Nu er der ikke længe til VM-slutrunden i Brasilien endelig er her. Fire lange år er det gået siden vi oplevede Vuvuzelaer, Jabulani og folkefest i Sydafrika. Vi varmer op til det nært forestående verdensmesterskab ved, at se på de fodboldtrøjer som Holland har spillet i, i de sidste 10 år.

Siden 1997 har det været Nike der har haft fornøjelsen af, at lave fodboldtrøjerne til total-fodboldens hjemland. Samarbejdet har kastet en hel del forskellige fodboldtrøjer af sig. Vi har taget et kig på dem der har været brugt de sidste 10 år. Fælles for alle Hollands fodboldtrøjer er at de er overvejende orange.

Du kan se vores store udvalg af Holland fodboldtrøjer her

Orange er det hollandske kongehus farve, og det er af den grund at det hollandske landshold også spiller i farven, selv om flaget er blåt, hvidt og rødt. Det er faktisk kun sket en enkelt gang at Holland har haft en anden farve hjemmebanetrøje. Det var ved VM i 1934, hvor man spillede helt i blåt.

Holland hjemmebanetrøje - EM 2004

Vi starter vores tilbageblik ved EM i Portugal. Hollændernes fodboldtrøje var lavet efter samme skabelon som de øvrige Nike-hold. Den klassiske orange farve blev komplimeneret af hvide detalje. Det vi husker som det mest i øjenfaldende var den store cirkel der sad omkring nummeret på brystet. I øvrigt er det også værd, at bemærke at KNVBs logo sidder på midten af hjemmebanetrøjen. Holland nåede helt frem til semifinalen før Portugal blev endestationen. For støvlekendere er det naturligvis også vemodigt at se Ruud van Nistelrooys Nike Mercurial Vapor II fodboldstøvler.

Holland hjemmebanetrøje - VM 2006

Ved verdensmesterskabet i Tyskland kunne den hollandske spilledragt beskrives med et enkelt ord: Orange. Fodboldtrøjen blev lavet uden brug af detaljefarver, men til gengæld havde Nike sat en elegant krave på, der gav hjemmebanedragten karakter. Shortsene blev også holdt i orange, så spillesættet kun bestod af en farve. Arjen Robben tog skridtet fuld ud og spillede i en orange udgave af Adidas F50.6 Tunit fodboldstøvler - vi kipper på hatten for god stil. Endnu engang blev Portugal bødlen der sendte Holland ud. I en af de hårdest spillede VM-kampe nogensinde vandt portugiserne 1-0. Der blev uddelt fire røde, og 16 gulekort i kampen, der senere er blevet kendt som "Kampen om Nürnberg".

Holland hjemmebanetrøje - EM 2008

Nike udvise stor kreativitet ved designet af Hollands fodboldtrøje til europamesterskabet i Østrig og Schweiz. Nok en gang var hjemmebanetrøjen overvejende orange, men det hollandske flag ses på kravens venstre side. Strømperne blev som noget helt speciel lavet i lyseblå. Kun en gang før har hollænderne spillet med den farve strømper - det var helt tilbage i 1934. Sneijder & co spillede sig videre fra gruppespillet med maksimum point, og en målscore på 9-1. Men heller ikke denne gang skulle det blive til den store succes. I kvartfinalen formåede et storspillende russisk hold at slå The Flying Dutchmen ud med en sejr på 3-1 efter forlænget spilletid.

Holland hjemmebanetrøje - VM 2010

Til VM i Sydafrika blev det hollandske landshold udstyret med en meget stilren landsholdstrøje. Hvide striber langs siden fortsatte ned i shortsene, så der blev dannet en helhed mellem over- og underdel. Både sorte og orange shorts blev brugt til landsholdstrøjen. Hollænderne tabte finalen med 1-0 efter forlænget spilletid mod Spanien. I kampens 62. minut brændte Arjen Robben en friløber, og mange vil nok mene at en scoring her havde afgjort tingene til Hollands fordel. Kan du huske den Robbens afbrænder?

Holland hjemmebanetrøje - EM 2012

Der var lagt op til noget stort for Holland ved EM i Polen og Ukraine. Nike havde lagt sig i selen for, at lave en helt særlig fodboltrøje ti begivenheden. Hollands landsholdstrøje blev lavet med to tonede, diamantformede områder i en lidt mørkere orange, på venstre side af brystet og nederst til højre på fodboldtrøjen. Det var lavet som en reference til den første hollandske landsholdstrøje fra 1904. For van Persie og hans holdkammerater blev det EM I år 2012 dog en kort fornøjelse. Tre nederlag - her i blandt et til Danmark - i gruppespillet, sendte de hollandske megastjerner på tidlig sommerferie.

Holland hjemmebanetrøje - VM 2014

Hvordan den ny hollandske landsholdstrøje kommer til, at se ud ved vi endnu ikke. To ting kan vi dog godt afsløre allerede nu: Den bliver orange, og det bliver Nike der kommer til at producere den. Men det vidste du nok godt i forvejen. Resten er endnu en hemmelighed, og vi glæder os til at kunne løfte sløret for Oranje's kommende landsholdstrøje.

Du kan se vores store udvalg af Holland fodboldtrøjer her

Turen ned af mindernes allé er slut for nu. Et spændende tilbageblik på Oranjes hjemmebanetrøjer fra det sidste årti. Hvilken en af Holland fodboldtrøjerne er din favorit? Tror du at det bliver til sommer at VM-pokalen endelig kommer til Holland? Fortæl os din mening i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook.