adidas bringer liv til gaderne med Ace og X Cage: City Pack

01.11.2015

Skrevet af Jonathan

Kampen om gaderne står lige i øjeblikket mellem to giganter: Nike og adidas. Nike satte sig tungt på asfalten da de først introducerede FC247, som siden har udviklet sig til FootballX. Adidas har dog ikke tænkt sig at lægge sig ned og nu udfordrer de for alvor modstanderne med en særlig lancering af deres Cage sko, fortolket gennem City Pack. Se dem her.

Hackney, London, Brooklyn, New York og Kreuzberg, Berlin. Det er disse tre byer der har lagt inspirationen til adidas’ lancering af City Pack. Både på design og teknologi har Cage skoen fået bylivets rå facede at mærke. Så er det bare om at finde ud af om du vil angribe byen med ACEs kontrollerende touch eller Xs utilregnelige angreb.

Vi kommer ikke til at få alle City Pack skoene på lager, men klik her og se, hvilke du kan få.

Jeg synes at ideen med at designe deres sko med inspiration fra nogle af verdens mest trendy byer er fed. Det er tydeligt at der er tænkt over designet. Mode er efterhånden blevet en vigtig del af fodbolden og derfor er det ikke længere helt ubetydeligt hvordan ens fodtøj ser ud, hvad enten man er på græsplænen, asfalten eller hvor man nu befinder sig. Jeg er personligt ret vild med Kreuzberg designet. Helt generelt kunne jeg dog godt have ønsket mig at mønstrene på skoene trængte lidt mere igennem. Det er lidt for diskret til min stil. En fed detalje er dog at adidas har gjort de tre striber selvlysende, så det glimter i skæret fra gadelygterne. Hmm, jeg synes jeg har hørt om den feature før?

På den tekniske del af skoene har de, som allerede nævnt, også fået en lille modificering. Begge sko har fået en ny overdel for at tilpasse den hårde overflade, som skoene er tiltænk. Ace har på forfoden fået en vævet overdel, som sikrer et dæmpet touch på bolden, så den passer til Ace spillertypen. X derimod har fået en lidt mere klassisk mikrofiber overdel, da det her mere handler om at fart og energi.

City Pack er adidas’ nyeste svar på sko til ”street” banerne. Med en version i både X og Ace til hver by har adidas bragt noget af den moderigtige og trendy stil ind i fodbolden, som Nike indtil nu har mestret gennem deres Nike FC. Hvem ved, måske er adidas i gang med at bygge deres egen klub op – FC adidas?