Gæsterne fra Atlético Madrid gik uimponeret til sagen fra første minut og de fik presset spillet ned på F.C Barcelonas banehalvdel i starten af kampen. Det blev til et par farlige situationer foran Valdés, men i samarbejde med forsvaret fik han afværget. Efter det første lige kvarter begyndte Barca at komme mere med og i det 16. minut modtog Messi bolden ude på fløjen og lagde en bold fladt ind over, som målmanden fumlede ud til Deco. Han sendte den sikkert i nettet til 1-0. Kæmpe drop af Atléticos keeper. Minuttet efter blev Henry spillet helt fri foran mål, men franskmanden afsluttede svagt langt forbi mål. Der burde han nok have scoret. Der gik dog ikke mange minutter før bolden igen lå bag Atléticos målmand. Messi spillede et-to med Ronaldinho og den lille argentiner afsluttede med at score hans 6. ligamål denne sæson. De to hurtige scoringer tog modet fra Atlético og Barca satte sig totalt på kampen. Hjemmeholdet kunne derfor gå til pause med en fortjent føring efter en opløftende indsats, især i den sidste halve time. Barca fortsatte de gode takter efter pausen og de kunne have lukket kampen indenfor de første fem minutter, hvor det blev til gode muligheder til Deco, Henry og Milito, men bolden kom ikke det sidste stykke ind over stregen. Atlético kom i stedet mere med i kampen og de fik presset spillet længere ned mod Barca's mål. Det blev til et par farlige situationer i nærheden af feltet, men især solidt spil af Puyol forhindrede at det for alvor blev farligt. Atléticos stjernefrø Sergio Agüero levede slet ikke op til hans ellers så start på sæsonen og blev taget ud efter godt en times spil. Barca kom dog godt tilbage og med et kvarter tilbage fik de skabt tre gode muligheder indenfor to minutter. De første to var til Henry og især i det andet tilfælde burde han have scoret, da han kom alene med målmanden, men bolden blev reddet til hjørne. Lige efter var Xavi der helflugtede, men en pragtredning forhindrede den scoring der kunne skabe ro på tilskuerpladserne. Med 10 minutter tilbage blev Ronaldinho skiftet ud under øredøvende klapsalver og det var noget brasilianeren kunne lide, efter den seneste tids kritik. Med et bredt smil og ivrigt vinkende forlod han banen til fordel for Giovani. Den unge mexicaner kom i fokus i kampens sidste minut, da han modtog en aflevering i dybden fra Deco. Bolden blev hurtigt sendt ind foran til en fremstormende Xavi, der gjorde det til kampens slutresultat 3-0. Barca fik dermed de tre vigtige point i en kamp der blev en hel del lettere end forventet og dermed holder catalanerne sig godt inde i topkampen i ligaen. Husk at du kan få Tipsbladet gratis i 30 dage, hvis du køber for mere end 300 kr. her på Unisport.dk