Unisports 25 års jubilæum | 25 af de fedeste, skøreste og vildeste trøjer

30.09.2020

Skrevet af Lasse

Dette år markerer Unisports 25. år på denne planet - og sikke en tid, det har været indtil videre. Gennem årene har vi været vidner til tonsvis af forskellige trøjer. Nogle af dem flottere end andre. Og nogle af dem mere specielle end andre. Derfor har vi forsøgt at udvælge 25 trøjer fra 1995-2020, som betyder noget specielt for os eller som fik os til at sige “wow”. Læs videre for at se, hvilke trøjer, der har fundet vej ind på listen!

Da Unisport startede i 1995 var vi mest af alt en fodboldtrøje-butik. Og i de sidste par måneder er der blevet lanceret en masse nye lækre trøjer - både til klub- og landshold. Det gav os en god ide og anledning til at kigge lidt i historiebøgerne og lave en blog omkring fodboldtrøjer. Men vi vil ikke bare lave en blog omkring fede trøjer. Nej, den handler om de mest mindeværdige trøjer - på både godt og ondt. Så uanset om de er mindeværdige fordi de er flotte, grimme, skøre eller bare klassikere, så kan de finde vej til denne liste. Hæng på - for nu vil vi gennemgå 25 af de mest mindeværdige trøjer fra 1995-2020!

Juventus Udebanetrøje 11/12

Vi starter ud med Juventus' udebanetrøje fra 2011/12-sæsonen. Juventus har haft en del fede trøjer gennem de seneste 25 år - for ikke at sige de sidste par år! Og heriblandt har der været et par lækre lyserøde trøjer. Men den trøje, der overgår dem alle, er udebanetrøjen fra 11/12. Det er virkelig svært at vælge, men en trøje med det her stjerne-design glemmer vi nok aldrig!

Manchester United Hjemmebanetrøje 94/95

Okay, lad os tage den her blog et par år tilbage. Denne trøje var en af de første til at blive solgt i Unisport. Det er ingen ringere end Manchester Uniteds hjemmebanetrøje fra 1994/95-sæsonen. Måske var denne trøje en af grundene til at Unisport blev grundlagt (eller det var det nok ikke, da vores grundlægger var og er kæmpe Spurs-fan). Men alligevel - det er en sand klassiker!

Arsenal Hjemmebanetrøje 05/06

Nu skruer vi tiden lidt frem og stopper ved 05/06-sæsonen. Arsenal vandt Premier Leauge med en ubesejret sæson to år før og The Invincibles havde endda også en fantastisk hjemmebanetrøje med guld print - sikke et par år for The Gunners. I en bordeaux rød farve, skulle de prøve at gentage succesen fra deres ubesejrede sæson og selvom de kun endte på 4. pladsen, så må de alligevel have følt sig lidt som nogle vindere med de trøjer.

Barcelona Udebanetrøje 05/06

FC Barcelona har haft nogle sindssyge trøjer gennem årene. Men en af de trøjer, som var en kæmpe fan-favorit, var deres udebanetrøje tilbage i 2005/06. Den var hovedsagelig neon-gul, men med sorte detaljer ved kravebenene og ved bunden af trøjen. Den vinder måske ikke titlen som årtiets fedeste trøje, men den er stadig en klassiker i vores øjne. Og den er helt sikkert en af de trøjer, som rigtig mange har derhjemme - det har mange af os i Unisport i hvert fald.

Fortsættes nedenfor

Frankrig Udebanetrøje 2011

Wauw - en fransk landsholdstrøje lavet i samarbejde med Karl Lagerfeld. Behøver vi at sige mere? Nå, men hvis vi er nødt til det, så kan vi sige, at denne marine-inspireret trøje er en af de trøjer, som vi ville kalde en sand perle. Selvom der var mange problemer i den franske landsholdslejr dengang, er vi ret sikre på at denne trøje ikke var et af dem.

Nigeria hjemmebanetrøje 2018

Nu vi er ved landsholdstrøjer, er vi nødt til at nævne den nigerianske hjemmebanetrøje fra VM 2018. Denne trøje blev revet ned af hylderne og det kan man sagtens forstå. Prøv at kigge på den! Designet, farverne - alt er bare perfekt og tilsammen udgør de en moderne klassiker. En ægte samlegenstand!

