Opvarming til Europa League: FC Midtjylland jagter drømmen

18.02.2016

Skrevet af Jonathan

I aften tager FC Midtjylland imod de Røde Djævle fra Manchester i Europa League. De danske ulve har alt at vinde, mens Manchester United har alt at tabe. Spørgsmålet er, hvem kan håndtere situationen bedst?

Det er altid en tilbagevendende debat i Danmark, hvorvidt man skal holde den lange vinterpause. Gør det overhovedet nogen anden gavn end stille vores danske klubber i en dårligere international position? Debatten er selvfølgelig ikke bare sådan ligetil, men en ting er sikkert: I aften får vi helt sikkert endnu et svar på, hvor stor forskel der er på en engelsk topklub, som spiller fodbold uden pauser og en dansk topklub som holder 2 måneders pause fra fodbold.

Personligt tror jeg at det vil have afgørende betydning for FC Midtjyllands chancer og jeg synes det er en skam, for jeg tror faktisk at hvis de nogensinde skulle have chancen for at smide Manchester United ud af europæisk fodbold, så skulle det være nu. Manchester United er langt fra optimalt kørende – også selvom de rent faktisk har forbedret spillet på banen gennem de seneste kampe. Resultaterne har simpelthen bare ikke været der og det har i høj grad været på grund af manglende selvtillid.

Den manglende selvtillid, kombineret med en noget tvivlsom bane i Herning, kunne godt danne grundlag for en lille jysk overraskelse. FC Midtjylland vil helt sikkert forsøge sig med masser af høje bolde ind i feltet og jagte tilfældighederne. Det ville jeg i hvert fald også mene er den bedste måde at angribe et usikkert forsvar med manglende selvtillid.

Men selv om Manchester United er et såret dyr og FC Midtjylland vil angribe denne kamp, med al den energi og passion de kan finde frem, så har jeg alligevel stadig svært ved at tro på at der kommer til at ske nogle store overraskelser i aften. Når alt kommer til alt, så er Manchester United stadig et Top 5 hold i Premier League og jeg vil mene at der stadig er et stykke fra den danske Top 3 til den engelske Top 5.

Jeg tror dog helt sikkert at United får deres at se til i kampen og de kommer næppe dansende til noget i Herning. De skal nok få lov til at kæmpe for deres sejr. Ikke desto mindre tror jeg nok de skal få den og jeg tror på at de Røde Djævle kan tage hjem til Manchester med en sejr på 2-0. Men jeg så da med glæde at FC Midtjylland gav os en overraskelse med på vejen, så der kunne være bare lidt spænding i returopgøret på Old Trafford.