Ingen Ballon d'Or i 2020 ..? Det forhindrer os ikke i at fejre verdens bedste spillere!

19.12.2020

Skrevet af Sandra

Vi har set nogle store vindere af Ballon d'Or i de sidste 25 år, mens Unisport har eksisteret. Men der vil ikke være en pris i år. Det er derfor, vi vil tage et kig tilbage på de bedste vindere i den seneste tid, samt forsøge at finde en vinder af 2020

Det franske magasin 'France Football' har tildelt Ballon d'Or siden 1956. Oprindeligt var det kun en pris for spillere fra Europa, og de fleste uden for Frankrig kaldte det prisen 'European Player of the Year'. Men i 1995 blev det udvidet til at omfatte alle spillere fra alle lande, der har været aktive i europæiske klubber. Og fra 2007 var alle professionelle fodboldspillere fra hele verden berettiget til at blive nomineret til prisen.

2020 vil være uden en officiel pris. Men det stopper os ikke. Vi vil stadig fejre de bedste spillere i verden. Men det kan være meget vanskeligt at udpege én som den bedste spiller i 2020. Så derfor ønsker vi, at du vælger den bedste spiller med os. Men lad os se gennem historien først og påpege nogle af de mest ikoniske vindere. Og bagefter kan vi tale om, hvem der skal vinde i 2020:

George Weah - Ballon d’Or vinder i 1995

Fra Liberia var han den første ikke-europæiske spiller, der vandt prisen. Han er stadig den eneste afrikanske spiller, der har vundet denne pris. Han spillede i AC Milan på det tidspunkt, han vandt. Han er kendt for sine hurtige og driblende evner og betragtes som en af de bedste spillere, der aldrig har spillet et verdensmesterskab. Efter sin karriere har han taget en anden vej i livet og er nu præsident for Liberia!

Ronaldo - vinder i 1997 & 2002

Vi kan opsummere det ret hurtigt med denne fyr. Han har vundet prisen to gange - én mens han spillede for Inter og én mens han spillede for Real Madrid. Topscorer ved verdensmesterskabet i 2002, hvor Brasilien vandt mesterskabet. Betragtes som en af de største nogensinde. Mange knæskader ødelagde meget af hans karriere, men han vil altid blive husket som et fænomen på banen - deraf hans kaldenavn 'O Fenômeno'. En sand perle for fodboldverdenen.

Zinedine Zidane - vinder i 1998

1998 var hans VM, da han førte Frankrig til sejr - inklusiv to mål i finalen mod Brasilien. Der var aldrig tvivl om prisvinderen det år. Altså, bogstavelig talt - der var ALDRIG nogen tvivl, da Zidane fik to gange så mange stemmer som andenpladsen. Vi behøver ikke at sætte for mange ord på Zizou. Han kunne styre et spil på egen hånd fra midtbanen og han kunne drible, passere, skyde og tage ansvaret for alle hold - gennem hele sin karriere.

Ronaldinho - vinder i 2005

What a player. 2005 var Ronaldinhos år. Han vil altid være et ikon for enhver fodboldfan. Hver gang han kom ind på banen, lignede det, at han spillede i sin baghave. Altid smilende, forsøgte altid at lave tricks og skabe smukke øjeblikke - for os alle at nyde. Og det gjorde vi. Desværre varede det ikke længe, men han hypnotiserede en hel verden og fik mange små børn til at forelske sig i fodbold. Tak, R10!

Fortsættes nedenunder billederne

Kaká - vinder i 2007

Den sidste spiller, der vandt Ballon d'Or, før Messi og Cristiano overtog og vandt de følgende 10 priser. Kaká vandt Champions League i 2007 med AC Milan og viste alle, hvordan man skal vinde en kamp. Uden for banen var han også en vinder, og han er kendt for sit store arbejde med velgørenhed

Cristiano Ronaldo - vinder i 2008, 2013, 2014, 2016 & 2017

Mængden af priser er bare vild! Han vandt sin første pris, mens han spillede for Manchester United, hvor han vandt Champions League. Og bagefter dominerede han bare priserne fra 2013, mens han vandt Champions League-titler i Real Madrid. Det er svært kun at sætte et par ord på denne fyr. Men vi kan bare sige, at han har slået flere scoringsrekorder for begge klubber og hans landshold. De fleste mål i historien for Real Madrid, Portugal og i Champions League. Du kan læse mere om Cristiano Ronaldo her (link to 11 best players blog).

Lionel Messi - vinder i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 & 2019

Record breaker! Utroligt mange - SEKS Ballon d'Or-priser inden for en periode på 10 år. Dette er sindssygt, og grunden til, at nogle mennesker mener, at Lionel Messi er den bedste spiller nogensinde. Han er den mest scorende spiller og assist maker i Barcelonas historie. Og han kan afdrible forsvarere som vi ikke har set før i historien. Messi nåede selvfølgelig også vores 'Bedste XI i de sidste 25 år', som du kan se her (link to 11 best players blog).

Hvem burde vinde i 2020?

Ballon d'Or 2020 er blevet annulleret. Så vi får ikke en officiel pris for den bedste spiller i år. Men det forhindrer ikke Unisport i at give prisen. Den eneste hårde del ved dette er at vælge vinderen. En flok af spillere har gjort et stort stykke arbejde i år. Og her er hvem vi synes skal nomineres:

Robert Lewandowski for hans vanvittige mængde af mål i Bayern og for at være en del af et Champions League vindende hold

Cristiano Ronaldo for at bevise over for alle, at alder blot er et tal. Han er den vigtigste spiller på det bedste italienske hold, og han har lige scoret sit 750 mål i hans karriere.

Lionel Messi fortsætter med at imponere med sit magiske præg på bolden og fører sit Barcelona-hold til sejr, hver gang de har brug for det.

Vi kan ikke selv vælge en. Så vi vil have dig til at træffe beslutningen med os og stemme på din favorit. Og hvordan gør man det? Du skal bare gå til vores Facebook-side og stemme med en reaktion

‘Thumbs up/Synes godt om’ for Robert Lewandowski

‘Hjerte/Elsker’ for Cristiano Ronaldo

‘Wow’ for Lionel Messi

Vi annoncerer vinderen den 29. december. Tjek vores Facebook-side og stem lige her