Italien Hjemmebanetrøje 02/04

Når det simple er bedst! Det må være mottoet angående denne trøje fra 2002, der blev lavet til det italienske landshold. En klassiker indenfor landsholdstrøjer. Farverne er selvfølgelig blå og hvid, og det eneste der pryder fronten på trøjen er Italiens logo og et spillernummer. Ingen store designmønstre eller tøjsponsorer. Nej, tøjsponsoren, som i dette tilfælde var Kappa, kunne man finde på trøjens ærmer. En detalje, der gjorde denne trøje til noget helt specielt.

Japan Hjemmebanetrøje 1998

Vi forestiller os, at denne trøje blev lanceret med masser af ild, drager og lignende. "Hvorfor?", spørger du sikkert. Fordi den japanske landsholdtrøje fra VM 1998 havde intet mindre en ild på ærmerne. Og trøjen var lavet af Asics. To ting, som vi normalt ikke ser i fodboldverden. Vi kan ikke helt bestemme os for om vi elsker eller hader trøjen. Men det er helt klart ikke en trøje, som man glemmer lige foreløbigt.

Fortsættes nedenfor

Inter Udebanetrøje 19/20

En af de nyere trøjer på denne liste er det italienske hold Inters udebanetrøje fra sidste sæson. Denne mint trøje indeholende sorte og guld detaljer på ærmerne og ved kraven blev hurtigt en af vores yndlingstrøjer i sidste sæson. Når den oveni blev båret af spillere såsom Lukaku og Eriksen, så løb denne trøje med vores opmærksomhed mange gange i sidste sæson!

Manchester United Hjemmebanetrøje 12/13

Det er den anden Manchester United trøje på denne liste. Den første trøje var på listen, fordi den var retro og en sand klassiker. Denne trøje er her ikke af de grunde. Det er en trøje, som virkelig mange kan huske - dog ikke af gode grunde. Det skakternede design, der får trøjen til at ligne en dug, fik mange mennesker til at sige "wow" dengang. Når vi ser den i dag, siger vi stadig "wow" - og stadig af mindre gode grunde.

Real Madrid Hjemmebanetrøje 01/02

Ligesom Man United har Real Madrid også haft nogle specielle trøjer i løbet af årene - og nogle af dem har også været pænere end andre. Men hjemmebanetrøjen fra 2001/02-sæsonen vil huskes som en af de fedeste spanske trøjer gennem tiden, på grund af dens klassiske rene look med adidas striber løbende hele vejen ned ad ærmerne. Samtidig vil trøjen også huskes for, at den have et hjemmesidelink som sponsor. Ja, det er sandt nok, at Real Madrid valgte at markedsføre deres egen hjemmeside på deres trøje. Det virker lidt mærkeligt nu til dags, men dengang var det nok ikke.

Fiorentina Hjemmebanetrøje 98/99

Vi bliver lidt ved sponsorlogoer. Faktisk, hvis vi skal være helt ærlige - det har en kæmpe effekt på, hvordan en trøje tager sig ud. På denne trøje er det også tilfældet. Først og fremmest er Fiorentinas hjemmebanetrøje verdenskendt på grund af dens legendariske lilla farve. I 1998 blev den så endnu federe, da den også fik tilføjet nogle legendariske sponsorer. Fila var tøjsponsoren og på fronten af trøjen fandt man ingen ringere end gode gamle Nintendo som trøjesponsor. Nogle gange kan sponsorerne ødelægge trøjen - andre gange, som i dette tilfælde, gør de underværker.

Fortsættes nedenfor

Frankrig Udebanetrøje 2019

Tidligere på listen fokuserede vi på en fransk udebanetrøje. Og det vil vi nu igen. Denne gang er fokusset dog på det franske kvindelandshold, der sidste år havde en af de flotteste landsholdstrøjer nogensinde. Den har de samme farver, som den franske trøje vi omtalte tidligere. Men i stedet for striber har denne trøje små prikker. Et fænomenalt design i vores øjne. Udover de mørkeblå prikker på den hvide trøje havde denne trøje også et par logoer, der var farvet i rosa-guld. En lille men mega fed detalje!

