I en tid, hvor den ene vilde farve afløser den anden på markedets forskellige fodboldstøvler, er vi stadigvæk heldige, at få enkelte helt stilrene fodboldstøvler i sort og hvid. To af disse er de limiterede Nike GS2 og Nike Tiempo Legend fra Tiempo XX Pack, som begge er hvide med en sort midterfod - og dem ser vi på i dag.

Nike er ikke bleg for, at lege med farvepaletten, når der skal lanceres nye fodboldstøvler. Vi har set lilla, neon og mango-farvede fodboldstøvler. Ja, sågar fodboldstøvler med nattehimlen har Nike givet os. Men fra tid til anden, så vender Nike tilbage til begyndelsen: Til den gang, hvor fodboldstøvler var sort og hvide.

Vi har taget et kig på to af de Sort/Hvid fodboldstøvler som Nike har givet os i de seneste år. Det er dog på ingen måde almindelige fodboldstøvler, selvom farverne ikke indikerer noget ekstraordinært. De to fodboldstøvler er Nike Tiempo XX Legend V og Nike GS2.

Fælles for begge disse fodboldstøvler er at Nike har stopfodret dem med moderne teknologi. Det er altså fodboldstøvler der har nøjagtigt de samme egenskaber som deres farverige brødre, men i en klassisk indpakning. På den måde viser Nike respekt og værdsættelse af fodbold-spillets historie og oprindelse.

Nike GS2 fodboldstøvlen så dagens lys i november 2012. Tanken bag denne fantastiske koncept-støvle var klar: At lave en så let støvle som overhoved muligt. Men den parole har vi hørt en del gange efterhånden. Nike må da have lidt ekstra, at komme med? Nå ja, Nike ønskede også at undgå den fodboldstøvle skulle have påvirkning på miljøet.

GS2 fodboldstøvlen blev lavet af genbrugte og nedbrydelige materialer. Sålen var lavet 50% af nedbrydeligt TPU, og 50% castorbønner. Jep, du læste helt rigtig: En sål lavet af bønner. Udover at være miljøvenlige så gav bønnerne også sålen en ekstra styrke og fleksibilitet, så Nike GS2 fodboldstøvlen blev ekstraordinært responsiv.

For at give et fremragende touch på bolden, valgte Nike at lave forfoden på støvlen i Kanga-Lite. Men ikke bare en almindelig udgave af Kanga-Lite materialet. Nej, til lejligheden fik Nike udviklet en udgave af deres populære syntetiske materiale, der var lavet af 70% genbrug.

Designet på fodboldstøvlen var overordnet set meget simpel. Bortset fra den hvide forfod, så var fodboldstøvlen holdt i sort. Dog kom GS2 på markedet nogenlunde samtidig med at Nike begyndte, at sætte ACC-teknologien på deres fodboldstøvler. Dette blev markeret med et overdimensioneret ACC-logo på støvlens yderside.

Obs: Nike GS2 fodboldstøvlen er ikke til salg

GS2 fodboldstøvlen havde Nike lavet til nogle af de mest talentfulde europæiske fodboldspillere. Af de professionelle spillere var det således kun Theo Walcott, Eden Hazard, Raheem Sterling, Mario Götze, El Sharaawy og vores egen Christian Eriksen der fik lov til, at få støvlen på fødderne.

I år er det 20 år siden at Nike lancerede Tiempo-serien. At så stor en fodboldstøvle runder så skarpt et hjørne skal naturligvis markeres med manér. Derfor har Nike lavet den helt særlige Tiempo XX Legend V. Den helt nye femte generation af Nike Tiempo Legend fodboldstøvlen, danner grundlag for denne særlige jubilæums-udgave. Der er dog ændret lidt på fodboldstøvlen for, at gøre den helt særlig.

Når man først får en Nike XX Tiempo Legend V fodboldstøvle på fødderne, mærker man med det samme at den er helt ekseptionel komfortabel. Nike har nemlig udstyret den med Alegria-læder, som er det reneste og mest finkornede kængurulæder der findes.

Nike Tiempo XX Pack kommer kun i 500 eksemplarer. Du kan stadig sikre dig din helt egen her - prisen er kun 2699,-

Ikke nok med at kængurulæderet gør det til en komfortabel oplevelse, at træde ned i fodboldstøvlen, så er det også med til, at give et fantastisk og præcist touch på bolden. Endvidere så har Nike Tiempo XX Legend V fodboldstøvlen, nøjagtigt som GS2 fodboldstøvlen, også Nikes ACC-teknologi, der giver et ensartet touch på bolden uanset om det er våde eller tørre forhold fodboldstøvlen bruges under.

Når regnen plasker ned fra himlen, så er det vigtigt, at ens støvle ikke optager alt vandet og gør ens støvle tung som bly. Derfor har Nike tilføjet deres avancerede Hypershield-teknologien til den Nike Tiempo XX Legend V. Hypershield er udviklet til at afvise vand, således at læderet ikke optager vand, og med denne tilføjelse formår Nike at lave en læderstøvle, der har fordele, som man ellers kun ser ved mikrofiberstøvler.

Sålen er lavet i TPU, og den er udviklet til at være fleksibel og bevægelig. Nike har hentet inspiration fra deres Nike Free kollektion, hvor skoen følger fodens naturlige bevægelser. Nike Tiempo Legend V tager komfort og fit til et helt nyt niveau med en fleksibel sål omkring forfoden. Ved knopsystemet har Nike valgt at blande de runde knopper foran med de aflange knopper bagtil. De runde knopper giver bedre rotation og trykfordeling, imens de aflange knopper bagtil giver en god stabilitet.

Vi er meget begejstrede for at Nike, stadigvæk godt kan lave fodboldstøvler i helt klassiske farver. Hvad synes du om de sort og hvide fodboldstøvler? Del din mening med os i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook.