Adidas gør klar til EM 2016 med den nye 'Beau Jeu' kampbold

12.11.2015

Skrevet af Mathias

Nedtællingen til EM 2016 er i den grad i gang og næste års kæmpe turnering kommer nærmere og nærmere. Denne uge er hypen blevet noget mere intens, efter adidas gik lanceringsamok og præsenterede hjemmebanetrøjer til alle deres lande. Som om ugen ikke allerede var vild nok, så er adidas nu klar med den nye EM bold, som er blevet præsenteret sammen med Zinedine Zidane.

Den fodbold, som Europas største nationer kommer til kæmpe om hæderen med, hedder Beau Jeu, hvilket oversat betyder “Det smukke spil”. Udover at have et fransk navn, så er boldens design også inspireret af værtsnationens blå, hvide og røde farver. Så det betyder det er en bold med et Fransk inspireret design, med et fransk navn, som kommer til at blive brugt i Frankrig og som blev præsenteret af den franske legende Zinedine Zidane - den eneste måde denne bold kunne blive mere fransk, var hvis den lugtede lidt af hvidløg og god vin.

Du kan forudbestille den nye Euro 2016 adidas fodbold lige her.

Selve bolden er en evolution af den populære Brazuca bold, som blev brugt under VM i Brasilien. Panelerne er bygget op på helt samme måde, fordi den del af bolden var utrolig populær blandt atleterne. Hvad de så til gengæld har ændret er materialerne der bliver brugt, som nu tilbyder bedre stabilitet i luften, et mere forudsigeligt svæv og bedre greb på bolden. Alt i alt en god opdatering, som jeg bestemt glæder mig til at tage en tur ud at spille med.

Jeg kan bestemt godt lide hvad jeg ser og synes specielt om den måde adidas har inkorporeret Euro 2016 teksten på bolden også - et nice lille touch. Hvad siger du til det nye stykke innovation, der kommer direkte fra adidas HQ?