Kvindernes Internationale Kampdag | Lad os fejre den sammen!

08.03.2020

Skrevet af Lasse Nybro Petersen

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts, vil vi fejre, hylde og motivere alle de kvindelige fodboldspillere rundt om i verden. Hop med, når vi dykker ned i kvindernes fodboldverden, som den ser ud idag! #WomensDay

Kvindernes Internationale Kampdag 2020

Hvert år når kalenderen rammer den 8. marts bliver Kvindernes Internationale Kampdag afholdt. Det er en dag dedikeret til at ære kvinder og deres bedrifter igennem historien, samt tydeliggøre, at der stadig ligger meget arbejde foran os i forhold til ligestilling i mange af livets områder, herunder også i fodboldens verden. Over hele verden er der piger og kvinder med stor passion for fodbold. Ifølge FIFA, er der omkring 60 millioner kvinder og piger der spiller fodbold. Og under FIFA Women's World Cup i 2019, oplevede man en stor stigning i interessen for kvindefodbold.

Den nye dedikation og stødt stigende opmærksomhed har stadig uudnyttet muligheder, og det ligger Unisport på sinde at fortsætte denne udvikling. Derfor vil vi nu vise dig de bedste fodboldprodukter til kvinder, hylde de største kvindelige fodboldspillere og selvfølgelig vil vi kigge tilbage på sidste års store begivenhed; FIFA Women's World Cup.


Fodboldudstyr til kvinder

Træd ud på grønsværen og gør dig klar til at dominere modstanderen i det lækreste kvinde fodboldtøj og -støvler fra Unisport. Ofte er det meste fodbold- og træningstøj unisex, altså til begge køn. Men selvfølgelig tilbyder vi også tøj designet kun til kvinder. Fodboldtrøjerne til kvinder er nemlig lidt anderledes end dem du finder til mændende: pasformen er lavet til at passe kvinder og trøjerne har generelt en smallere talje og bredere fit omkring brystpartiet.

Vi har alt det rigtige sports- og fodboldudstyr, som du har brug for. Uanset om du er fan eller spiller selv - så har vi din ryg!

Udforsk vores kollektion af fodboldstøvler, fodboldtrøjer, sport tops, målmandshandsker, træningstøj, base layer og udstyr til kvinder. Du kan endda få dit eget navn og nummer på din nye fodboldtrøje, eller navn og flag på dine fodboldstøvler.

FIFA Women's World Cup 2019

En af de største begivenheder nogensinde indenfor kvindefodbold må være den 8. udgave af FIFA Women's World Cup. Turneringen blev afholdt i Frankrig under sommeren og det var faktisk første gang Frankrig var vært for kvindernes VM. Hvilket egentligt er lidt mærkeligt, da den franske Division 1 Féminine indeholder klubber såsom Paris Saint-Germain Féminine og Olympique Lyonnais Féminin, der er en af de mest, hvis ikke dén mest, succesfulde klub i nyere tid.

Vinderne af FIFA Women's World Cup var, som så mange gange før, USA. Denne titel var deres fjerde verdensmesterskab ud af otte mulige. Dét er, hvad man kalder vindermentalitet!

Fortsættes nedenfor

Den stigende interesse i kvindefodbold viste sig også ved ny en rekord i transmitteringen af Verdensmesterskaberne. FIFA anslog, at der var over 1 milliard seere til kvindernes VM-finale på tværs af alle platforme. Den stigende interesse kom også til udtryk igennem en episode mellem den amerikanske præsident Donald Trump og USAs stjerne Megan Rapinoe. Uanset om du er enig med den ene eller den anden part, så man man indrømme, at det er et tydeligt tegn på, at kvindefodbolden begynder at fylde mere og mere.

Og nu vi snakker om stjernen ved sidste års VM, så lad os da tage et kig på hvilke spillere, der dominerer kvindefodbolden.

Fortsættes nedenfor

Stjernespillere

Lad os starte ud med en af legenderne i kvindefodbolden. Hun er brasilianer. Hun er blevet kaldt "Pelé i skørter" - af Pelé selv. Og hun er blevet tildelt en top 3-placering i 13 omgange ved kåringen af "The Best FIFA Women's Player" (tidligere "FIFA World Player of the Year"). Du har måske allerede gættet, hvem det er. Og hvis du gættede Marta, har du fuldstændig ret. Marta er en levende legende, ikke bare i kvindefodbold men i hele fodboldverden. Hun fortjener en hyldest, fordi hun til sidste års VM satte en ny rekord for flest scoringer ved FIFA World Cup - en rekord der går på tværs af kønnene. Ved at score to mål for Brasillien ved FIFA Women's World Cup 2019, har hun nu scoret 17 (!) mål sammenlagt til alle VM - det er ét mål mere end den tyske herrelegende Miroslav Klose. Hvis hun ikke var en legende før, så kan ingen mene, at hun ikke har opnået legendestatus nu!

En af de nyere stjernespillere er den engelske fodboldspiller Lucy Bronze. Bronze har gennemgået et fantastisk år, da hun både vandt UEFA Women's Champions League og den franske Division 1 Féminine med Olympique Lyonnais Féminin. Derudover oplevede Bronze også personlig succes. Hun vandt UEFA Women's Player of the Year Award som den første englænder nogensinde. Og hun blev kåret som den andenbedste spiller til VM. En ret solid sæson for Lucy Bronze - ikke bare på et individuelt plan, men også for hendes klub. Det ser ud til, at Lucy Bronze vil have endnu en super sæson, da Lyon er ved at fortsætte deres succes fra sidste år, da de ligger nummer et i den franske liga og er videre til kvartfinalerne i UEFA Women's Champions League.

Sidst men ikke mindst er vi nødt til at nævne Megan Rapinoe igen. Hun ejer det hele lige nu! Hun er ikke bare en rollemodel på grund af hendes politiske og samfundsorienterede engagement, men hun har også vundet alt, du kan komme i tanke om, i det sidste år. Vinder af Ballon d'Or Féminin, Golden Boot (VM-topscorer), Golden Ball (VMs bedste spiller) og selvfølgelig VM-trofæet med det amerikanske hold. Hvis det ikke er et perfekt år i fodboldens verden, så ved vi snart ikke, hvad det ellers skulle være.

Listen er lang og vi kunne nævne langt flere kvindelige stjernespillere, såsom Alex Morgan, Ada Hegerberg, Pernille Harder og Nadia Nadim. Kvindefodbolden er mere populær end nogensinde - og det stopper heldigvis ikke lige foreløbig. Vi hos Unisport vil i hvert fald gøre vores for at blive ved med at støtte kvindespillerne, udviklingen og hjælpe endnu flere mennesker til at tilslutte sig fodbolden - uanset hvilket køn man er.

Hvis nu nogensinde har tænkt på, eller måske du gør nu, hvilken kvinde fodboldspiller, du minder mest om, så tag denne korte quiz for at finde svaret.


Vis din support til dit yndlingshold eller -spiller nu! Eller snør støvlerne selv!