Adidas har indvilget i at offentliggøre eksklusive tegninger, som viser, hvordan den nye Adidas F50 Adizero blev skabt, og hvilke tanker designere og ingeniører gjorde sig undervejs i forløbet. Hvis du også er lidt af en støvlenørd, så er der god grund til at se lidt nærmere.

Den nye Adidas F50 Adizero er lidt af en revolution. I overgangen fra den fjerde til den femte generation har Adidas arbejdet minituøist og seriøst for at skabe den perfekte letvægtsstøvle med mest mulig fremdrift, komfort og kontrol over bolden.

Resultatet er blevet til den nye Adidas F50 Adizero, som Jakob har sagt er den bedste speedstøvle, han har prøvet, og som alverdens stjerner allerede virker særdeles tilfredse med at have fået på fødderne. Man skal vist være stærkt engageret i Nike for ikke at mene, at den nye Adidas F50 Adizero er en succes, men hvordan opstod idéerne bag de mange nye tiltag egentlig?

Adidas har besluttet at lægge en del af deres skitser frem, så offentligheden kan få et indblik i det enorme arbejde, der ligger bag. Og ikke nok med at Adidas har lagt skitser frem, så har de også lavet en helt ny video, der giver et unikt indblik i, hvilket innovativt arbejder, der danner grundlag for støvlen.

Er Adidas F50 Adizero noget for dig? Så kan du se vores store udvalg af den nye letvægter lige her - fra 1.519,- kr.

Den nye Adidas F50 Adizero har en række nye tiltag i forhold til den gamle. Ved overdelen er Adidas gået væk fra Sprintskin II med det ultra tynde AdiLiteTwin. I stedet har man valgt at bruge en stærkt tyndslebet version af det teknologisk avancerede Hybidtouch materiale. Det giver en enormt smidig overdel, og det er er samtidig stærkt nok i sig selv til, at Adidas også har kunne se bort fra det Sprintweb, som var en central del af den fjerde generation.

Hybridtouch overdelen er lavet, så det emulerer læder og på den måde kombinerer alle de gode ting fra mikrofiber og læder. Det er et super smidigt og tyndt materiale, som smyger sig efter foden. Samtidig holder det længere og overstrækker ikke på samme måde som læder. Hybridtouch materialet er blevet valgt efter feedback fra Adidas' proffesionelle, der gerne ville have en blødere overdel end den tidligere generation.

Er Adidas F50 Adizero noget for dig? Så kan du se vores store udvalg af den nye letvægter lige her - fra 1.519,- kr.

På Hybridtouch-overdelen finder man også det nyudviklede Adidas dribbletex, der er en 3d-struktur ved forfoden, der skal give et bedre greb i både våde og tøre vejrforhold og dermed øge ens kontrol med bolden. Tanken er, at den særligt udviklede 3d-struktur bedre suger sig til bolden, så man ikke mister kontrollen midt i en afgørende dribling.

På Adizeroen har Adidas skiftet deres 3 år gamle Traxion 2.0 knopsystem ud med det nye Speedtraxion-system, som er sat i verden for at hjælpe med acceleration, skarpe retningsskift og vendinger. Adidas fandt inspiration i 7 nøglebevægelser for fodboldspillere, og har bygget knopsystemet for at tilgodese disse. Derfor er knopperne stadig trekantede, men lidt mere aflange, så de især tager bedre fat når du skal accelerere.

Er Adidas F50 Adizero noget for dig? Så kan du se vores store udvalg af den nye letvægter lige her - fra 1.519,- kr.

Det er tydeligt at Adidas har arbejdet meget hårdt på at skabe den ultimative letvægtsstøvle, og man mås ige, at det er lykkes rigtig godt tyskerne at skabe en unik støvle. Hvad synes du om den nye Adidas F50 Adizero? Og hvilke af de nye tiltag synes du bedst om? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.