Kvindernes Internationale Kampdag | Lad os fejre den sammen!

08.03.2020

Skrevet af Lasse

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts, vil vi fejre, hylde og motivere alle de kvindelige fodboldspillere rundt om i verden. Hop med, når vi dykker ned i kvindernes fodboldverden, som den ser ud idag! #WomensDay

Kvindernes Internationale Kampdag 2021

Hvert år når kalenderen rammer den 8. marts bliver Kvindernes Internationale Kampdag afholdt. Det er en dag dedikeret til at ære kvinder og deres bedrifter igennem historien, samt tydeliggøre, at der stadig ligger meget arbejde foran os i forhold til ligestilling i mange af livets områder, herunder også i fodboldens verden. Over hele verden er der piger og kvinder med stor passion for fodbold. Ifølge FIFA, er der omkring 60 millioner kvinder og piger der spiller fodbold. Og under FIFA Women's World Cup i 2019, oplevede man en stor stigning i interessen for kvindefodbold.

Den nye dedikation og stødt stigende opmærksomhed har stadig uudnyttet muligheder, og det ligger Unisport på sinde at fortsætte denne udvikling. Derfor vil vi nu vise dig de bedste fodboldprodukter til kvinder, hylde de største kvindelige fodboldspillere og selvfølgelig vil vi kigge tilbage på sidste års store begivenhed; FIFA Women's World Cup.

Fodboldudstyr til kvinder

Træd ud på grønsværen og gør dig klar til at dominere modstanderen i det lækreste kvinde fodboldtøj og -støvler fra Unisport. Ofte er det meste fodbold- og træningstøj unisex, altså til begge køn. Men selvfølgelig tilbyder vi også tøj designet kun til kvinder. Fodboldtrøjerne til kvinder er nemlig lidt anderledes end dem du finder til mændende: pasformen er lavet til at passe kvinder og trøjerne har generelt en smallere talje og bredere fit omkring brystpartiet.

Vi har alt det rigtige sports- og fodboldudstyr, som du har brug for. Uanset om du er fan eller spiller selv - så har vi din ryg!

Udforsk vores kollektion af fodboldstøvler, fodboldtrøjer, sport tops, målmandshandsker, træningstøj, base layer og udstyr til kvinder. Du kan endda få dit eget navn og nummer på din nye fodboldtrøje, eller navn og flag på dine fodboldstøvler.

FIFA Women's World Cup 2019

En af de største begivenheder nogensinde indenfor kvindefodbold i de senere år må være den 8. udgave af FIFA Women's World Cup. Turneringen blev afholdt i Frankrig under sommeren 2019 og det var faktisk første gang Frankrig var vært for kvindernes VM. Hvilket egentligt er lidt mærkeligt, da den franske Division 1 Féminine indeholder klubber såsom Paris Saint-Germain Féminine og Olympique Lyonnais Féminin, hvor sidstnævnte må være en af de mest, hvis ikke dén mest succesfulde klub i nyere tid.

Vinderne af FIFA Women's World Cup var, som så mange gange før, USA. Denne titel var deres fjerde verdensmesterskab ud af otte mulige. Dét er, hvad man kalder vindermentalitet!

Fortsættes nedenfor

Den stigende interesse i kvindefodbold viste sig også ved ny en rekord i transmitteringen af Verdensmesterskaberne. FIFA anslog, at der var over 1 milliard seere til kvindernes VM-finale på tværs af alle platforme. Den stigende interesse kom også til udtryk igennem en episode mellem den daværende amerikanske præsident Donald Trump og USAs stjerne Megan Rapinoe. Uanset om du er enig med den ene eller den anden part, så man man indrømme, at det er et tydeligt tegn på, at kvindefodbolden begynder at fylde mere og mere.

Og nu vi snakker om stjernen ved sidste års VM, så lad os da tage et kig på hvilke spillere, der dominerer kvindefodbolden.

Fortsættes nedenfor

Kvindelige fodboldstjerner

Marta

Lad os starte ud med en af legenderne i kvindefodbolden. Hun er brasilianer. Hun er blevet kaldt "Pelé i skørter" - af Pelé selv. Og hun er blevet tildelt en top 3-placering i 13 omgange ved kåringen af "The Best FIFA Women's Player" (tidligere "FIFA World Player of the Year"). Du har måske allerede gættet, hvem det er. Og hvis du gættede Marta, har du fuldstændig ret. Marta er en levende legende, ikke bare i kvindefodbold men i hele fodboldverden. Hun fortjener en hyldest, fordi hun til sidste års VM satte en ny rekord for flest scoringer ved FIFA World Cup - en rekord der går på tværs af kønnene. Ved at score to mål for Brasillien ved FIFA Women's World Cup 2019, har hun nu scoret 17 (!) mål sammenlagt til alle VM - det er ét mål mere end den tyske herrelegende Miroslav Klose. Hvis hun ikke var en legende før, så kan ingen mene, at hun ikke har opnået legendestatus nu!

