Adidas har givet deres rovdyr Predator LZ II slankefoder i den seneste tid, og det er der kommet en elegant og let Adidas Predator LZ II SL ud af. Vi har selvfølgelig haft den nye elegante støvle under mikroskopet for at se, hvad Adidas denne gang har forkælet os med.

Der har været tradition for, at Adidas lancerer en slank og tynd udgave af den ikoniske Predator-støvle, og med denne Adidas Predator LZ II SL fortsætter tyskerne med at levere en støvle til fodboldspilleren, der vil have minimal vægt på fødderne. Den efterhånden store Predator-familie har fået et nyt medlem i den elegante farvekombination af rød, hvid og sort, og vi byder velkommen til den nye støvle ved at kigge lidt nærmere på det slanke rovdyrs DNA.

En af de største forskelle mellem den klassiske Adidas Predator LZ II og Predator LZ II SL er overdelen. I stedet for hybridtouch-materialet har man valgt den tynde Sprintskin-overdel, som vi kender det fra Adidas F50 Adizero. Det er blandt andet med til at holde vægten imponerende langt nede og med 199 gram, så er der kun 34 gram ned til den meget lette bror Adidas F50 Adizero.

Hvis den helt nye Adidas Predator LZ II SL lyder som noget for dig, så kan du allerede nu bestille støvlen: - pris 2039 kr.

Selvom det er en Sprintskin-overdel, som vi kender det fra F50 Adizero, så er der stadig blevet plads til de dødbringende zoner, som gør Predator LZ II til en ekstraordinær kontrolstøvle. Med Pass, Drive, Dribble, Sweet Spot og First Touch har Adidas skabt en støvlen, der er designet til at forfine alle detaljer af ens spil og sikre suveræn kontakt med bolden.

Med Predator LZ II SL har Adidas arbejdet meget koncentreret med at forene den lave vægt med den sikre boldkontrol. En af udfordringerne har været at overføre Lethal Zones til den ultratynde Sprintskin-overdel, og Adidas har måtte varme det speciallavede SL gummi fast på overdelen. Samtidig har tyskerne efter feedback fra spillerne ændret på opbygningen og geometrien af gummielementerne, så det samlet giver en mere optimal boldkontrol.

Med Dribble, som man finder på ydersiden, har Adidas valgt at øge området med 80 pct, hvilket skal give bedre pasninger med ydersiden og en bedre kontrol, når man dribler. I forhold til pass, der findes på indersiden, har Adidas tilføjet det specielle SL-gummi til Memory Foam, hvilket overordnet skal give bedre boldkontrol, når den rigtige aflevering skal lægges.

I forhold til Drive, som man finder på den øverste del af vristen, har Adidas også øget området med 28 pct. i håbet om, at det giver et større sparkeområde og et mere aggressivt spark. Det er også blevet til ændringer på det såkaldte sweet spot, der er designet til at forbedre ens spark, når man skal forsøge at gøre Xavi og Nani kunsten efter og levere et dødbringende frispark. Adidas har øget området med 18 pct, hvilket tyskerne mener, kan give mere skru og fart.

Ydersålen er den ekstremt lette Sprintframe-ydersål, der vejer tæt på ingenting. Selvom den visse steder er så lidt som 1mm tyk, er den meget slidstærk og meget spændstig. Det giver et meget eksplosivt afsæt, der gavner acceleration, og som gør denne støvle til en vaskeægte hurtig sag.

Knopsystemet kender vi efterhånden rigtig godt, og det er det såkaldte Traxion 2.0-system. Det baserer sig på de triangulære knopper, der er blevet så karakteristiske for Adidas' støvler. De giver et enormt godt greb i banen, hvad end man skal vende, dreje, accellerere eller bremse, hvilket gør, at man kan komme først på bolden uanset situationen.

I Adidas Predator LZ II SL får du en støvle, der ikke alene er født til at kontrollere bolden, men som samtidig også er blevet indkodet til at generere fart, hvorend på banen man befinder sig. Med blot 199 gram er den nye Adidas Predator LZ II SL en af markedets letteste, og hvis man gerne vil have den unikke kombination af fart og kontrol, så er det helt sikkert en støvle, der er værd at overveje.

Hvis den helt nye Adidas Predator LZ II SL lyder som noget for dig, så kan du allerede nu bestille støvlen: - pris 2039 kr.

Med Adidas Predator LZ II SL har Adidas skabt en støvle, der både giver fart og kontrol, og det er et meget spændende nyt medlem af Predator-familien, som ser ganske elegant ud i rød, hvid og sort. Hvad synes du om den nye Adidas Predator LZ II SL? Og er du mest til SL-udgaven af Predator LZ II eller den normale model? Vi hører som altid gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.