Historiske landsholdstrøjer fra hummel

10.06.2021

Skrevet af Frederikke

hummel har overtaget vores Flagship Store på Strøget i stor stil. Kom forbi og se vores hyldest til de største landsholdstrøjer fra hummel. Vi tager dig igennem nogle af de mest ikoniske landsholdstrøjer og hylder en række klassiske landsholdstrøjer, som er blevet båret til af de danske landsholdspillere. Træk din røde-hvide fodboldtrøje over hovedet og læs med!

Når du i dag træder ind i vores Flagship Store på Strøget, kan du nyde de nye danske landsholdstrøjer fra hummel. Vi har både hjemmebane-, udebane, tredje- og målmandstrøjerne i butikken, som pryder vores initiative zone, og langs trappen hylder vi den danske landsholdstrøje ved at have skabt et unikt hummel museum midt inde i butikken. Der er helt sikkert noget at se på for enhver dansk fodboldfan!

Så hvis du ikke kan få nok af klaphatte, fællessang og danske fodboldlegender, mens du venter på startfløjtet til Danmark mod Finland, kan du passende vandre gennem en del af den danske fodboldhistorie. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

En hyldest til de største landsholdstrøjer fra hummel.

Frank Arnesen - 1981

Frank Arnesens trøje fra VM-kvalifikationen i 1981. Trøjen var den første hummel-trøje landsholdet spillede i. hummel var også første trøje-sponsor for det danske landshold, som startede i 1979, hvor Danmark var overgået fra amatør-status til professionel fodbold, og havde hentet de nu legendariske træner, Sepp Piontek, ind til at hjælpe Danmark frem til EM og VM-slutrunder.

Jan Mølby - 1984

Jan Mølbys trøje fra VM-kvalifikationskampen mod Irland, i Parken d. 14. november 1984. Danmark vinder kampen 3-0 på to mål af Elkjær og ét af Lerby. Mølby bliver indskiftet istedet for Jens Jørn Bertelsen efter 58 minutter. Trøjen med lange ærmer var udelukkende produceret til spillerne. Trøjen blev byttet med en Irsk spiller.

John Sivebæk - 1986

John Sivebæks trøje fra EM-kvalifikationskampen mod Finland, i Parken d. 29. oktober 1986. Danmark vinder kampen 1-0 på mål af Jens Jørn Bertelsen. Sivebæk spiller hele kampen. Trøjen er anderledes end replica-versionen, b.la. er der ikke humlebi-logo i hummellogoet, som der var på replicaen. Trøjen blev byttet med en finsk spiller..

Torben Piechnik - 1992

Torben Piechniks trøje fra EM-slutrunden i 1992 hvor Danmark som bekendt vinder titlen efter en vanvittig finalesejr over Tyskland på 2-0, på mål af John Faxe Jensen og Kim Vilfort. Piechnik blev efterfølgende solgt til Liverpool. Trøjen var i mange år en del af Piechniks personlige samling.

Jan Heintzes - 1997

Jan Heintzes trøje fra VM-kvalifikationskampen mod Kroatien, i Split d. 29. september 1997. Kampen ender 1-1 efter Brian Laudrup udligner på et vildt mål, som mere ligner et indlæg. Trøjen er ret unik, da denne 3. trøje kun blev benyttet i denne ene kamp, og aldrig var kommerciel til salg. Trøjen var i mange år en del af Heintzes personlige samling.

Michael Laudrup - 1998

Michael Laudrups trøje fra VM-slutrunden i Frankrig i 1998 fra kampen mod Nigeria d. 28. juni på Stade de France i Paris. Danmark vinder 4-1 på mål af Peter Møller, Brian Laudrup, Ebbe Sand og Thomas Helveg, og kvalificerer sig til kvartfinalen mod Brasilien. Trøjen er også signeret af Michael Laudrup.

Jan Michaelsen - 2002

Jan Michaelsens trøje fra VM-kampen mod England, d. 15. juni 2002 i Japan. Michaelsen sad på bænken hele kampen, som desværre ender med et 0-3 nederlag til Danmark. Trøjen repræsenter en ny periode for hummel hvor retro bliver en vigtig del af design-sproget. Michaelsen byttede trøjen med en engelsk spiller på banen efter kampen.

Kenneth Perez - 2004

Kenneth Perez udetrøje fra EM-slutrunden i Portugal i 2004. Slutrunden hvor Danmark og Sverige, i den afgørende kamp i gruppespillet skal spille 2-2 for at begge hold går videre, og dermed sende Italien ud af EM. Kampen ender 2-2. Danmark benyttede ikke udetrøjen under slutrunden. Den var i mange år en del af Perez’ personlige samling. Trøjen var også sidste trøje fra hummel i den omgang.

Martin Braithwaite - 2019

Martin Braithwaites trøje fra EM-kvalifikationskampen mod Irland, d. 7. juni 2019 i Parken i København. Kampen ender 1-1 men Danmark vinder dog i Irland, og er klar til EM. Kampen er også kampen hvor lydbølgen af nationalsangen, der bliver brugt som en del af designet til den nye EM-trøje, bliver optaget.

Thomas Delaney - 2017

Thomas Delaneys trøje fra EM92 jubilæumskampen mod Tyskland d. 6. juni 2017 på Brøndby Stadion. Kampen var en markering af 25 året for Danmarks triumf ved EM-slutrunden i Sverige i 1992. Trøjen blev specialdesignet til den ene kamp, med flere unikke detaljer som f.eks. specielle numre med spillernes navne fra 92-truppen, og DBU-bagde med guldring for at markere guldmedaljerne.

Joakim Andersen - 2019

Joachim Andersens trøje fra kampen mod Luxembourg d. 15. oktober 2019 i Aalborg. Danmark vandt kampen sikkert 4-0. Det var hans debutkamp for A-landsholdet. Kamp blev brugt til at markere en hummel-kampagne til fordel for Knæk Cancer, hvor landsholdet og syv superligaklubber spillede i trøjer designet til lejligheden.

Du kan finde den danske landsholdstrøje lige her!