8. december - Da fodboldreglerne blev officielle

08.12.2015

Skrevet af Jonathan

I dag diskuterer vi på daglig basis, hvad der sker i fodboldkampene. Var der offside, var der frispark, skulle det mål have været annulleret? Men der var engang, hvor fodboldreglerne ikke var en selvfølge for os. Dagen i dag er måske en af de vigtigste dage i fodboldhistorien…

For netop på denne dag, for præcis 152 år godkendte FA det sæt af fodboldregler, også kaldet ”Laws of the Game”, som dannede grundlaget for den sport vi elsker så højt i dag. Fodboldregler eksisterede allerede på dette tidspunkt, men ingen regler blev betragtet som universelle eller officielle regler. For eksempel havde Sheffield FC, som er verdens første og ældste fodboldklub, opsat deres egne sæt regler navngivet ”Sheffield Rules”.

Med godkendelsen af disse regler, som det første sæt officielle regler, danner denne dato dog en vigtig dag for fodboldens historie. Reglerne er naturligvis blevet modificeret adskillige gange siden da. For eksempel blev straffesparket først introduceret i 1891 og røde og gule kort, blev faktisk først en del af regelsættet ved VM i Mexico i 1970. Indtil da havde dommeren blot givet advarsler og udvisninger ved at fortælle spillerne det mundtligt.

Ja der er sket meget siden det første officielle regelsæt blev godkendt den 8. december i 1863. Og tingene er godt nok blevet en del mere kompliceret end dengang. Hvad tror du bliver den næste ting, som bliver tilføjet til ”Laws of the Game”?