Lucy Bronze

Fra en tidligere stor stjerne til måske den største stjerne i kvindefodbold i dag. Vi taler selvfølgelig om den engelske fodboldspiller Lucy Bronze. Bronze har haft nogle utrolige år, da hun vandt UEFA Women's Champions League og den franske division 1 Féminine tre år i træk med Olympique Lyonnais Féminin. Nu er hun vendt tilbage til Manchester City efter en succesrige tre år i Frankrig. Udover hendes klub succes, har Bronze også oplevet en masse personlig succes. Hun vandt UEFA Women's Player of the Year Award i 2019 som den første engelske fodboldspiller nogensinde. Og i slutningen af 2020 blev hun også udnævnt til FIFA's bedst kvindelige spiller - som den første forsvarsspiller og den første engelske fodboldspiller. Nogle godkendte år for Lucy Bronze, må man sige - ikke kun individuelt, men også for hendes klub.

Pernille Harder

Hvis du ikke mener, at Lucy Bronze er den bedste spiller lige pt., kan denne spiller måske være dit valg i stedet. Og vi forstår hvorfor! Pernille Harder har samlet nogle fantastiske resultater sammen i disse år. At føre VfL Wolfsburg til fire gange "The Double" - Frauen-Bundesliga og DFB-Pokal Frauen - i hendes fire år i Tyskland kan kun markeres som en kæmpe succes, ikke? I 2018 og 2020 førte hun også 'Die Wölfinnen' til to UEFA Women's Champions League-finaler, hvor de desværre tabte begge gange mod Olympique Lyonnais Féminin og Lucy Bronze. Og hvis du ikke er overbevist om Harders evner, så er der her nogle flere grunde. Hun vandt UEFA Women's Player of the Year Award 2020 og 2018, og hun er den dyreste kvindelige fodboldspiller i historien, da hendes succes i Tyskland resulterede i, at Harder blev solgt til Chelsea for et verdensrekord højt beløb sidste sommer.

Wendie Renard

Den franske fodboldspiller Wendie Renard fra Olympique Lyonnais Féminin er muligvis ikke den første fodboldspiller, du vil falder over, når du kigger på personlig hyldest og individuelle priser. Men det er lidt af en skam. At blive betragtet som en institution i en af de mest succesrige klubber i kvindefodboldens historie, så er hun utvivlsomt en af de bedste kvindelige spillere nogensinde. En ting, der viser det, er at hun måske er den kvindelige fodboldspiller med de fleste trofæer i sit trofæskab! Hun har vundet 33 (!) trofæer i Lyon. Ud af disse 33 trofæer finder du syv UEFA Champions League-titler for kvinder og 14 Division 1 Féminine-titler. Så derfor mener vi, at hun er i toppen af listen over de bedste spillere i kvindefodbold.

Megan Rapinoe

Sidst men ikke mindst, er vi nødt til at nævne Megan Rapinoe igen. Hun har ikke kun vundet alt, hvad man kan forestille sig i de sidste par år, da hun vandt Ballon d'Or Féminin, Golden Boot (World Cup topscorer), Golden Ball (World Cup bedste spiller) og selvfølgelig vinder af verdensmesterskabet med det amerikanske hold - alt i 2019. Men hun er også en rollemodel på grund af sit politiske og sociale engagement. Og på grund af dette blev hun udnævnt til en del af Time magazines liste over '100 mest indflydelsesrige mennesker i 2020'. Så hun er måske ikke den mest titelvindende fodboldspiller i kvindefodboldens historie. Men hun er stadig en af de mest indflydelsesrige og velkendte kvindelige fodboldspillere - og hun gør meget for at få alle mennesker til at få lige rettigheder. Og er det ikke det den internationale kvindedag også handler om?

Andre stjernespillere

Listen er lang og vi kunne nævne langt flere kvindelige stjernespillere, såsom Alex Morgan, Ada Hegerberg, Sam Kerr og Nadia Nadim. Kvindefodbolden er mere populær end nogensinde - og det stopper heldigvis ikke lige foreløbig. Vi hos Unisport vil i hvert fald gøre vores for at blive ved med at støtte kvindespillerne, udviklingen og hjælpe endnu flere mennesker til at tilslutte sig fodbolden - uanset hvilket køn man er.

Vis din viden og VIND

For at fejre den internationale kvindedag endnu mere har vi lavet en quiz om kvindefodbold. Præmien vil være et gavekort på 3.000 kr., så du kan blive klar til den nye sæson starter. Alt hvad du skal gøre er at svare korrekt på otte spørgsmål om kvindefodbold, og så er du en del af lodtrækningen. Heldigvis for dig finder du mange af svarene i denne blog. Så tjek quizzen lige her!


Vis din support til dit yndlingshold eller -spiller nu! Eller snør støvlerne selv!