Adidas er klar til at løfte sløret for den 5. generation af den populære og lynhurtige Adidas F50 Adizero fodboldstøvler, og tyskerne har arbejdet hårdt for at skabe en støvle, der er hurtigere, lettere og bedre end nogensinde før. Vi tager et kig på den nye støvle lige her.

Juleaften kommer tidligt i år. I hvert fald hvis man er fan af letvægtsstøvlerne og isærdeleshed den ikoniske Adidas F50 Adizero. Selvom kalenderen kun tæller den 6. november, så føles i dag lidt ligesom at grave dybt ned under juletræet og få fat på en længeventet pakke med ens største ønske. Det er på alle måder en fornøjelse endelig at kunne præsentere den 5. generation af Adidas F50 Adizero.

Adidas F50 Adizero fodboldstøvlerne har været på markedet siden 2010, og det er hurtigt blevet en af markedets vigtigste letvægtsstøvler. Mens Lionel Messi igennem flere år har bevist, hvor meget man kan udrette med støvlen på fødderne, så har Adidas' ingeniører konstant arbejdet på at forbedre støvlen ned til den mindste detalje. Ethvert unødvendigt gram er blevet barberet af støvlen i takt med årene, og de nyeste og bedste materialer er blevet anvendt for at skabe en unik støvle.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Og Adidas F50 Adizero er unik. Den har en sikker position på markedet, som en af verdens allerhurtigste støvler til spilleren, der har det bedst et par skridt foran modstanderen. Adidas har for længst brudt 200 gram-barrieren og den fjerde generation af Adizero vejede ind på imponerende 165 gram. Nu er der så fare for, at den støvle vil føle sig lidt buttet, for den nye og 5. generation af Adidas F50 Adizero har en vægt, der er krøbet helt ned på sølle 150 gram.

Det er i sig selv imponerende at skabe en støvle, der blot vejer 150 gram, og når man sidder med et par Adidas F50 Adizero fodboldstøvler i hånden, bliver man ved med at løfte og sænke støvlen for helt at forstå hvor let den i virkeligheden er. Men en støvle skal ikke kun leve på vægt, og det er mindst ligeså vigtigt, at materialerne der er blevet anvendt på støvlen kan præstere banen og er holdbare. Det ved Adidas, og derfor har tyskerne gjort deres ypperste for at udvikle alle aspekter af Adidas F50 Adizero for at skabe den bedste letvægtsstøvle til dato.

Fodboldstøvlerne kommer som vi kender det fra Adidas i to forskellige varianter. En udgave i mikrofiber, designet til spilleren, som vil have det så let som overhovedet muligt samt en udgave i læder til spilleren, der ikke kan få nok af det touch på bolden og den komfort som læder giver. Fodboldstøvlerne har hver sine særegne kvaliteter, så selv den mest kræsne udstyrsentusiast kan få opfyldt sine inderste ønsker.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

I den traditionelle mikrofiberudgave er Adidas gået væk fra Sprintskin II med det ultra tynde AdiLITE Twin, som vi kender det fra den fjerde generation af Adidas F50 Adizero fodboldstøvler. I stedet har man valgt at bruge en stærkt tyndslebet version af det teknologisk avancerede Hybidtouch materiale, som vi bl.a. kender det fra Adidas Predator LZ II. Hybridtouch-materialet giver en enormt smidig overdel, og det er er samtidig stærkt nok i sig selv til at Adidas også har kunne se bort fra det Sprintweb, som var en central del af den fjerde generation.

Hybridtouch overdelen er lavet, så det emulerer læder og på den måde kombinerer alle de gode ting fra mikrofiber og læder. Det er et super smidigt og tyndt materiale, som smyger sig efter foden, men som samtidig også optager mindre vand. Samtidig holder det længere og overstrækker ikke på samme måde som læder. Hybridtouch materialet er blevet valgt efter feedback fra Adidas' professionelle fodboldspillere, der gerne ville have en blødere overdel end tidligere generation, og derfor har Adidas droppet den tynde men stive AdiLITE Twin for at introducere en tyndslebet og derfor virkelig blød og smidig variant af deres Hybridtouch

I versionen med læder har Adidas valgt at bruge det lækre Taurus-læder, der udmærker sig ved at være ekstremt blødt. Læderet giver en god komfort i støvlen og et naturligt touch på bolden. Samtidig er det slidstærkt, så man får en støvle, der er klar til selv de hårdeste udfordringer på grønsværen.

