Steven Gerrard er for mange indbegrebet af Adidas Predator. Næste lige siden den unge englæder dukkede frem på den internationale fodboldscene, og forblændede europa med sit ihærdige spil, har han været tro mod Adidas Predator kollektionen. Men er det ved at smuldre nu, hvor han er blevet spottet i først en Nike CTR 360 Maestri og siden en adiPURE 11pro? Vi kigger nærmere på Steven Gerrard og hans lange tilhørsforhold til en helt særlig støvle.

Hvis der er en fodboldspiller, der er synonym med ordet loyal, så må det være Steven Gerrard eller 'Captain Fantastic' som Liverpool-kæledækken har fået som kælenavn af klubbens fans. Gerrard er en absolut yndling, og han har stået Liverpool bi i alle tider - også selvom han var meldt tæt på at skifte til Chelsea til en anden og større klub på et tidspunkt i den efterhånden lange og flotte karriere.

Og loyal har han også været overfor Adidas Predator; Lige siden han brød igennem i Liverpool, og Adidas hurtigt fik øjnene op for talentet. Gerrard har været frontfigur for adskillige Predator-versioner, og derfor var vores forundring også stor, da Gerrard i weekenden blev spottet træne i et par Nike CTR 360 Maestri III og senere et par Adipure 11pro.

Sådan noget får naturligvis spekulationerne til at blomstre: Er Gerrard færdig med Predator? Er han utilfreds med støvlen? Er han på vej over til Nike? Spørgsmålene har været mange, og mens vi endnu mangler at få svar på dem, så har vi været en tur i arkivet for at se nærmere på, hvor tæt forbundet Gerrard altid har været til Predator - og hvorfor hans optræden i Maestri III ikke var hans første i Nike i karrieren.

Vi starter vores tilbageblik med en direkte kobling til nutiden, og her vil de rigtig inkarnerede Steven Gerrard fans måske ikke være helt overraskede over at se Liverpool-kaptajnen i en Nike støvle. Da Steven Gerrard som kun 18-årig kom til Liverpool og debuterede for klubben, var det iført et par Nike Tiempo, som han dog hurtigt fik skiftet ud.

Og grunden til den udskiftning var, at Adidas fik øjnene op for, hvilket lysende talent denne Steven Gerrard var, og hvordan han fyldte og kontrollerede alt på midtbanen og samtidig havde en målfarlighed, som ellers kun var de dygtigste angribere forundt. Derfor iklædte Adidas den unge Liverpool-komet et par Adidas Predator Accellerator, som var Adidas' fjerde udgave af Predator-støvlen, der første gang så dagens lys i 1994.

Adidas Predator Accelerator blev lanceret i 1998 op til VM-slutrunden i Frankrig, som Frankrig som bekendt endte med at vinde, og det var ikke kun Steven Gerrard, der brugte støvlen. Også legender som Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero og ikke mindst David Beckham brugte støvlen, og sidstnævnte var nærmest ikonisk for støvlens egenskaber ved de fantastiske frisparksmål, som han leverede, og som understregede, at denne støvle handlede om sublim boldkontrol.

Og sublim boldkontrol besad Steven Gerrard utvivlsomt. Hurtigt fik han slået sit navn fast både i Premier League og på det engelske landshold, og han fik et ry som en fuldstændig uopslidelig og kompromisløs midtbaneslider, som samtidig havde en kraft i sin afslutning, som gjorde ham spektakulær og til en sikker favorit blandt fansene. Nyd blot målet ovenfor mod Manchester United i 2001 i en alder af blot 21 år.

Og Adidas har nok ikke været helt kede af, at Steven Gerrard skød dette pragtmål ind med den femte udgave af Predator - kaldet Precision. En støvle der levede et liv parallelt med Steven Gerrard, og hele tiden voksede og voksede i popularitet, og som tiltrak sig opmærksomhed i hele fodboldeuropa. Predator Precision leverede en støvle, som virkelig satte tung fokus på skrueelementerne på snuden, og her var hele snuden nærmest dækket af de små, rillede gummielementer. Samtidig havde støvlen den ikoniske, røde pløs, som nu kunne sættes fast til snørebåndene med velcro.

