Sommer, sol og nyt gear. Med de tre ting i livet, så bliver det ikke meget bedre, og vi er her i sommerens sidste stund blevet en anelse nostalgiske. Vi har derfor kigget lidt på, hvad der gjorde denne sommmer helt speciel. Velkommen til vores fotoalbum for sommeren 2013

Åh, du danske sommer, du er så dejlig. Ikke mindst når du forkæler os med så mange fantastiske støvler og trøjer. Sommeren er ved at gå på hæld, og selvom man måske lige kan presse den sidste omgang høj solskin ud af vejret, så tillader vi os at kaste et blik tilbage på, hvad der gjorde denne sommer helt speciel for os. Vi byder dig hermed velkommen til vores sommerferieminder 2013.

Det startede så smukt. Selvom sommeren ikke var officielt sparket i gang, og kalenderen kun talte den 15. maj, så fik vi noget at varme os på fra Puma. Den helt nye Puma Evospeed 1.2 kom til verdenen, og det var en smuk fødsel, som naturligvis skabte en del postyr. Støvlen var Puma seneste udgave af deres letvægter, og med kun 185 gram, så kan man ikke sige, at denne støvle på nogen måde holder en nede. Til de fodboldspillere, der ikke er så meget til mikrofiber, lancerede Puma oven i hatten Evospeed 1.2 i en udgave med lækkert kalveskind, og så er det svært andet end at bukke og sige pænt mange tak. Støvlen fik hurtig fødder at løbe på, og

Der gik dog ikke mange dage, ja faktisk kun en enkelt, før vi igen blev velsignet af en helt ny skabning. Denne gang var det Adidas, der synes at de ville vise sig frem, og det gjorde de med den helt nye Adidas Nitrocharge 1.0, der er en helt ny silo målrettet holdets motor, der arbejder stenhårdt i alle kampens 90 minuter. Meget interessant ved Nitrocharge er det nyudviklede Energysling, der holder forfoden på plads i accelerationerne, hvilket gør, at mindst muligt energi går til spilde. Ak ja, tiden går stærkt, men vi husker stadig det første møde den helt nye Nitrocharge 1.0. Et smukt øjeblik, som vi sent vil glemme.

Der er absolut heller ikke nogen som helst fare for, at vi glemmer den helt nye Nike Hypervenom Phantom. I de sidste dage inden de officielt blev sommer dumpede, der er en række kasser forbi hos Neymar Jr og Wayne Rooney, hvor der lå en helt ny uforudsigelig støvle i. Støvlen var ikke kun nyskabende i kraft af at det var en helt ny silo, den forbløffede også med det lækre NikeSkin på overdelen, der udvider sig efter foden og gør, at den passer til selv en bredere fod. Vi var heller ikke sene til at sende Joltter af sted til Rio for at følge i fodsporene på den uforudsigelige Hypervenom. Hypervenom har skabt en begejstring, der har gjort, at selv hvis det havde regnet helle sommeren, så havde det stadig været en perfekt sommer.

Nike var dog langt fra færdige med sommer-herlighederne. Et eller andet sted i Nike må der have siddet et par magtfulde herrer og bestemt, at vi skulle have den absolut bedste sommer, og derfor gik der heller ikke lang tid inden en vaskeægte læderklassiker landede. Med Nike Premier lancerede Nike en stilet, lækker og helt simpel støvle til fodboldspilleren, der værdsætter klassiske dyder.

Og for at det hele ikke skulle drukne i sprudlende farver og sommerligt tjubang, så besluttede Nike sig også for at hylde de klassiske sorte støvler. Det blev til fødslen af den uforlignelige Stealth-Pack. Den helt nye Nike Hypervenom blev klædt i sort orange, ligesom Nike CTR 360 Maestri III også gjorde det, mens både Nike Mercurial Vapor IX og Nike Tiempo Legend IV fik den legendariske farvekombination sort og hvid. Man kan blive glad nok af en ny støvle, men når der dumper fire støvler ned på en gang, så er det bestemt et sommerminde, der er værd at huske.

Nogle støvler er noget særligt, og det gælder ikke mindst Adidas F50 Adizero, som også så dagens lys midt i sommeren. Det gjorde den iklædt strålende farver, der skinnede om kap med solen, og som gjorde det til en af sommerens største nyheder. Sloganet for støvlen blev ikke helt misvisende Speed of light hvilket henviste til ikke kun Lionel Messis lynhurtige fødder, men også de overvældende og strålende farver, som har skabt en meget farverig støvle.

Det havde til gengæld ikke været en rigtig sommer, sådan som vi kender den bedst, hvis ikke vi også havde fået en masse nye trøjer fra alverdens storklubber. Især debanetrøjer er altid interessante at følge, da man får at se velkendte klubber i nye farver. Adidas havde for eksempel valgt at iklæde Real Madrid i en elegant kongeblå farve, der står godt til kongeklubben, og som bestemt er værd at trække over hovedet. Både når Real Madrid skal støttes, eller når man skal forsøge at efterligne Özil og Ronaldo på banen. Nike har dog også budt ind med en masse eksklusive og elegante udebanetrøjer og særlig elegant er Den Gamle Dames nye klæder. Juventus har fået en udebanetrøje helt i gult, hvilket giver en friskhed til det normalt meget klassiske hvide og sort-stribede look.

Men selvom udebanetrøjer er interessante, så er det altid hjemmebanetrøjerne, der bliver afventet med størst spænding blandt en klubs fan. En ny hjemmebanetrøje er en ny mulighed for at iklæde sig ens holds farver og vise, hvilken klub ens hjerte banker for. Hvis ens hjerte er blodrødt og man samtidig har en lille djævel gemt i sig, så vil man nok sætte stor pris på Manchester Uniteds hjemmebanetrøje til den kommende sæson, der med Gingham-tern i den gammeldags krave er særdeles stilet. Det er Bayern Münchens elegante og enkle hjemmebanetrøje bestemt også, og Adidas har klædt tyskerne godt på i kampen for at gentage bedriften fra sidste sæson og vinde the trible. En speciel tilbagekomst kræver også en speciel trøje, og med Jose Mourinho tilbage i Chelsea har Adidas leveret en elegant og meget simpel hjemmebanetrøje, som klæder klubbens fans. Mange af dem har i øvrigt fået trykt 'Special 1' på trøjen.

Og nå ja, vi var næsten lige ved at glemme det. Men denne sommer vil selvfølgelig også blive husket for, at vi i et par uger havde æren af de helt eksklusive Nike Mercurial Vapor IX Chrome, der kun er lavet 15 af på verdensplan. Som I nok også erindrer, så udlodede vi støvlen ud i en konkurrence, og vinderen blev Jorma Seabourne, og vi håber, at støvlen har det godt hos sin nye ejer. Vi må nok indrømme, at vi savner den bare en anelse.

Sommeren er ved at gå på hæld, men det har bestemt være en mindeværdig en af slagsen. Og selvom man måske kan blive en anelse trist over, at sommeren nu er ved at være slut, så kan man glæde sig over at næste år forhåbentlig bliver mindst ligeså god med VM i Brasilien og masser af forrygende fodbold. Hvad husker du denne sommer for? Og hvilken støvle synes du er sommerens helt store nyhed? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.