Cameroon Hjemmebanetrøje 2002

Vi har omtalt ærmerne på trøjer før, og nu skal vi til det igen. Tilbage i 2002 have Cameroon en landsholdstrøje, der mest af alt mindede os om en basketball-trøje. Hvorfor? Fordi den ikke havde nogle ærmer. Ja, de spillede seriøst i en ærmeløs trøje til African Cup of Nations. FIFA brød sig dog ikke om det, så de forbød trøjen og bad Cameroon sy ærmer på. En ret skør og sjov historie - og det samme kan man sige om trøjen.

Holland Hjemmebanetrøje 2004

I 2004 lavede Nike et ret dristigt design, hvilket resulterede i nogle af de fedeste landsholdstrøjer nogensinde. Nike valgte at lave en cirkel omkring trøjenummeret på fronten af alle deres landsholdstrøjer. Et spektakulært design - som vi elskede! Et af holdende, der havde dette design var Holland. Et landshold, som de fleste let kan genkende. Deres legendariske orange farve kombineret med Nikes dristige cirkel-design gjorde denne trøje til en af de trøjer, som vi sent vil glemme.

England Hjemmebanetrøje 2004

'The Three Lions' har haft nogle fantastiske trøjer gennem årene - selv deres seneste trøje er virkelig flot! Vi var faktisk tæt på at tage den med på listen, men vi endte med at gå med en gammel kending. Helt præcist har vi valgt trøjen fra 2004. En trøje, der minder ret meget om den nye faktisk, selvom den nye er lavet af Nike og den gamle af Umbro. Designet med logoet i midten udviser ægte engelsk klasse. Og med kraven og de røde striber, der går fra logoet og ud til ærmerne, så er der vist ingen tvivl om, at denne trøje skal være på listen over de mest bemærkelsesværdige trøjer.

Fortsættes nedenfor

Newcastle Hjemmebanetrøje 95/97

Hvad har vi her?! Vi er vist stødt på en en ægte klassiker. Newcastle United var helt forrygende tilbage i årene omkring 1995-1997. Ikke bare på grund af spillere såsom Alan Shearer og Les Ferdinand eller fordi de var helt i toppen af Premier League i disse år. Men også fordi de havde denne legendariske trøje som deres hjemmebanetrøje. En sort og hvid-stribet trøje med et lokalt sponsor logo, som man nok ikke ville tillade i disse tider. Tilsammen giver det en trøje, som rangerer rigtig højt hos os.

FC Barcelona Hjemmebanetrøje 99/00

Endnu en vidunderlig spansk trøje. Vi er vant til, at de har en trøje med masser af røde og blå striber. Men tilbage i 1999/00-sæsonen havde FC Barcelona en hjemmebanetrøje, der kun var i to striber. Én rød og én blå. Endnu et dristisk træk fra Nike. Nu vi omtaler Nike, så var deres velkendte Swoosh rykket ind i midten på denne trøje, og det samme var FC Barcelonas logo. På den ene side kunne man finde tallet 1899 og på den anden side 1999 - begge broderet i guld - for at fejre 100 året for klubben. Lig dertil en flot krave og så har du en af de fedeste trøjer i de sidste 25 år!

Liverpool 3. Trøje 12/13

Sååå.. Hvad skal vi egentlig sige om den her 3. trøje fra Liverpool? Trøjen er på listen af de samme grunde som Manchester Uniteds hjemmebanetrøje fra samme sæson. Altså, ikke af positive grunde. Dermed ikke en særlig god sæson for de to rivaler, når det kommer til trøjer. Vi kan desværre ikke glemme denne trøje - uanset hvor meget vi prøver. Sammensætningen af farver (lilla, orange og hvid) og designet er ikke noget vi har set før - eller siden, heldigvis. Men altså, den skal med på listen, fordi det er en trøje vi aldrig glemmer. Selvom det ikke er af positive grunde.