Når man bliver ved med at præstere på et højere og højere niveau, så tiltrækker det naturligvis opmærksomhed fra de største klubber. Steven Gerrard fik da også muligheden for at skifte klub, men den hårdtarbejdende midtbaneprofil gjorde det klart tidligt i karrieren, at han hørte til i Liverpool og hans tilhørsforhold var ligeså stærkt som til Adidas, hvor han i 2002 kunne iklæde sig den sjette udgave af Predator, Mania.

Adidas Predator Mania blev lanceret op til VM i Japan og Sydkorea i 2002, og støvlen var stadig lavet i lækkert kængurulæder, hvor det var bemærkelsesværdigt med de særlige skrueelementer af gummi, som Adidas havde udviklet til at give maksimal boldkontrol, nu stod tydeligt frem i hvidt, og at det nu kun var på indersiden af støvlen. For Steven Gerrard blev støvlen dog ikke den succes, som han og resten af England havde håbet på. I kvartfinalen mod Brasilien tabte England 2-1 efter et meget omdiskuteret frisparksmål af Ronaldinho, og dermed blev de tårnhøje forventninger, der var til Englands gyldne generation, nok engang knust.

Gerrard var dog langt fra en slagen mand, og han leverede fortsat på allerhøjeste niveau, og som dagene gik voksede hans stjerne hos Liverpool-fansene - og stoltheden over Gerrard blev ikke mindre af, at han fik anførerbindet, som han bar med en elegance og fightervilje, der i dag har givet ham navnet Captain Fantastic.

Fantastisk var det også for Liverpool og Steven Gerrard, at man i 2005 kunne hæve Champions League trofæet efter en kamp, der vil gå over i historien, da man vendte et truende 3-0 nederlag mod AC Milan til 3-3 og efterfølgende vandt i straffesparkskonkurrence. En af dem, der selvfølgelig hjalp Liverpool godt på vej, var Steven Gerrard, der bragede det første reducerende mål ind 10 minutter efter halvlegen, og det gjorde han i den syvende generation Predator med navnet Pulse.

Adidas Predator Pulse blev præsenteret med en helt ny og moderne teknologi, som Adidas kaldte Powerpulse. Kort fortalt gik det ud på, at man havde flyttet 40 gram af støvlens vægt frem i fronten af støvlen, hvor man skulle få mere kraft i sparket med en kraftoverførsel, der skulle være forbedret med 3 pct. i hvert eneste spark. De nu så velkendte skrueelementer på indersiden var også blevet en anelse mindre og bedre fordelt ud over hele indersiden af støvlen. Samtidig var strukturen på dem lavet en kende om, så de i endnu højere grad skulle skabe friktion mellem støvle og bold.

I 2006 var det tid til endnu en omgang VM, denne gang i Tyskland, og derfor præsenterede Adidas vanen tro også en ny udgave af Predator ved navn Absolute, som Steven Gerrard var blandt stjernerne til at anvende. I anledning af, at det var 50 året for, at England sidst vandt VM i 1966, var forventningerne til den efterhånden modne gyldne generation enorme, men drømmene brast nok engang, da England røg ud i straffesparkskonkurrence mod Portugal.

Støvlen skulle der dog ikke være noget galt med. Ifølge Adidas så var Predator Absolute den letteste og mest kraftfulde version til dato, og man havde lavet en PowerZone, med en række røde gummi elementer, der løb ned langs overdelen, og som skulle give et mere kraftfuldt spark og bedre boldkontrol. Samtidig lancerede Adidas deres Powerpulse teknologi, som skulle give mere fart i bolden igen ved at rykke vægten i sparkeøjeblikket så langt frem i skoen som muligt. Dette skete med en udhuling under forfoden, som var fyldt med tungsten, der skabte en ekstra vægtning når du ramte bolden.

I slutningen af 2007 var Steven Gerrard efterhånden en gigantisk verdensstjerne, og derfor var han også en helt central figur, da Adidas lancerede den niende version af Predator, som havde navnet PowerSwerve. Støvlen var udviklet i tæt samarbejde med den daværende gigant Zinedine Zidane, som havde været med til at udvikle en række af de nyeste teknologier i støvlen.

Støvlen var ligesom sine forgænger igen lavet i det klassiske og lækre kængurulæder og havde samtidig den karakteristiske pløs, der med en elastik kunne fastgøres til sålen. Målet med støvlen var at generere mere fart, mere kontrol og mere skru i bolden, og igen stod den på en ændring af Predator-elementerne, der nu havde en gennemsigtig overflade og med hensyn til udforming trak referencer til Predator Pulse.

