At designe en fodboldstøvle er ikke så lige til. Der ligger en lang og tung proces, med hundredevis af tanker og idéer bag. Pumas fodtøjs designer Thomas Murphy giver et indblik i designprocessen af evoPOWER-støvlen

I samarbejde med Concept Kicks viser Pumas designer Thomas Murphy, hvordan Puma evoPOWER gik fra prototype til slutprodukt. Forud for den endelige udgave af evoPOWER fodboldstøvlen blev snesevis af gode idéer kasseret.

Her kan du se nogle af alle de prototyper Thomas Murphy har haft på tegnebrættet. Som han selv udtrykker det "Det her er prototype billeder, som jeg arbejdede med for, at nå frem til den endelige udgave af evoPOWER. Denne nye støvle var designet til, at fremme spillerens naturlige sparkeegenskaber samt, at øge skudsstyrken når man sparker til bolden. Hele dette koncept kom fra Pumas biomekanikere, der i samarbejde med vores ATTAC team (Det er navnet på Pumas innovations team) havde forsket i, hvordan man opnår det optimale spark. De konkluderede at det var med bare fødder at man opnår det mest kraftfulde spark."

Endvidere sagde Thomas Murphy om den udviklingen af den nye evoPOWER: "Glem alt om de teknologier der har været udviklet ind til videre, den bare fod er det bedste der findes. Det designmæssige arbejde der kom som følge her af var, at lave en fodboldstøvle der kunne give foden naturlige betingelser, såsom fleksibilitet til vrist og hæl, men samtidig give en støtte på tværs af støvlen, så spilleren står godt og stabilt fast på banen."

At bygge en støvle helt efter den bare fod, viste sig dog, at have nogle udfordringer "Når det kommer til præcision, så er den bare fod ikke helt så god, da den har mange ujævnheder. Derfor blev vi nød til, at lave en skum-struktur der kunne udligne den bare fods ujævnheder, så man får en ren sparkeflade, men uden at gå på komprompis med støvlens fleksibilitet i længderetningen."

Hvordan klarer man så, sådan et problem? "Jeg lavede et eksperiment med min daværende kollega Baptiste Tarenne. Vi malede en fodbold og sparkede så til den et par gange for, at se hvilken del af foden der egentlig er i kontakt med bolden når man sparker. Det gav os svaret på, hvor vi skulle lægge vores skum-struktur, der endte med at få navnet AccuFoam. Faktisk gav det os, også nogle idéer til, hvordan støvlen kunne se ud rent grafisk"

Thomas Murphy har arbejdet på Pumas hovedkontor i tyske Herzogenaurach i otte år. Han har tidligere fokuseret på designet af Pumas teamsport, men i de senere år har han været hovedansvarlig for designet af fodboldstøvler. Blandt de støvler han har været involveret omkring er prominente navne som: V1.11, King Finale og hele evoSPEED-siloen.

Alle billeder er fra conceptkicks.com

Hvad synes du om prototyperne på Puma evoPOWER? Hvad er din mening om evoPOWER fodboldstøvlen? Del din mening med os i kommentarfeltet, eller på Twitter og Facebook.