Vi har samlet de lækreste og vigtigste fodboldstøvler fra Nike og Adidas til kunstgræs, og dem kigger vi nærmere på her, så du kan være helt klar til sæsonen bliver sparket i gang på det hurtige underlag.

Det er et nyt år, hvilket betyder nye mål og en helt ny sæson. Måske sluttede du ikke af, som du gerne vil sidste år, og der er brug for revanche, eller også sluttede du på toppen og har brug for at fortsætte. Under alle omstændigheder kræver det træning og hårdt arbejde, og masser af bold i føddderne.

Vi må nok se i øjnene, at vores græsbaner lige nu ikke kan bruges til fodbold. De fleste er godt og grundigt frosne, og derfor trækker de fleste over på kunstgræsbanerne. Lavet af syntetisk græs og med små granulat-kugler er de den perfekte erstatning til det rigtige græs, men en speciel bane, kræver også et par specielle fodboldstøvler.

For at du sparer dine led og knæ og får det meste ud af dit spil, er det vigtigt at bruge et par AG-fodboldstøvler på kunstgræs. De er lavet til at klare den øgede belastning, og de kan derfor modstå kunstgræsbanernes hårdhed.

Både Nike og Adidas ved hvor vigtigt AG-fodboldstøvlerne er, og de har derfor naturligt fokus på at designe fodboldstøvler, der fungerer bedst muligt på kunstgræs. Tidligere prioriterede mærkerne ikke AG-fodboldstøvler så meget, men det er der lavet om på, og vi kigger derfor nærmere på de lækre nye AG-fodboldstøvler fra Adidas Samba Package og Nike Energy Pack samt Reflective Pack.

Vi starter med at se nærmere på Reflective Pack, for det er det hurtigste. Det er nemlig kun den lynhurtige Nike Mercurial Vapor IX, som fås til AG, men her får man tilgengæld også en støvle, som er født til at få opmærksomheden når det stpre projektørlys rammer støvlen. Den har nemlig refleksivt materiale omme ved hælen, der får støvlen til at lyse op.

Du kan se meget mere til Nike Mercurial Vapor IX med AG-knopsystem lige her

Der er ikke refleksivt materiale på Nike Energy Pack, men til gengæld er der masser af god energi, masser af mod og selvfølgelig også en masse farver. Her finder man den helt nye Nike Tiempo Legend V, som også kommer i en AG-version. Støvlen er et teknologisk mesterværk fra Nike med Hypershield-teknologien, der er udviklet til at sørge for at støvlen optager et minimum af vand, hvilket bliver en stor hjælp, når det bliver vådt.

Du kan se meget mere til Nike Tiempo Legend V med AG-knopsystem lige her

Nike CTR 360 Maestri III fås selvfølgelig også i en udgave med AG-knopper. Støvlen er kontrolspillerens favorit, da den er udviklet og designet til at give den maksimale grad af kontrol i alle spillets facetter. Støvlen er lavet af Nikes kangalite-materiale, og det giver et godt touch på bolden, en god komfort og en lav vægt.

Du kan se meget mere til Nike CTR 360 Maestri III med AG-knopsystem lige her

Skal man dog have den helt lette støvle, så er der ingen vej udenom Nike Mercurial Vapor IX, der i kombinationen af grøn og blå også fås i en AG-version. Nike Mercurial Vapor IX er en speedstøvle, og den vil frem i verden og er ikke bange for at blive set. Støvlen har et moderne og modigt design, som hylder arven fra den første Nike Mercurial fra 1998, som satte gang i en ikonisk og legendarisk støvlekollektion, som er en af verdens mest anvendte.

Du kan se meget mere til Nike Mercurial Vapor IX med AG-knopsystem lige her

Selvom man er knap har et år på bagen, så skal man ikke snydes for en farveopdatering og en udgave med AG-knopper. Nike Hypervenom Phantom fås selvfølgelig også i en udgave, der er specielt beregnet til kunstgræs, og den er ligeså dødbringende som vi ser det på fødderne af stjerner som Neymar og Wayne Rooney. Støvlen har fået en elegant og skarp kombination af sort og grøn, der udstråler elegance og mod.

Du kan se meget mere til Nike Hypervenom Phantom med AG-knopsystem lige her

Adidas har også et par skarpe fodboldstøvler klar direkte beregnet til kunsgræsbanen. Med den friske Samba-Package er der tiltrængte farver på alle deres fire støvle-siloer og heldigvis fås de alle i AG. Derfor kan man trygt iklæde sig den skarpe og kontrollerende Adidas Predator LZ II, når man skal på kunstgræs. I en skarp farve i pink, så skal man nok få sin del af opmærksomheden og sætte gang i festen.

Du kan se meget mere til Adidas Predator LZ II med AG-knopsystem lige her

Der er også masser af energi, fest og samba over Adidas Nitrocharge 1.0, som er blevet iklædt en frisk neongrøn-farve i forbindelse med Samba Package. Det klæder Adidas seneste støvlesilo, der på trods af en kort levetid allerede har bevist sit værd som en af de bedste fodboldstøvler på markedet.

Du kan se meget mere til Adidas Nitrocharge 1.0 med AG-knopsystem lige her

Adidas F50 Adizero er den seneste udgave af den populære og eftertragtede letvægter. Med den nye støvle har Adidas arbejdet intesivt på at forbedre støvlen, og det er blandt andet blevet til Hybridtouch på overdelen i stedet for sprintskin. Heldigvis har Adidas også lanceret en udgave med AG-knopper, så man kan være lynhurtig når kunstgræsbanerne kalder.

Du kan se meget mere til Adidas F50 Adizero med AG-knopsystem lige her

Den seneste udgave af en klassisk komforstøvle Adidas Adipure 11pro II har fokus på kerneværdier som komfort og touch, samtidig med at det kombineres med en lav vægt for en fuldblodslæderstøvle. Den nye støvle blev med Samba Package introduceret i en farvestrålende lilla farvevariant, og den fås også i AG, så man kan indtage kunstgræsbanerne med manér.

Du kan se meget mere til Adidas Adipure 11pro II med AG-knopsystem lige her

Der er heldigvis masser af valgmuligheder fra både Nike og Adidas, der lancerer deres topstøvler med AG-knopper. Dermed kan man komme et skridt foran til vintertræningen og tilmed undgå de dumme skader, der ellers kan ødelægge en lovende sæson.

Med Nike Energy Pack og Adidas Samba Package er der masser af kunstgræsstøvler at kaste sig over til, når vintertræningen går i gang snart. Hvad synes du om de nye fodboldstøvler? Og hvilken er din favorit? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.