Molten Europa League | Læs mere om den officielle kampbold

16.10.2018

Skrevet af Zlatko

Sidste år annoncerede UEFA, at Molten blev den nye kampbold-sponsor for Europa League-turneringen. Vi har allerede set bolden få debut, men lad os tage et kig på detaljerne af den flotte kampbold.

Molten Europa League-kampbold

Hvis du ikke har hørt eller lagt mærke til nyheden, så lad os lige løbe detaljerne igennem. Sidste år offentliggjorde UEFA Europa League, at Molten blev den nye officielle kampbold-sponsor. Dette betød at adidas var et afsluttet kapitel, og den japanske boldproducent kunne tage over fra 2018/19-sæsonen.

Dette er dog ikke bare en lille aftale, som blev lavet mellem de to parter, da kontrakten løber indtil 2021, så vi kommer til at Molten-kampbolden i Europa League i et stykke tid endnu. Derudover så er UEFA Europa League numerisk den største professionelle klubturnering, der involverer klubber fra 55 lande på tværs af Europa.

Virksomheden Molten er kendt for altid at forbedre deres produkter, og de startede tilbage i 1959, hvor de lavede deres første sportsbolde. Moltens fodbold blev allerede i 1973 FIFA-godkendt, hvilket gjorde dem til en anerkendt producent på markedet. Den nye Molten Europa League-fodbold er ikke undtagelse, da bolden er pakket med teknologier og innovationer. Du får en fodbold, som er lavet på en unik varmebindings-teknologi, der tillader bolden at få en glat og sømløs overdel. Overdelen er desuden og designet til at stabilisere boldens svævebane, hvilket giver dig en mere præcis aflevering og skud.

Under den sømløse overdel finder man en såkaldt ’cushioning foam’, der giver et dæmpende og kontrollerende touch, mens et rør-lag holder på luften inde i bolden.

Europa League design

Designet på Europa League-kampbolden er ligetil, da man har valgt at ligge sig tæt af UEFA Europa League-tankegangen. Bolden kommer med både UEFA Europa League- og Molten-logo samt et FIFA Quality Pro-stempel. Designet på bolden er lavet med det samme tema, som man ser i Europa League, hvilket giver dig en bold med de samme farver og grafiske detaljer, som man blandt andet ser på stadionerne under kampene eller på reklamerne.

Grafikken på bolden kommer med de samme orange bølger, der illustrerer rejsen, som klubberne tager igennem Europa i løbet af turneringen. Ligegyldigt hvad, så er det en flot bold, der er lavet til Europa League-turneringen, og vi kan ikke vente med at se, hvad dette partnerskab fører til.

Find Molten Europa League-kampbolden her og bliv klar til den nye runde.