Hvorfor PUMA har lanceret to forskellige evoSPEED topstøvler

27.06.2015

Skrevet af Jonathan

Med evoSPEED SL har PUMA brudt alle deres personlige rekorder og leveret en imponerende let fodboldstøvle. Men det bragte samtidig en ny evoSPEED 1.4 med sig. Men hvad betyder det her egentlig? Er 1.4 nu en takedown til SL? Er den dårligere end SL? Svaret til begge spørgsmål er nej. Læs her hvorfor.

På det moderne marked af fodboldstøvler er der særligt én ting, som driver salget: Alternativer. Mængden af behov og personlige præferencer er større end aldrig før. Nogle vil have komfort, nogle vil have kontrol, rigtig mange vil have letvægt og så er der dem som går efter Super-letvægt. Derfor kan det ikke understreges nok at det store udvalg af topstøvler i dag ikke nødvendigvis handler om pris, men lige så meget om at opfylde forskellige behov.

Du kan forudbestille PUMA's nyeste letvægtere lige her - Pris fra: 749,-

Det er netop tilfældet PUMA har skabt med lanceringerne af evoSPEED SL og evoSPEED 1.4 evoSPEED SL er nemlig groft sagt en helt strippet udgave af evoSPEED 1.4. Således er begge fodboldstøvler bygget omkring et nyt SPEEDFRAME supportsystem. Begge modeller benytter sig også af en SPEEDTRACK baserede sål, samt en ekstern hælkappe. Forskellen ligger i materialet man har benyttet sig af her.

På SL er sålen for eksempel udviklet af tyndslebet nylon, ligesom overdelen er udviklet af et ekstremt tyndt stykke tekstil for at give det ekstremt lette. Omvendt har man benyttet sig af den velkendte mikrofiber overdel på 1.4, ligesom sålen i modsætning til nylon er udviklet af PEBAX. Så mens der eksisterer en forskel i materialet er denn forskel ikke baseret på kompromis i kvalitet, men på et ønske om at opfylde to forskellige behov.

evoSPEED SL og 1.4 er i bund og grund to sider af samme sag. Den ene er til de store kampe. Kampene som giver dig en plads i historiebøgerne. Den anden er til de kampe, som leder op til de store øjeblikke. Spørgsmålet er så, hvor tit du skriver dig ind i historiebøgerne?

ALT_TAG