Nu er det snart ved at være noget tid siden, at vi har anmeldt de bedste bolde på markedet - så det vil vi egentlig gerne rette op på. Derfor har vi taget et kig på Adidas, Nike, Puma, Mitre og Selects topbolde, som Joltter anmelder i dag. Se med og find ud af, hvilken bold han synes er bedst.

Der er mange ting, der skal til for at få en fodboldkamp til at fungere, men selve bolden er absolut en af de mest centrale. Den lille runde kugle har gennemgået en rivende udvikling, og her i 2013 er de mere aerodynamiske og bedre til at holde form end nogensinde. Men hvilken en af de mange bolde er egentlig den bedste?

I dag tager Joltter et kig på Adidas CL Finale, Nike Incyte, Puma PowerCat 1.12, Mitre Delta og klassikeren Select Brillant Super. Men er Brillant egentlig så Super som Select siger, er CL Finale en bold til mestrenes liga, og er Incyte virkelig verdens bedste bold, som Nike siger? Alt dette giver vi dig vores mening på i dagens WebTV-episode.

Adidas Champions League 13 Finale er bolden, der, som navnet så pænt antyder, bliver benyttet i Champions League på den helt store europæiske scene. Bolden med de ikoniske stjerner er lavet med Adidas' thermobonding-teknologi, og er derfor varmet sammen i et intrikant mønster. Trods det sjove design er bolden overraskende stabil i luften - men er det nok til at Joltter kan lide den?

Nike Incyte benyttes i verdens tre største ligaer - Premier League, Seria A og La Liga, og Nike kalder den intet mindre end verdens bedste bold. Incyte er udstyret med 5 lag, som alt sammen skal sikre et godt og stabilt svæv samtidig med at opnå en god responsivitet og hurtighed når du sparker til den. Kan Incyte leve op til navnet?

Puma PowerCat 1.12 er bygget med 20 paneler i stedet for de traditionelle 32, og bolden er derfor angiveligt mere stabil i luften - i alle fald ifølge Puma. Samtidig er PowerCat 1.12 udstyret med Puma AirLock, som sørger for at bolden holder luft i længere tid end normalt. Men gemmer PowerCat 1.12 på en masse kraft?

Mitre Delta V12 kommer fra det engelske mærke, som altid har været kendt for sine kampbolde af høj kvalitet. Og Mitre kalder da også Delta V12 for den mest avancerede kampbold nogensinde lavet. Kombinationen af de 12 paneler og teksturen i overfladen gør nemlig angiveligt, at bolden holder et stabilt svæv, selv med en hastighed på over 110 km/t. Men kan det passe - og kan Mitre holde de gode takter fra tidligere?

Select Brillant Super behøver vist ingen nærmere introduktion - bolden, som det danske landshold bl.a. bruger, er en af de mest udbredte i Fodbolddanmark, og de fleste har formentlig prøvet at spille med en Brillant Super på et tidspunkt. Opbygningen er helt klassisk med 32-paneler, men den seneste generation af Brillant Super er blevet mere livlig i forhold til tidligere. Mange kalder Brillant Super for den bedste bold derude - men er den det?

Med andre ord var der nok at tage i, da Joltter kastede sig over de fem topbolde - men hvad synes han om dem, og hvilken bold er favoritten? Se med i afsnittet herover - og husk at du også kan dykke dybere ned i boldenes teknologi i vores Behind the Balls-video lige herunder.

Hvilken bold synes du er den bedste på markedet - og hvor mange af ovenstående bolde har du spillet med? Del meget gerne dine tanker med i boksen herunder.