Efteråret har fået flotte farver med en flok nye støvler fra Nike, Adidas og Puma, der alle skriger efter at blive set - og trenden er klar: efteråret byder på gule og lilla nuancer. Derfor har vi taget et kig nærmere på de opmærksomheds-hungrende støvler lige her.

De er klassens nye drenge, og de er bestemt ikke den generte type, der ligner en omvandrende undskyldning for sig selv. Både Nike, Adidas og Puma har i den seneste tid leveret nye støvler, der skriger efter opmærksomhed med et par klare og synlige farver. Først landede Adidas' F50 Adizero i Neon og Navy og efterfølgende kom Nikes Hi-Vis kollektion til verden med Nike Mercurial Vapor IX og Nike Hypervenom Phantom i den overraskende kombination af neon og lilla. Senest landede så også Puma Evospeed 1.2 i kombinationen orange og lilla. Vi har i den anledning samlet klassens helt nye drenge til en høflig snak, og det er der kommet denne gennemgang ud af.

To af de støvler, som vil have opmærksomhed, og som også får det, er Nike Mercurial Vapor IX og Nike Hypervenom Phantom. På fødderne af verdens absolut største stjerner som Cristiano Ronaldo, Zlatan og Neymar JR, så er de vant til at have øjnene rettet mod sig. Alligevel har de fået en Hi-Vis farveopdatering, så man overalt på banen kan tiltrække sig opmærksomheden og være synlig for alle. Med Hi-Vis kollektionen er det umuligt at gemme sig på banen, og hvis man er bange for opmærksomhed, skal man ikke vælge hverken Nike Hypervenom Phantom Hi-Vis eller Nike Mercurial Vapor IX Hi-Vis.

Nike Hypervenom Phantom er bestemt en af årets allermest spændende nyheder, som vi har beskæftiget os en del med i løbet af de sidste måneder. Men hvordan kan man andet, når Nike laver en helt ny silo målrettet det uforudsigelige angreb. Hypervenom har fået en flyvende start og har bredt sig til langt ud over de angribere, den var målrettet mod, og med den nye farveopdatering er der basis for, at støvlen kommer endnu længere ud. Sikkert og vist er det i hvert fald, at støvlen nok skal blive set og få sig lidt opmærksomhed.

Selvom de langt fra er identiske, så har Hypervenom en del tilfælles med Nike Mercurial Vapor IX. Nikes letvægtsstøvle vil frem i verden, og det vil den så hurtigt som overhovedet muligt. Støvlen er udviklet med Speed Control, der giver solidt touch på bolden i høj fart, og den har også ACC 'All Condition Control', der giver kontrol i selv de sværeste vejrforhold. Dermed får man med den nye Hi-Vis en støvle, der er født til at tiltrække sig opmærksomhed, og som også kan håndtere forventningspresset, som stjernespilleren altid har måttet leve med.

Fart, fart og fart er der også i Adidas' efterhånden legendariske letvægter Adidas F50 Adizero. Denne fjerde generation af den populære speedstøvle bliver foretrukket på fødderne af alverdens lynhurtige teknikere, og den seneste farveopdatering fik en ganske glimrende start på tilværelsen på fødderne af Gareth Bale, da han blev præsenteret i Real Madrid. Selvom de ellevilde Real Madrid-fans nok mest kom for at se Real Madrids nye nummer 11 i aktion for første gang, så har de ikke kunne undgå at se den elegante og modige neongule og navyfarvede Adidas F50 Adizero, som uge for uge får flere og flere tilhængere.

Som vi kender det fra Adidas F50 Adizero, så kommer den i to versioner. Den første version er den ultimative letvægter og er støvlen for dem, der er dedikerede til at barbere ethvert overflødigt gram af ens støvler. Med blot 156 gram bliver man ikke tynget ned af Adidas F50 Adizero, og den lave vægt skyldes blandt den helt tynde overdel. Gennem flere år har Adidas arbejdet med at skabe et let, stærkt og lækkert materiale, og det er der kommet mikrofibermaterialet Adidas LiteTwin ud af.

Selvom mikrofiber har gået et imponerende sejrstog i fodboldverden de senere år, så er der stadig nogen spillere, der kun er tilfreds, når det er læder, der klistrer til fødderne. Det har Adidas erkendt, og derfor har vi også Adidas F50 Adizero Skind, der måske vejer mere, men som til gengæld kan kalde sig en fuldblods læderstøvle. Med en overdel af det lækre Goleo-læder får man en støvle, der kan tilfredsstille de mest passionerede læderentusiaster, men så må man så leve med, at vægten sniger sig op på 203 gram.

Det er dog ikke kun Nike og Adidas, der kan finde ud af at lave støvler, som vil have opmærksomhed. Anden generation af letvægteren Puma Evospeed 1.2 har også fået en farveopdatering, der er farvestrålende og skabt til nysgerrige blikke. På fødderne af Sergio Agüero har vi allerede set flere mål fra den lilla og orange støvle, og dermed har Adidas og Nike en alvorlig konkurrent at forholde sig til i kampen om letvægtsmarkedet.

For det er ikke meget vægt, som er på Puma Evospeed 1.2 i mikrofibermaterialet. Med blot 185 gram har Pumas ingeniører haft held til at skabe en støvle, der fuldt kan begå sig i meget et anoretisk støvlefelt. På overdelen har Puma allieret sig med de japanske specialister fra Teijn, der har leveret et meget tyndt materiale, som samtidig har et godt touch på bolden. Den tynde overdel bliver støttet af Pumas Everfit Cage, som sidder på støvlens midterfod og skaber stabilitet og det tættest mulige fit.

Puma holder sig dog ikke tilbage for broderen Adidas, og derfor kan man også få Puma Evospeed 1.2 Skind, der med et ekstremt smidigt og blødt kalvelæder har en komfort og et touch på bolden, som vil skabe julelys i øjnene hos alle læderentusiaster. Ligesom det også er tilfældet med Adizeros lædermodel, så må man gå en anelse på kompromis med vægten. Til gengæld får man en støvle, der udover at være hurtig, også er enormt komfortabel at have på.

Efter denne gennemgang er der ingen tvivl om, at klassens nye drenge vil have opmærksomhed. Dels med deres utvivlsomme kvaliteter og dels med deres farvestrålende udseende. Så hvis man vil have en støvle, der både kan performe på banen og skabe sig opmærksomhed, så er der ikke mindre end seks forskellige støvler at vælge mellem. Derfor er der ingen undskyldning for ikke at blive set, når efterårsmørket langsomt kommer krybende og omslutter en.

De er kommet en efter en, men man må sige, at der er en vis lighed mellem Nikes Hi-Vis kollektion og Adidas og Pumas seneste farvelanceringer af F50 Adizero og Evospeed 1.2 Hvad synes du om farvene? Og hvilken er din favorit-støvle? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.