Det brasilianske landshold har i anledningen af den helt nye trøje fået besøg af den kendte fotograf Platon, der har taget nogle unikke billeder af de enkelte brasilianske landsholdsspillere.

Der er for alvor VM-feber i Brasilien. Til sommer kommer landet til at være vært for en af de største fodboldbegivenheder nogensinde, og det bliver iført en helt ny landsholdstrøje, som Nike netop har løftet sløret for.

Sådan en ny trøje tiltrækker selvfølgelig lidt opmærksomhed fra forskellige kanter, og ikke mindst også fra fotografer. Den kendte fotograf Platon har været en tur forbi det brasilianske landshold for at skyde billeder af de brasilianske landsholdsspillere.

Målet for Platon har været at fange den brasilianske fodboldpassion og ånd, som er kendetegnet ved spillerne, og som Nike også forsøger at give udtryk for med denne trøje. Brasilien er på alle måder et fodboldgalt land, og kærligheden til spillet ligger dybt forankret i den nationale DNA.

Fotografen Platon er kendt for at have fotograferet nogle af verdens største stjerner lige fra royale til præsidenter til de største skuespillere. Han er dedikeret til at fange essensen af hver enkelt menneske og gå i dybden med hver enkelt billede, og det har han gjort med billeder af alle 23 brasilianske landsholdsspillere.

Den nye trøje er på mange måder et nationalt samlingspunkt, og derfor er det ikke kun de 23 landsholdsspillere, der er blevet fotograferet i trøjen. Også andre brasilianske berømtheder har haft trøjen på for at vise det sammenhold og den fællesskabsfølelse, som ligger lige så dybt forankret i brasilianerne som glæden ved fodbold. I alt er 53 brasilianer blevet fotograferet iført trøjen.

Trøjen er gul, men farven som brasilianerne tænker på er uden tvivl guld. Det er den medalje, som alle brasilianer håber hænger om halsen på de brasilianske spillere om lige omkring syv måneder. Derfor har Platon også forsøgt at få det gyldne aspekt ind i billederne: "Jeg tog billederne på en måde, der bragte en mere gylden farve frem for at minde alle om holdets styrke og succes" siger Planton i forbindelse med fotograferingen.

nike, brasilien, frankrig, vm, unisport, unisportstore

Den nye brasilianske landsholdstrøje er uden tvivl et kunstværk i sig selv, og det bliver bestemt ikke dårligere af at den kendte fotograf Platon har kastet sig over trøjen som motiv. Hvad synes du om billederne? Og tror du, at Brasilien kan få guldmedaljer til sommer? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.