Nike Inside small-sided: Rio de Janeiro

02.06.2015

Skrevet af Mathias

Det er vist ikke nødvendigt at sige, hvor meget fodbold fylder i den brasilianske ånd. Brasilien og især nations mest berømte by, Rio de Janeiro, er altid fyldt med liv og kærlighed til fodbold. Børnene fødes med en fodbold for fødderne, og bruger hele deres liv på at spille det smukke spil.

Nike har rejst rundt i Sydamerika, for at opleve de latinamerikanske landes kærlighed til fodbold på små baner, som en opvarmning til Copa America denne sommer. I Brasilien er der ingen tvivl om den store passion der er for spillet, men for dem betyder fodbold bare så meget mere end blot glæden ved at spille det.

Fordi børnene vokser op med at spille fodbold nærmest før de overhovedet kan gå, følger det dem igennem deres opdragelse, og de mange timer der bruges på at forbedre sig, gives videre til de næste generationer. Fodbold samler folket og hjælper med at danne ubrydelige bånd, der forbereder børnene på det kommende voksenliv.

Rio de Janeiro er fyldt med massevis af 7-a-side baner, som nærmest er i brug 24 timer i døgnet og hvor uformelle og frisindede kampe altid finder sted. Den afslappede atmosfære gør det til det absolut bedste sted til at lære, og udvikle sit spil, hvilket også er en god grund til at vi ser så mange teknisk begavede brasilianere, som elsker at lave spektakulære tricks, som de har finpudset siden de var helt små.

En af de mest famøse brasilianske spillere må være den legendariske Ronaldinho. Hans syn på hvordan fodbold på gaden forbedrede hans spil, er et som millioner af unge brasilianere oplever hver dag, når de drømmer om at blive bedre spillere og blive et bedre menneske.

“Da jeg voksede op havde jeg altid en bold med mig, og det var ligegyldigt hvor jeg var, fodbold var altid det første og sidste jeg tænkte på. At spille på gaderne er virkelig sjovt, men det er også stedet for jeg lærte at bruge bolden effektivt. Når der er mindre plads til at spille, så er du tvunget til være mere kreativ med bolden.” - Ronaldinho.

Det lærer spilleren at tage modige beslutninger og altid tage tyren ved hornene når det handler om livet. Ikke alle brasilianere bliver superstjerner som Ronaldinho, men kvaliteterne som fodbold i Rio de Janeiro giver hos de unge fodboldspillere, kan overføres direkte til aspekter i deres liv. Heldet følger altid de modige.

Alle i Rio elsker fodbold, det skaber “Mutirão”, som betyder fælles indsats. Unge fodboldspillere arbejder som en enhed, og har en form for fællesskab der afspejles i hverdagslivet. Føler du også en form for fællesskab når du spiller på small-sided fodbold med dine venner?