Adidas har med Enlightened kollektion skabt nogle helt nye fodboldstøvler, der sætter nye standarder for, hvordan man kan skabe opmærksomhed. Vi kigger nærmere Adidas F50 Adizero Enlightened, der næsten er for hurtig til at blive fanget, men som det alligevel er lykkedes for os at få fat på.

Adidas har besluttet sig for at lyse mørket op en gang for alle. Men ikke med en skrigende farve, sådan som vi ellers normalt ser det. I stedet har tyskerne valgt at iklæde deres fire støvle-siloer med refleksiv teknologi, så støvlerne står knivskarpt, når lyset falder direkte på dem.

Vi har allerede set Enlightened støvlerne i aktion i Champions League, hvor støvlerne har vist, at de er klar til selv den største scene. Det gælder ikke mindst denne Adidas F50 Adizero Enlightened, som vi nu kommer til at kigge nærmere på.

Hvis du vil have fat i den nye Adidas F50 Adizero Enlightened, så kan du se meget mere lige her

Støvlen har et skarpt design med en kombination af det sorte læder og det refleksive materiale, der er på de klassiske Adidas striber og snørebåndene. Det skaber en på en gang elegant og afdæmpet sko, der dog bliver vild og opmærksomhedskrævende, når spotlightet rammer skoen og det er tid til at præstere. Den nye støvle vil måske være afdæmpet til træning, men når det virkelig gælder er den klar til at træde i karakter.

Adidas F50 Adizero-siloen er nået til sin fjerde generation og allerede siden vi så den første installation af speed-siloen, har der været tradition for at lancere den i to varianter; én i mikrofiber og én i læder. Enlightened-støvlen har Adidas dog valgt kun at lave i læderudgaven, der med sine blot 203 gram kombinerer ultimativ letvægt med velkendt læderkomfort.

Tidligere har Adidas F50 Adizero i skind været helt nede og veje forbløffende 175 gram, hvilket er noget lettere end denne. Det skyldes dog, at Adidas har prioriteret at bruge mere læder på støvlen end tidligere for at optimere komforten og for at forbedre det generelle touch på bolden, hvor læderet giver den naturlige, bløde og dæmpende effekt på bolden.

Læder er modsat mikrofiber stærkt nok til at opretholde en passende stabilitet i støvlen, hvorfor der ikke har været brug for en Sprintweb-konstruktion på overdelen. Det får dog en smule hjælp omkring hælen, hvor det omsluttende bånd faktisk er Sprintweb, der båder sørger for stabilitet og beskyttelse.

Én af successerne på F50 Adizero er Adidas' Sprintframe-ydersål, der har fået genvalg siden støvlens debut på markedet. Det virker til, at Adidas har fundet den helt rigtige kombination af lav vægt, fleksibilitet og stabilitet. Nogle steder på ydersålen er den blot 1mm tyk, hvilket bevidner det imponerende stykke håndværk, den i virkeligheden er.

Hvis du vil have fat i den nye Adidas F50 Adizero Enlightened, så kan du se meget mere lige her

Den er fortsat udstyret med Traxion 2.0-knopsystemet, som vi efterhånden kender så godt. Det baserer sig på triangulære knopper, der er delt op i grupper med respektive opgaver. Der er derfor både knopper, der er placeret i forhold til at maksimere dit afsæt og acceleration, knopper der skal decellerere og knopper, der skal give greb, når du løber sidelæns.

Adidas F50 Adizero Enlightened er ikke kun elegant, den er også klar til at tiltrække sig opmærksomhed, når spotlightet rammer støvlen. Hvad synes du om Adidas F50 Adizero Enlightened? Og er Enlightened kollektion noget for dig? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.