Det er altid specielt, når man når et jubilæum, og i 2009 udgav Adidas deres Predator X, der som navnet antyder, var den 10. udgave af den populære og ikoniske støvle. Og det blev også en støvle, som Steven Gerrard fik på foden. Interessant er det at bemærke, at Gerrard så vidt muligt altid har spillet med sorte støvler, og den trend fortsatte han i Predator X, der samtidig var den første Predator-støvle uden den ikoniske pløs - hvilket også skabte en del ramaskrig i støvleverdenen.

Den loyalitet valgte Adidas også at belønne, og i 2010 lavede man en særlig udgave af Predator X i sort og gul, som Steven Gerrard blev ansigt for, og som han brugte under VM slutrunden 2010 i Sydafrika. Her røg England ud i kvartfinalen, efter at have tabt 4-1 til Tyskland i en kamp, der huskes stærkt for Frank Lampards mål, der aldrig blev dømt - men England røg ud, og Tyskland endte med at blive nummer 3.

Men selvom det ikke var blevet til nogen internationale triumfer for hverken Steven Gerrard og England, så blev hans fodboldspil på ingen måde ringere, og da Adidas i 2011 lancerede deres 11.generation af den legendariske Predator med navnet Adipower, så var det også en støvle, som Steven Gerrard gladeligt trak på fødderne.

Adidas Predator Adipower udmærkede sig ved at have en række af Adidas allernyeste teknologier inkorporeret, som vi også i dag stadig ser på flere støvler. Blandt andet var støvlen lavet med Adidas' Sprintframe samtidig med, at man også havde det klassiske PowerSpine. Overdelen var ligesom forgængeren Adidas Predator X lavet med et kalvelæder kaldet Tauruslæder, som er mere holdbart men dog også mindre smidigt end kængurulæder.

Den klassiske og legendariske Predator-silo, som først så dagens lys i 1994, blev redesignet i 2012, da Adidas lancerede den meget populære Adidas Predator Lethal Zones, der populært blev forkortet til LZ, og den blev også en af de første gange, Gerrard for alvor hoppede i en støvle, der ikke var overvejende sort..

Adidas Predator LZ var i mange henseender nyskabende - Adidas præsenterede således fem zoner, som støvlen var udviklet til at maksimere i forsøget på at forbedre ens spil. Med zonerne first touch, pass, drive, sweet spot og drible mente Adidas at have en støvle, der kunne forbedre ens boldkontrol, touch, præcision og power. Samtidig gik man endnu længere væk fra den oprindelige brug af kængurulæder ved at introducere det k-læderemulerende materiale, Hybridtouch. Materialet har mange af de samme egenskaber som kængurulæder, men er stærkere, optager mindre vand og vejer markant mindre.

Imens Adidas altid forsøgte at gå nye veje, så er der nok ikke nogen, der kan være i tvivl om, at Steven Gerrard er og bliver en Liverpool-mand. Og også en Predator-mand, i øvrigt - det lå ligesom fast. Det var i hvert fald det man troede, da den opdaterede version af Adidas Predator LZ II kom på gaden, og man selvfølgelig så Steven Gerrard med den på.

Men nu er der alligevel skabt tvivl ved Steven Gerrards trofaste tilknytning til Adidas Predator kollektionen, som ellers har fulgt den dynamiske og ihærdige midtbaneslider igennem hele hans karriere. I weekenden blev han spottet i en Maestri III, og efterfølgende blev han også set i en AdiPURE 11pro. Om det blot er en sommer-ting, at Gerrard lige tager et blik på et på andre støvler, skal stå uvist hen. Interessant er det dog at bemærke, at Gerrard har skåret hælen af sin højre støvle, både på sine AdiPURE 11pro og sine Predator LZ II - der var tidligere snak i medierne om, at englænderen havde et problem med sin hæl, og det lader ikke til at Gerrard er sluppet helt af med det endnu.

Vi følger selvfølgelig spændt med i, hvordan det kommer til at gå med Steven Gerrard, og om han måske kunne finde på at skifte væk fra sine Adidas Predator LZ II. Hvad tror du Gerrard ender med at vælge? Og hvilken støvle synes du ville passe til ham? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.