PSG 3. Trøje 18/19

Her kommer til gengæld en 3. trøje, som er på listen af gode grunde. Det har været svært at udvælge blandt Paris Saint-Germains mange smukke trøjer - specielt blandt dem der er lanceret i de senere år. Men dette samarbejde mellem PSG og Jordan er et af de mest succesrige nogensinde - hvis ikke det mest succesrige! 3. trøjen fra 18/19-sæsonen kom i en klassisk hvid farve med en sort-prikket stribe ned gennem midten af trøjen. Sammen med et sort PSG-logo og et Jordan-logo i stedet for Swooshet blev denne trøje en af de vildeste i vores erindring. Nøj, hvor er den flot!

Fortsættes nedenfor

Juventus 4. Trøje 19/20

Vi startede denne liste med en Juventus trøje. Og her kommer endnu en, for det er svært at holde Den Gamle Dame ude af denne liste. Denne gang er det deres 4. trøje fra sidste sæson. adidas, Juve og Palace slog sig sammen om at lave en fuldstændig vanvittig 4. trøje til Cristiano Ronaldo og co. I vores optik er det et af de fedeste samarbejder - og helt klart et af dem, der kan hamle op med PSG x Jordan, som vi lige har været inde på.

Glasgow Rangers Hjemmebanetrøje 94/96

Når man taler om en skotsk klub med en blå hjemmebanetrøje, kan der kun være en der dukker op i dine tanker. Vi taler selvfølgelig om Glascow Rangers. I årene fra 1994 til 1996 havde de en smuk blå hjemmebanetrøje (ligesom de bør) fra adidas. Men i stedet for tre stiber løbende ned af ærmet, som vi kender det fra adidas, havde denne trøje tre striber løbende rundt om ærmet. Det samme havde shortsene. Denne design-detalje gjorde, at spillere såsom Paul Casgoigne så godt ud!

Bayern München Udebanetrøje 14/15

Tilbage i 14-15-sæsonen havde Bayern München en meget speciel udebanetrøje. En trøje, der primært var hvid, med med en stor grå, blå og bordeaux-rød stribe. Vi ved ikke helt, hvad det er ved denne trøje, som kan et eller andet specielt. Men det er en af de trøjer, som vi helt klart har nogle gode minder med. Det ligner lidt en trøje, som man ville have på som en hverdagstrøje - og alligevel ikke. Måske er det hemmeligheden? Uanset hvad, så er denne trøje ret speciel!

Ajax Hjemmebanetrøje 94/95

Ajax vandt Champions League tilbage i 1994-95-sæsonen. Heldigvis gjorde de det iført en historisk trøje! Denne trøje havde en stor rød front med hvide striber i siderne. Kraven og ærmerne havde hvide og røde striber. Men vigtigst af alt var sponsorlogoet vendt på siden, så den løb langs trøjen. En lille detalje, som gjorde denne trøje legendarisk. Således en legendarisk trøje til et legendarisk hold.

Fortsættes nedenfor

Arsenal Udebanetrøje 20/21

Vi slutter listen af med en trøje, der lige er blevet lanceret og som vi vil se i den nuværende sæson. Det er virkelig svært at vælge mellem alle de flotte trøjer, men denne trøje var nærmest kærlighed ved første blik. Arsenals udebanetrøje til 2020/21-sæsonen er en enestående trøje. Med sin hyldest til 'The Marble Halls of Highbury' forklædt i sit rene hvide look, der ligner marmor, så er denne trøje en af de bedste trøjer, vi har set i meget lang tid!

Fortsættes nedenfor

Nå, det var det. En liste med 25 af de mest mindeværdige og bemærkelsesværdige trøjer fra de sidste 25 år. Nogle af dem er her på grund af deres flotte design - andre er her af modsatte grunde. Vi må indrømme, at det godt nok har været svært at udvælge 25 trøjer, og vi er helt sikre på, at du synes, at der mangler nogle trøjer. Men hey, det kan være, at de er på listen, når vi laver en liste med 50 af de fedeste, skøreste og vildeste trøjer om omkring 25 år.