Adidas er dermed gået vægt fra Goleo-læderet, som man fandt på den tidligere generation af Adizero. I stedet har man foretrukket det meget bløde Taurus-læder, som første gang blev introduceret i forbindelse med Adidas Predator X, og som vi i dag også kender det fra Adidas Adipure 11pro. Taurus-læderet er på en gang enormt blødt og samtidig virkelig holdbart.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Overdelen på både mikrofiber og læder-udgaven bliver fra hælen og frem til midterfoden suppleret af det ultratynde nye Speedfoil-materiale, som Adidas kan præsentere i forbindelse med denne nye Adizero støvle. Det er et innovativt og meget let materiale, som er med til at give støvlen stabilitet uden at det er på bekostning af vægten. Det er et supertyndt mesh-materiale, som er overdækket af et ekstremt tyndt folie.

Inspirationen til Speedfoil kommer fra sejlverdenen, hvor man bruger materialet til nogle af verdens hurtigste sejlbåde bl.a. den flere gange Americas Cup-triumferende amerikanske båd Oracle. Speefoil kobinerer lethed, blødhed med fleksibilitet og holdbarhed og er derfor perfekt til at bruge på en fodboldstøvle. Det lette speedfoil materiale fungerer perfekt sammen med Hybritouch overdelen, der er stærk nok i sig selv til at der ikke har været brug for Sprintweb i denne omgang af Adizero.

Helt grundlæggende er Speedfoil materialet med til at sænke vægten på den nye Adidas F50 Adizero, men Adidas har samtidig haft stabilitet for øje. Derfor er hælen foret med en indersidebeklædning, der giver stabilitet og støtte. På den måde har Adidas omkring hælen og det bagerste af foden forsøgt at skabe den optimale blanding af lethed og support.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

OK, nu tager vi lige nørdbrillerne på - men en anden ting, Adidas har ændret på den nye Adizero, er hælen. Noget af den feedback der kom fra de professionelle var, at hælen var for høj og lang, hvilket førte til et ubehageligt tryk på hælen. Derfor har Adidas gjort den hele 9mm kortere, således at den stadig giver den nødvendige støtte, men samtidig ikke føles som en hindring for hælen.

Det er dog ikke alt, der er helt nyt på den femte generation af Adizero. Sprintframe 2.0 har fået genvalg, og den er præcis ligeså god, som den plejer at være det. Det virker til, at Adidas har fundet den helt rigtige kombination af lav vægt, fleksibilitet og stabilitet. Nogle steder på ydersålen er den blot 1mm tyk, men sålen er samtidig stærk og responsiv, og den bevæger sig med ens fod.

Omkring knopssystemet har Adidas tilgengæld også haft gang i nytænkningen. Man har haft fokus acceleration, sidelæns retningsskift samt rotationer, og det er dannet udgangspunkt for et knopssystem, der på alle måder er optimeret til fart og masser af den. Det hedder Speedtraxion, og går ud på, ja, fart gennem greb.

Knopperne er stadig triangulære som vi kender det fra Traxion 2.0-knopsystemet, men er denne gang blevet en smule mere aflange på den ene side, hvilket tillader en større kontaktflade med jorden, når der skal overføres energi. Det sikrer et effektivt afsæt, både når der accelereres og skiftes retning. Placeringen af knopper giver god mening, da den flade side er vendt så den altid sidder i den retning, hvor man skubber fra, når man sætter af.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Adidas har med den nye generation af Adidas F50 Adizero skabt en af de mest spændende letvægtsstøvler nogensinde. Støvlen er udviklet og maksimeret til fart. Hvad synes du om Adidas F50 Adizero 5. generation? Og hvilken del af støvlen er du mest imponeret af? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.