2. december: Da Qatar blev værtsnation for VM i 2022

02.12.2015

Skrevet af Jonathan

På denne dag tilbage i 2010 løfted FIFA sløret for de efterfølgende to værtsnationer til VM efter Brasilien i 2014. Mange rynkede på næsen over Ruslands værtskab i 2018, men rynkerne blev hurtigt til rendyrket chok, da Qatar blev annonceret som værterne ved VM i 2022.

Hvad skulle det her egentlig betyde? I Qatar kan temperaturen hurtigt runde de 40 grader om sommeren. Hvordan skulle det være menneskeligt at spille under disse forhold? Qatar foreslog selv at bygge fem klimakontrollerede stadions, som skulle holde varmen væk. Siden er det blevet bestemt, på mindst lige så kontroversiel vis, at VM-slutrunden 2022 skal afholdes i november/december.

Qatar vandt over aspiranter som USA, Australien og Japan og debatten om korruption er da bestemt ikke blevet mindre efter denne annoncering den 2. december i 2010. Ikke desto mindre står beslutningen ved: Qatar skal være værter for VM slutrunden om 7 år og den skal afholdes om vinteren.

Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal forholde mig til hele situationen. På en måde glæder jeg mig til at opleve en VM afslutning om vinteren, på den anden side så er VM i mine så tæt forbundet til sommeren, at jeg har svært ved at forestille mig andet. Hvad synes du om det?