Neymar Jr. er et navn, som har floreret i fodboldverdenen i uendelige tider, og den kække brasilianer har formået at transformere sig selv fra at være et kæmpe talent til at være en ægte superstjerne og frontfigur for Nikes nyeste silo Hypervenom. Vi tager på en rumrejse mod de største stjerner for at komme tæt på fænomenet Neymar Jr.

Hvor mange gange har man ikke hørt det: Ham her bliver den nye Zlatan, Ronaldo, Zidane, Laudrup, Messi, Maradona, Bergkamp, Cruyff, Pele, Schmeichel, (indsæt selv verdensstjerner efter velbehag). Fodboldverdenen er efterhånden en overflod af forudsigelser om kommende kæmpe stjerner, men pludselig går dagene, og de spillere man troede var sikre stjernekort, forsvinder i glemslen eller viser sig at brænde hurtigere ud, end man kunne nå at glimte dem på stjernehimmelen.

Det er vel efterhånden et fåtal af spillere, der formår at tage turen fra at være gigantiske stortalenter til rent faktisk også at blive de store stjernespillere, som de blev spået til, men en af dem, der har taget den vilde rejse er Neymar Jr. der er sommerens store samtaleemne - denne gang ikke blot som stortalent, men nu som en rendyrket verdensstjerne, og som frontigur for Nike Hypervenom Phantom

Og hvordan måler man så ens stjernestatus? Tjo, hvis man er indkøbt til Barcelonas i forvejen stjernespækkede mandskab som det helt store navn, lige har vundet Confederations Cup og været turneringens bedste spiller, samt er topmodel for Nikes nyeste støvlesilo, ja så er man vel meget godt med på stjernefronten. Det skulle denne skribent i hvert fald mene, der godt kunne stille sig tilfreds med bare at have en enkelt af de ting på CV'et.

Selvom Neymar nok ikke har skulle vise pas på sin rejse mod stjernerne, så står der kun årgang 1992 i Barcelona-stjernens brasilianske pas. Neymar er med sine 21 år stadig et talent, men det har han været i mange år efterhånden, og man har snakket om det brasilianske fænomen siden dengang, hvor Ronaldinho var Brasiliens største stjerne. Det er nu heller ikke helt uden grund. Med et par Vapor V på fødderne viste Neymar bl.a. som kun 17 årig, at han ikke kun mestrer sublim boldkontrol, men også er lynhurtig. Om han dog er så hurtig, som videoen viser, skal vi dog lade stå hen i det uvisse, men det taler sit tydelige sprog, at han allerede dengang havde fanget Nikes opmærksomhed.

Neymar Jr. voksede op med en kærlighed for fodbold, og den udfoldede han i de brasilianske gader og fodboldbaner i Sao Paolo, hvor han som blot 11-årig blev spottet af den brasilianske storklub Santos - og da kalenderen viste 2003, skrev han en ungdomskontrakt med holdet.

Og på ungdomsholdet hos Santos skulle den unge Neymar Jr. udfylde nogle ganske tunge sko, hvor både Pepe, Pele og Robinho alle startede deres karriere i sin tid hos 'Pexie', som er Santos kælenavn. De store forgangsmænd virkede dog ikke til at skræmme Neymar Jr., der altid fremstod som en lysende komet, og hurtigt viste sig som et af klubbens største talenter - og så er det jo naturlig fx at sammenligne med en af de største legender af alle Pele eller Santos-profilen Robinho.

Da kalenderen viste den 7.marts 2009, spillede Santos en kamp mod Oeste, og her fik Neymar Jr. sin debut - og hvis han her gjorde sig forhåbninger om at nedtone de enorme forventninger, som lå på hans skuldre, så fejlede han stort; Med imponerende spil fik han nemlig sikret om muligt endnu større forventninger til sit talent.

Siden da har Neymar på ingen måde set sig tilbage. For hver kamp, hver tæmning, hver afslutning og ikke mindst hvert mål har Neymar formået at øge forventningerne til hans fremtidige præstationer, og han har været den absolut bærende profil i Santos triumfer i den brasilianske liga Serié A. Samtidig fik han debut på det brasilianske landshold som kun 17-årig og trådte dermed for alvor ind på den største af alle scener i en meget ung alder.

Sådan et talent kan ikke få lov at blomstre uden omverdenes interesse for evigt, og der gik ikke mange år af Neymars professionelle karriere, før giganter som Real Madrid begyndte at have snøren ude efter den brasilianske komet fra 'Pexie'. Historierne har været mange, men det var først i dette transfervindue, at det lykkedes for Barcelona at få Neymar væk fra det trygge og velkendte Brasilien og til Europa.

Endnu mangler vi at se, om Neymar Jr. kan transformere sit fantastiske spil til den europæiske spillestil, men men meget peger på at Neymar har hvad der skal til for at blive en bragende succes - og fortsætter han de takter, han viste i Confederations Cup, ser det ganske lovende ud - og så kan Barcelona meget vel ende op med to af verdens bedste spillere på samme hold.

Nike virker heller ikke til at være i tvivl om Neymars åbenlyse kvaliteter, og han bliver aktivt brugt i markedsføringen af deres nye Hypervenom, som han endda har været en central del af udviklingen på. Neymar nærmer sig derfor også med hastige skridt Ronaldo og Ronaldinho, da han med sin boblende natur, til tider vilde hår og altid spændende spillestil allerede er genkendt verden over. Spørgsmålet er, om Neymar på et tidspunkt i fremtiden vil blive så stor, at han lige som Cristian Ronaldo får sin egen signaturstøvle. Det er langt fra utænkeligt, og mon ikke de i Nike allerede har gjort sig nogle tanker om netop en njr11-støvle?

Mange fodboldspillere bliver udråbt til at være det helt store, men få bliver det rent faktisk. Neymar er undtagelsen - hans kvaliteter kan ingen betvivle, og med nummer 11 i Barcelona, et par helt nye Hypervenom på fødderne, så er der helt forståelig, at han har været sommerens helt store samtaleemne. Det eneste spørgsmål der står tilbage er: Er der overhovedet nogle grænser for, hvad Neymar kan opnå?

unisport, neymar, fc barcelona

Her på Unisport er vi vilde med fænomenet Neymar JR og hans legende lette spillestil. Derfor har vi lavet en kampagneside, hvor du kan komme helt tæt på Neymar. Hvad synes du om Neymar og det store talent? Og hvor stor tror du, at han kan blive? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.