11. december - Straffesparkskonkurrencen der (næsten) aldrig endte

11.12.2015

Skrevet af Jonathan

I går var dagen hvor FIFA afviklede det første VM for klubhold i nuværende format tilbage i 2005. Før det kaldte de det for Toyota Cup og afholdt det mellem vinderne af Copa Libertadores og European Cup. På denne dag i dag, fandt en vild finale sted. En finale der blev afsluttet med 20. straffespark.

Det var finalen mellem Nacional fra Uruguay og PSV. De ordinære 90 minutter endte med 1-1, blandt andet på et mål fra en god gammel kending – Romario. I overtiden scorede Ronald Koeman på straffe men lige før tid scorede Ostoloza sit andet mål i kampen og sendte kampe i straffespark.

Og det blev en nervepirrende en af slagsen. 10 spark fra hvert hold skulle til før Nacional til sidst kunne løfte pokalen i vejret. Vi har fundet straffesparksturneringen frem – med en Uruguayansk kommentator, som ikke holder glæden tilbage…

Det var tilbage i 1988 at kampen mellem Nacional og PSV fandt sted. Der har været masser af nervepirrende straffesparkskonkurrencer. Men hvilken har været mest nervepirrende for dig?