Nike markerede tidligere i denne måned 20 års jubilæummet for Tiempo fodboldstøvlen ved at invitere til et eksklusivt event i Múnchen, hvor Jerome Boateng og Shawn Hoy, hovedansvarlig for Nikes fodtøj, var blandt gæsterne. Vores helt egen Joltter var også inviteret og ud over at få testet den nyeste Tiempo Legend af, fik han sig også en snak med både Boateng og Shawn Hoy.

Mange fodboldstøvler har markeret sig i vores erindring som ikoniske modeller, men få bærer rundt på den arv og stolthed, som Nikes Tiempo-kollektion. Fodboldstøvlen, som første gang så dagens lys under VM i USA i 1994, blev dengang båret af legender som Romario og Maldini. En arv som Ronaldinho senere har bygget videre på. I forbindelse med præsentationen af den helt særlige Tiempo XX Pack i München, havde Nike inviteret Boateng, som til daglig slår sine folder ud for Bayern München i, ja, Nike Tiempo Legend V.

Du kan få din egen Tiempo Legend V lige her - kun 1.259,- kr.

Boateng er dog ikke bleg for at anerkende at det ikke nødvendigvis er det æstetiske element i Tiempo-støvlen der driver hans valg fodboldstøvler: "Jeg spiller ikke bedre af at se bedre ud på banen", men fortsætter: "De (Nike, red.) er virkelig kreative og jeg kan virkelig lide, hvad de gør på tøj og sko fronten. Så jeg er virkelig glad for at være hos Nike".

Som en ekstra lille gave til Unisport fik Boateng også lige sat sin signatur på vores helt eget par af den nyeste Tiempo Legend V, som udgør den ene del af Nikes Tiempo XX Pack.

Nike Tiempo var den første fodboldstøvle der fik lov til at bære Nikes swoosh på siden af foden og derfor er der også noget ekstra særligt over Tiempo-kollektionen: "Det er svært at vide, hvor man er på veh hen, hvis man ikke ved, hvor man kommer fra og Tiempo som en silo, minder os om at vi både skal respektere vores arv, men at vi samtidig også kan tage risici", siger Shawn Hoy.

Til selve eventet havde Nike inviteret en række mediefolk fra hele Europa og inden Boateng og Hoy fik givet ordet, fik Nikes gæster lov til selv at teste den nyeste Tiempo Legend V af. Joltter var heriblandt og han fik lov til at vise sine kundskaber på en undergrundsinspireret 5-a-aside bane. Vi ved ikke om der var nogle talentspejdere til stede, men Joltter gjorde da i hvert fald sit til at gøre reklame på sig selv.

Som hyldest til Tiempo-kollektionen havde Nike ikke nøjedes med fodboldstøvlerne, men også lavet en Tiempo 94 sneaker. Den er lavet for at hylde det klassiske design, som den originale Tiempo Premier fodboldstøvle havde. En kombination, som Nike eksperimenterer med for første gang: "Med denne støvle tager vi nogle chancer, specielt med designet og at føre det videre til livet udenfor banen er ikke noget vi har gjort før"

Tiempo-kollektion bærer rundt på en arv og historie, som Nike i særdeleshed er stolt over, og som de altså hyldede tidligere på måneden i München. Hvad er dit bedste minde fra Tiempo-kollektionen og hvad synes du om den nyeste Tiempo Legend V? Lad os høre, hvad du har på hjertet. Læg dine kommentarer herunder, på Twitter og Facebook