Den sidste del af 2013 bød på et hæsblæsende lanceringsræs fra både Nike og Adidas, der smed masser af nye støvler på gaden. Heriblandt var både den nye Adidas Adipure 11pro II og Nike Tiempo Legend V, som vi har sat op mod hinanden i en skarp duel.

Der var tryk på lanceringerne i slutningen af det nye år. Både Adidas og Nike havde travlt med at forkæle os med nye støvler, og som støvlenørd var det noget nær den bedste måde at slutte et fremragende år på. Blandt de mere opsigtsvækkende lanceringer var de nye generationer af Adidas Adipure 11pro og Nike Tiempo Legend, og vi har ikke kunnet dy os for at sætte de to fodboldstøvler op mod hinanden.

Nike Tiempo Legend V blev lanceret midt i december, og det var en længe ventet opdatering til en ikonisk og legendarisk støvlesilo. Folkene i Nike havde i toogethalvt år arbejdet intensivt og koncetreret med at forfine den komfortable støvle og resultatet blev en lettere mere holdbar og stærkere støvle.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Nike Tiempo Legend V, så kan du se meget mere lige her

Adidas Adipure 11pro II så dagens lys sammen med den farvestrålende Adidas Samba Package midt i november måned og var opdateringer til en moderne klassiker. På trods af siloens forholdsvis korte levetid, så har den Adidas Adipure 11pro hurtigt markeret sig på den største scene og med den nye generation har Adidas gjort en god støvle endnu bedre.

Er den nye Adidas Adipure 11pro II noget for dig? Så kan du se meget mere lige her

Men hvad er forskellen på de to støvler? I sin natur minder de meget om hinanden. De er begge fuldblodslæderstøvler og lægger vægt på komfort og touch, men alligevel er der en række forskelle, som vi nu kigger nærmere på. Overdelen på Nike Tiempo Legend V er lavet af et blød og lækkert stykke kængurulæder. Det giver udover et godt touch på bolden en fremragende komfort. Den bagerste del af hælen er lavet af det læderemulerende Kangalite-materiale, hvilket giver stabilitet og holdbarhed.

Overdelen på Adidas Adipure 11pro II er lavet af det velkendte Taurus-læder, som man også fandt på den forrige generation. Det udmærker sig ved at være stærkt og give et godt touch på bolden, og samtidig ikke være ligeså tung som det kængurulæder, som Adiads tidligere valgte på deres Adipure-model.

Går man i detaljen med overdelen så er det interessant at bemærke hvordan der på begge støvler er blevet plads til flere syninger. Det gør at læderet ikke overstrækker, og det giver samtidig også et mere personligt og tæt fit i støvlen. Dermed har både Adipure 11pro II og Tiempo Legend V forsøgt at forbedre holdbarheden og fittet.

En af de mest nyskabende elementer på Nike Tiempo Legend V er Hypershield-teknologien. Kort fortalt handler det om at undgå at støvlen optager vand, sådan som læderstøvler har det med at gøre. Derfor har Nike lavet tre lag, der tilsammen udgører Hypershield-teknologien, der forbedrer vandmodstanden markant. Faktisk så absorberer Nike Tiempo Legend V 73% mindre vand end Nike Tiempo Legend IV, materialet tørrer 24% hurtigere, og overdelen er samtidig 88% stærkere.

Sålen på Nike Tiempo Legend V er lavet i TPU-materiale, der er udviklet til at være fleksibelt og bevægeligt. Inspirationen til sålen er fundet i Nikes ikoniske løbesko Nike Free, der forsøger at følge fodens naturlige bevægelser. Sålen på Adidas Adipure 11pro II er Adidas' nyudviklede Comfortframe. Den er som navnet antyder udviklet til at give mere komfort og stabilitet kombineret med en lav vægt.

Selvom Nike Tiempo Legend V og Adidas Adipure 11pro II er fuldblods-læderstøvler, så har de faktisk begge to trimmet sig selv, så de kan konkurre fuldgyldigt med mikrofiberstøvler. Nike Tiempo Legend V vejer blot 245 gram, imens Adidas Adipure 11pro II kun kryber op på 256 gram på vægtskålen. Vægten har været fokuspunkter for både Adidas og Nike og enhver detalje på støvlerne lige fra overdelen til sålen er udviklet så minimalistisk som muligt.

Når det kommer til hælen har både Nike Tiempo Legend V og Adidas Adipure 11pro II en forholdsvis høj hæl. Det er med til at sikre en høj grad af support og give en god beskyttelse mod grimme tacklinger bagfra. På indersiden af Adidas Adipure 11pro II har tyskerne valgt et behageligt ruskindsmateriale, imens Nike Tiempo Legend V har små puder, der giver god komfort.

Ser vi på knopsystemet bemærker man hurtigt, at både Nike Tiempo Legend V og Adidas Adipure 11pro II har forholdsvis mange knopper. Kodeordet er et godt greb i banen og en god acceleration og flere knopper giver en bedre trykdistribution. Knopperne på Adipure 11pro er fortsat triangulære, men de er blevet afrundet en smule i forhold til tidligere. Ved Nike Tiempo Legend V har Nike forsøgt at blande aflange knopper bagtil med runde knopper fortil for at sikre et godt greb i banen.

Med nye generation af både Nike Tiempo Legend og Adidas Adipure 11pro er der virkelig blevet kræset for læderstøvle-entusiasterne. Hvad synes du om de nye støvler? Og hvilken er din favorit? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.