Som optakt til sommerens VM-slutrunde i Brasilien har Nike lanceret endnu en hyldeststøvle til deres ikoniske Mercurial-linje - og denne gang har de set tilbage på VM 2002, hvor Ronaldo - R9 - i semifinalen og finalen brillerede i et par eksklusive Mercurial Vapor I i Sølv/Lime. Netop denne støvle har Nike ladet sig inspirere af med den nye Vapor IX 02M i, ja, du gættede det, Sølv/Lime.

I december hyldede Nike en sand legende, da de de lancerede en ny farvevariant af verdens første Nike Mercurial i Blå/Sølv/Gul, der som bekendt blev båret af El Fenómoneno, bedre kendt som Ronaldo. Nu er turen så kommet til VM-slutrunden i 2002, hvor Ronaldo endnu engang gjorde sig bemærket med et par banebrydende fodboldstøvler. Og nåh ja, en vis frisure, som stadig hjemsøger os i vores drømme.

Nike Mercurial Vapor IX 02M kan blive din allerede nu - forudbestil den her - kun 1.619,- kr.

Udgaven fra 2002 satte på mange måder nye standarder for teknologien bag en fodboldstøvle. Det var den første fodboldstøvle som vejede under 200 gram, ligesom det var første gang at Nike eksperimenterede med en syningsløs overdel af deres revolutionerende NikeSKIN materiale. Også formen på fodboldstøvlen var gjort langt mere spids end fodboldstøvler hidtil havde været. Der er ingen tvivl om at denne Mercurial Vapor havde en helt central rolle i R9's tangering af rekorden, som VM's mest scorende spiller.

Det har da også gjort, at Nike Mercurial Vapor I i Krom/Sort/Cyber - som den oprindelige farve rent faktisk hed - er en af de mest eftersøgte Nike fodboldstøvler i dag. Modellen kom kun i sølle 4.600 par på verdensplan, og blev revet væk på få timer - og vi må da også indrømme, at der er indtil flere der lige har skulle forbi og vende den specielle Vapor I i hånden med store øjne.

Tager vi et kig på Nikes hyldest til 2002-modellen, er det noget tydeligere end '98-hyldesten, hvor inspirationen er kommet fra. Således har de hentet lime- og kromfarverne fra det originale design, og man får da også helt lyst til at tage et smut forbi frisøren og få sig et flot pandehår, når man tager fodboldstøvlerne på.

I denne hyldestserie har vi set, hvordan Nike tilføjer et par små lækre detaljer, så det bliver helt tydeligt, hvilken model, den nye farvevariant er en hyldest til. Således har har Nike placeret et lille 02M-logo, ligesom '98 hyldesten, på ydersiden hælen.

Også i denne version kan vi i indersålen finde en række "fun facts" om fodboldstøvlen. F.eks. var det jo som bekendt den støvle, R9 både lavede sin tåhyler mod Tyrkiet i semifnalen samt sine to mål i VM-finalen hvilket sikrede Brasiliens 5. VM titel. Men vidste du til gengæld at inspirationen til fodboldstøvlens udseende kom fra bilverdenen? Bilkendere vil måske nikke genkendene når vi siger at McLarens F1, har stået model til designet af 2002 udgaven.

Nike Mercurial Vapor IX 02M kan blive din allerede nu - forudbestil den her - kun 1.619,- kr.

Mens denne Nike Mercurial Vapor IX hylder modellen fra 2002, så har Nike bevaret de teknologier, som allerede dominerer den seneste model i Mercurial-kollektionen. Hvis man går helt tæt på støvlen kan man f.eks. se de små fordybninger, som jo er et af Mercurials varemærker. De repræsenterer den teknologi som Nike kalder Speed Control og som skal sikre et bedre greb i bolden og dermed give bedre forudsætninger for boldkontrol, når spilleren er i høj fart.

Også Nikes innovatitve All Conditions Control (ACC) teknologi er taget i brug og gør at fodboldstøvlen, ligegyldigt vejrforholdene bevarer et konsistent greb om bolden. En teknologi vi her i Danmark sætter ekstra stor pris på, da vi nok må erkende at regnen ofte overvinde solens stråler.

Knopsystemet er ligeledes hentet fra den seneste teknologi, hvor blot to knopper udgør grebet under hælen. Dermed er der lagt op til et ekstra hurtigt afsæt fra jorden og de aflange knopper sørger for en større eksplosivitet, når der først skal sættes fart under fødderne.

Vi skal ikke lægge skjul på, at de mest inkarnerede støvlenørder herinde hos os havde svært ved at sidde stille og blev temmeligt nostalgiske, da Vapor IX 02M fodboldstøvlen blev annonceret, og det er da også med et anerkendende nik, at vi tager imod den nye Vapor, som hylder en af de fodboldstøvler, vi husker med et smil på læben - og som allerede tilbage i 2002 var stærkt efterspurgte.

Nike Mercurial Vapor IX 02M kan blive din allerede nu - forudbestil den her - kun 1.619,- kr.

Den nyeste Mercurial Vapor IX i serien af hyldester til tidligere VM modeller leder i den grad tankerne tilbage til Japan/Korea og åbenbart også McLarens F1 model. Hvad er dine tanker omkring denne variant? Og hvilke farver så du gerne den næste Nike Mercurial Vapor i? Del dine tanker med os i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook