Den ultimative guide til kvindernes VM i Frankrig | Få alt der er værd at vide her!

23.05.2019

Skrevet af Claus

Vi har ramt endnu et VM år, da kvindernes VM starter inden længe. Det er noget der finder sted hvert fjerde år. Nogle af jer kender måske allerede alt til VM, mens andre oplever det for første gang. Uanset hvad, så har vi alt du skal bruge med denne ultimative VM guide!

Kvinde VM Introduktion

Lad os starte med noget af det grundlæggende for at få dig på sporet. Kvindernes VM vil indeholde 24 kvalificerede nationer, som alle kæmper og VM trofæet. I år er værtsnationen Frankrig og de vil spille den første kamp ved slutrunden mod Sydkorea den 7. juni kl. 21.00, så vær klar til at se kampen. Vi kommer til at opleve 36 kampe i grupperne der er spredt ud over 9 forskellige byer og 9 ikoniske stadions. Hver gruppe har 4 nationer og top 2 fra hver gruppe går videre til knockout runden, mens de 4 bedste tredjepladser også går videre. Herfra er det kun vind eller forsvind kampe, indtil vi har fundet en ny verdensmester den 7. juli.

Kvinde VM vindere

TDen første VM-turnering for kvinder fandt sted i 1991 i Kina og det var den dag, at USA startede deres historie som den mest vindende nation, da de vandt deres første guldmedaljer. VM har siden 1991 været afholdt hvert fjerde år og slutrunden i år er den 8. i rækken. Vi har set 4 forskellige nationer vinde verdensmesterskabet: USA, Norge, Japan og Tyskland, med USA som de mest vindende med deres 3 titler. Men hvem tror du kommer til at blive de næste Verdensmestre i år?

Selvom vi har et stærkt felt af hold til denne sommers VM, med favoritter som USA, Tyskland, England og Frankrig, så er der mange andre store nationer der ikke kvalificerede sig. Nævneværdige hold er blandt andet Danmark, Schweiz og Belgien. Andre hold har dog lavet historie med deres kvalifikation. For eksempel vil det være Jamaica’s VM debut denne sommer, så der kommer til at ske mange gode ting.

VM Topscorere

Med masser af forskellige nationer der har deltaget i VM, så har der også været masser af fantastiske målscorere med i turneringen. Alle VM topscorere er kendt som nogle af de farligste offensive spillere, heriblandt Marta, som i øjeblikket sidder på førstepladsen. Hun har scoret 15 mål i 17 kampe, som er en imponerende statistik med et gennemsnit på 0,88 mål per kamp.


Længere nede af listen finder vi spillere som Birgit Prinz, Abby Wambach, Michelle Akers og Sun Wen, men vi kan også forvente at se Alex Morgan, Lieke Martens eller en ny spiller på listen i fremtiden.

Fortsættes nedenfor.

VM Profiler

Der er også mange nævneværdige VM profiler, som ikke nødvendigvis er dem der scorer målene. Playmakerne, no-nonsense spillerne eller dem der altid er på folks læber når de skal nævne turneringens spiller. En af de profiler som du skal holde øje med er Norges Caroline Graham Hansen. Uheldigvis, så glippede hun sidste VM på grund af skader, men hendes flair og teknik vil uden tvivl komme til at give modstandernes forsvar problemer. Norge kan godt gå hen og drille nogle af de store nationer og måske være en lille underdog, så vi kan forvente at se nogle interessante ting fra Caroline og resten af det norske hold.

En ny brasiliansk stjerne er også ved at blive skabt, da Andressa Alves er med til VM. Hun er kendt for sin teknik og evner på bolden og var i Champions League finalen med Barcelona, hvor de endte med at tabe til Lyon. Måske kan hun blive det næste store navn, når hun slutter sig til Marta og resten af den brasilianske trup i Frankrig denne sommer. Et andet navn du skal holde øje med er Shanice van de Sanden. Holland og van de Sanden vandt EM 2017 og specielt van de Sanden bliver en profil under denne sommers turnering. Hendes farlige fart, evner og finesse bliver et problem for alle forsvarsspillere gennem VM turneringen.

Fortsættes nedenfor.

VM Trofæet

Vinderne af VM kan se frem til at løfte og hjemtage the VM trofæet. Trofæet er lige så flot, som det er atypisk fra andre trofæer og det skiller sig virkelig ud. Trofæet blev re designet tilbage i 1998 til VM i 1999 af William Sawaya. Det nye design afspejler både det atletiske, dynamiske og elegante ved kvindefodbold. Det tager form i et spiralbånd, der omslutter en fodbold på toppen, mens navnet på vinderen af VM bliver indgraveret i bunden.

Fortsættes nedenfor.

Hvem vinder kvindernes VM?

Nu til en af de mest omtalte emner: “Hvem kommer til at vinde VM?”. Mange af jer peger måske på, at det blive enten værtsnationen fra Frankrig eller England, som tager trofæet hjem. Men hvis vi kigger ud over dem, så kan du også give Tyskland en god chance for at vinde da deres hold også har spillere med høj kvalitet. Hvis vi skal give dig et hold som du skal kigge efter, så vil vi sætte vores penge på Holland, da de ligner underdogs, men med har et solidt hold med profiler som: Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema og mange andre. Som vi tidligere har nævnt, så kan du ikke sige VM uden at nævne USA og de kunne også ende med at gå hele vejen, da de har en god blanding af rutine, evner og en historie med at vinde trofæer med spillere som: Alex Morgan, Megan Rapinoe og Carli Lloyd.

Fortsættes nedenfor.

Hvornår starter VM?

Den første kamp ved VM bliver mellem værtsnationen Frankrig og Sydkorea og kampen bliver spillet den 7. juni kl. 21.00 på Parc des Princes i Paris. Så husk at sid klar foran fjernsynet.

Det var vores ultimative guide til kvindernes VM, som helt sikker vil gøre dig klar til den store fest her til sommer. Hold øje her på Unisport de kommende uger, hvor vi vil forkæle dig med endnu mere VM indhold!

Få det fulde overblik over VM's kampe og profiler lige her!