3-2 til hjemmeholdet, som med resultatet rykkede forbi Brøndby i tabellen. AaB skulle i en rigtig topkamp spille mod F.C. Midtjylland på et tæt pakket Aalborg Stadion i en kamp om, hvem der skulle være førsteudfordrer til F.C. København. Den tætte kamp blev domineret af hjemmeholdet, men der var chancer i begge ender og kun uheld og upræcise afslutninger gjorde at kampen ikke var mere målrig end den endte med at blive. AaB fik endda annuleret et mål helt korrekt i en hæsblæsende første halvleg, hvor det ikke havde være ufortjent, hvis hjemmeholdet var kommet foran. Men begge hold kunne nok med rimelig grund gå til pause med en nulløsning og være rimelig tilfredse trods alt. Anden halvleg startede med dramatik da Kasper Risgår og Simon Poulsen kom i klammeri, som kostede en advarsel til FCM’s hurtige wing. Foran mål var der også dramatik, da begge hold viste stor angrebslyst og ingen af dem ville give sig en meter. Det resulterede flere gange næsten i mål blandt andet fa Andreas Johansson, som dog headede lige forbi mål. FCM fik ligeledes bolden i mål, men endnu engang måtte en scoring annuleres, da hjemmeholdets Karim Zaza blev generet mere end reglementeret. Minuttet efter stod Nomwethe dog fri efter noget klumpspil i feltet og kunne let sparke hjemmeholdet i front i sine fede Vapor-støvler. Der blev ikke scoret yderligere i kampen, selvom FCM lagde et tungt pres på hjemmeholdet og på den led endte AaB altså med at ligge a point med F.C. København i toppen af tabellen, efter københavnerne hjemme vandt 2-1 over OB i lørdagens enlige kamp. Både Lyngby og Viborg fik tiltrængte point i bunden af tabellen i ellers svære udebanekampe mod to af årets overraskelser fra Randers og Horsens. Den sidste af de tre isolerede bundduellanter, AGF, skulle hjemme mandag aften spille mod F.C. Nordsjælland, men kampen måtte aflyses, da man fra stadion-inspektionens side havde valgt at negligere det faktum at nattefrosten er sat ind og ikke venter til efter nytår. Så vi må vente på at konkludere noget omkring bunddramaet og håber at DBU, AGF og FCN kan finde en dato at få afviklet den sidste kamp i. Næste runde bliver årets sidste, inden hovedparten af ligaens spillere går på en fortjent vinterferie. Inden vi kan runde helt af, skal vi dog have spillet ligaens nok største kamp. F.C. København tager hjemme imod Brøndby I.F. og mens københavnerne kan konsolidere førstepladsen kan Brøndby med en sejr sikkert betale lidt af gælden tilbage til deres mange trofaste fans. En kamp vi vender tilbage til inden søndag.