Hvordan opnår adidas ACE16+ PureControl stabilitet? Få et kig under kølerhjelmen her.

11.02.2016

Skrevet af Mathias

Da den nu verdensberømte adidas ACE16+ PureControl blev lanceret og folk først så designet uden snørebånd, så tror jeg alle stillede det samme spørgsmål. Hvordan får man den nødvendige stabilitet i et par fodboldstøvler uden snørebånd? adidas har doneret et par PureControl testmodeller, så vi kan vise jer hvordan det virker inde i støvlen.

Der kan ingen tvivl om at den største udfordring adidas stod overfor, da de skulle skabe ACE16+ PureControl, var at sørge for man føler sig tilstrækkeligt låst fast i dem. Nøglen til at opnå denne støtte i støvlen var gennem det indbyggede skelet i støvlen, som adidas kalder deres Techfit supportsystem.

Dette Techfit system er lavet af Primeknit ligesom overdelen og jeg kan godt forstå hvis der er noget du ikke helt synes hænger sammen, fordi hvordan kan et vævet materiale egentlig give stabilitet i en støvle? Det er bare testamente til alsidigheden og kvaliteten af Primeknit, at det kan bruges på en sådan måde, at det gør lige netop dette.

Det lyserøde inde i støvlen er dette Techfit supportsystem, som omfavner midtfoden og som i måske kan få en fornemmelse for på billederne, så er det ikke hæftet fast over det hele, men kun i nøje udvalgte steder. Dette er vigtigt, fordi selvom det skal støtte foden, så skal det ikke begrænse ens bevægelighed. Når du trækker støvlerne på skal det være en tæt og behagelig fornemmelse og ikke en stram og restriktiv følelse. Svær balance at ramme, men det er ikke for sjov det har taget adidas 2 år at lave PureControl.

Skelettet på adidas ACE16+ PureControl er spændt fast på støvlen på hver side af midtfoden, lidt omkring snuden, men vigtigst af alt under indlægssålen. At Techfit buret sidder direkte på sålen betyder at din egen vægt hjælper med at låse dig fast i støvlerne når du træder i dem. Mangel på lockdown? Glem det!

Du kan roligt stole på du får nok lockdown i dine adidas ACE16+ PureControl, så hvis du skal have dig et par, så finder du dem her.

Et sidste aspekt som også hjælper på støvlens stabilitet er faktisk et du ikke behøver sprætte støvlen op for at se. De tre adidas striber på siden hjælper nemlig også på dette punkt og sørger for støvlen holder sin facon, så alt den her innovation er muligt.

Vi kan altid godt lide at afslutte vores Youtube unboxing videoer med at sige ingen støvler kom til skade, men det kan vi i hvert fald ikke i dette tilfælde, fordi det her par adidas ACE16+ PureControl er ikke til at redde. Men vi lover de var sådan her da vi fik dem.