Vi introducerer 'The bootheads' - Mød Marco Michalzik

28.11.2015

Skrevet af Mathias

For omkring en uge siden, inviterede Nike os og nogle udvalgte få med til lanceringseventet for den nye Tiempo Legend 6 støvle. Blandt de inviterede var også en håndfuld af verdens mest passionerede fodboldstøvle samlere, som de kalder “bootheads”, og vi brugte chancen for at tale med et par stykker af dem, så de kunne dele deres kærlighed for fodboldstøvler med resten af verden. Lær konceptet bedre at kende og hør fra Marco Michalzik, som er det første boothead vi hører fra.

Bootheads lever og ånder for deres samling. Mængden af sjældne fodboldstøvler de her gutter har, du ville næsten ikke fatte det. Vi stilte Marco en række spørgsmål, så han kunne give os et indblik i livet som en af verdens mest hardcore fodboldstøvle samlere og måske inspirere dig til at starte din kollektion. Hør hvordan han startede og meget mere lige her.

Hvornår og hvorfor startede du med at samle på fodboldstøvler?

Jeg startede med at samle på fodboldstøvler, da jeg var omkring 14 år gammel eller noget i den stil. Jeg tog med min far til en lokal sportsbutik for at købe nyt fodboldgear og støvler. Ekspedienten prøvede at sælge mig en billig version af den fodboldstøvle jeg ville have, men jeg havde allerede dengang øjne for den dyre model. Jeg opdagede der, at jeg havde en passion og følelse for kvalitets fodboldstøvler. Dengang var fodbold i fjernsynet også højdepunktet på min uge, men jeg var altid mere fokuseret på deres støvler, end selve kampen. Jeg var interesseret i alle par og det blev så intenst at jeg kunne genkende enhver spiller kun på deres støvler. Derudover så spillede jeg naturligvis også en masse fodbold selv, hvor jeg også altid havde holdte øje med hvilke støvler alle andre spillede i.

Hvilke par støvler var det første i din kollektion?

Det første par fodboldstøvler i min kollektion var adidas F50. Adidas lancerede den allerførste F50 i 2003 og lavede en farvevariant til EM 2004 i Portugal. Den hvide og blå farvevariant er en af mine yndlings nogensinde. Jeg spillede i støvlerne og da de til sidst gik i stykker, så kunne jeg simpelthen ikke smide dem væk, fordi der var for mange gode minder i dem. Jeg endte med at gemme på dem og sådan startede min kollektion af støvler.

Har dine ambitioner som fodboldstøvle-samler ændret sig gennem årene?

Uden tvivl. Som nævnt tidligere beholdte jeg mine gamle og brugte støvler før, men nu går jeg kun efter helt nye støvler. I starten gemte jeg støvler, fordi de havde affektionsværdi, men nu er jeg blevet endnu mere passioneret og vil kun have sjældne og eksklusive støvler til min kollektion.

Er der et par støvler du elsker mere end alle andre?

Faktisk er der to typer støvler i min samling. De nyere modeller, som er enten limited edition, eller har et eller andet unikt over sig (f.eks. Nike Mercurial Superfly CR7 SE). Og ellers andre der har meget historie og gode minder, som f.eks. Nike Mercurial 1-3 støvlerne. Min ambition er kun at få fat i de limited editions, der udkommer nu og ellers samle flere og flere gamle støvler. Generelt, som i sikkert også har opfanget, så er jeg kæmpe fan af Nike Mercurial siloen.

Har du nogle sjove historier du kan fortælle om et bestemt par støvler?

Den nye Nike Tiempo Legend V Touch of Gold, som er lavet til at fejre Ronaldinho, udkom som en limited edition med kun 3000 par på verdensplan. Hvert par er nummeret på siden og jeg fik nummer 1941. Da jeg modtog dem fangede jeg ikke helt til at starte med, at dette var min mormors fødselsår, men da det gik op for mig, så gjorde det støvlerne endnu mere specielle for mig.

Apropo Tiempo støvler, hvilken er din yndlings Tiempo støvle nogensinde?

For mig er det den første Tiempo Legend - helt sikkert. Støvlerne blev brugt af Ronaldinho, da han var verdens bedste spiller og ændrede fodbolden med sin unikke stil. Hvis jeg skulle vælge en farvevariant er det nok de hvide og røde, eller måske den originale ‘Touch of Gold støvle.

Det startede alt sammen i det små for Marco, men sidenhen er hans kollektion vokset og vokset, så den nu kan matche enhver bootheads. Genkender du selv den måde han har det med fodboldstøvler på? Jeg ved i hvert jeg godt kan se lidt af det i mig selv. Vi kommer til at møde mange andre bootheads og høre om deres forhold til deres støvler. Husk hvis du har en imponerende samling støvler, så del den med os på Instagram med #unisportlife - we deler de bedste!