adidas lancerer X 99.1-støvlerne | Det nyeste medlem i deres letvægts-familie

30.08.2019

Skrevet af Milan

I flere år har det tyske brand forsøgt at skabe de letteste støvler på markedet. Og med de nye støvler er det tid til endnu et skud på dette.

adidas genantænder letvægts-historien med den nye X 99.1 Limited Edition. Vi har set dem fremstille deres næsten ikoniske Adizero-støvler i 2015, som vejede 99 gram - deraf navnet “99”.

Dengang var målet at sende et budskab og vise, at det kan lade sig gøre at fremstille en fodboldstøvle under de magiske 100 gram - og det lykkedes dem. Nu fire år senere har de lanceret endnu en af disse. Den hedder ikke Adizero længere - men i stedet er den en del af X-kollektionen.

Fortsættes nedenfor.

Vi kan ikke gøre for det - men vi bliver simpelthen nødt til at kigge på ligheder og forskelle mellem den gamle og den nye model. Lad os begynde med modellen fra 2005. Denne satte virkelig standarden for letvægtsstøvler og hvad der var muligt. De blev vejet til en absurd vægt af sølle 99 gram. Man kunne næsten kalde det en vægtløs støvle frem for en letvægts. Den øverste del af støvlen blev produceret af et stykke materiale, som NASA ligeledes bruger for at holde vægten nede. Under den øvre del af støvlen har adidas udarbejdet en konstruktion, et slags indre skelet, hvis formål er at holde den øverste del af støvlen lige. Ydersålen har hule stifter for at holde vægten af støvlen til et minimum.

Det var så sandeligt et skørt budskab af adidas. Og selvom det lykkedes var det eneste problem det, at Adizero 99-støvlen ikke blev lavet til at spille i. Så snart man tog støvlerne på, knækkede den lette konstruktion hurtigt. Udover det blev støvlerne kun lavet i størrelse 42 - så man kan sige, at støvlerne i højere grad var ment som et samleobjekt end en kampdygtig støvle.

Nu er det tid til endnu en støvle, nemlig adidas X 99.1. Som navnet antyder er denne en del af de ekstremt lette støvler. Men vi bliver nødt til at være ærlige - de er ikke så lette som de foregående. Faktisk vejer de ca. 185 gram - så de er betydeligt tungere. Det er stadig en rigtig let støvlet. Men ikke på den ekstreme måde, som Adizero 99.

Årsagen til dette kan være meget enkel. Støvlen er lavet til at blive spillet med. Det betyder, at der er et kompromis mellem lav vægt og holdbarhed. Den øverste del er en smule tykkere og giver dig mere støtte, stabilitet og komfort, end det vi oplevede på de gamle støvler. Det indre skelet er lavet af et ruskindlignende materiale, som simpelthen gør den øverste del lidt tykkere. Ydersålen er lavet af det nye 'Speed Frame' fra adidas - som også bruges på de almindelige X-modeller. Der er også en tykkere foring mellem ydersålen og den øverste del for at forhindre dem i at adskille sig under spil.

Den øverste del har mange huller i snuden for at holde mængden af materialet - og vægten - til et minimum. Og nu til støvlens look. Den øverste del er forfærdiget i et clean, hvidt look, mens skinnende adidas striber er at finde på siden af støvlerne. Dette efterfulgt af sejt, pink logo på pløsen og på hælen. Sålen på støvlerne er ligeledes fremstillet således, at den skinner på en forrygende måde - som set på de fleste adidas-støvler de seneste 1-2 år. Støvlerne afsluttes med blå knopper.

Støvlerne kommer til at være tilgængelige i flere størrelser end Adizero 99. Med andre ord, vil de blive mere tilgængelige for alle. Vi tror dog stadig, at disse vil blive endnu et ikonisk samlerobjekt.

Hvis du gerne vil have et par at spille i, eller måske vil have nogle, bare for at vise dem frem på hylden derhjemme, så find dem lige her.