Sådan undgår du skader

21.09.2018

Skrevet af Clément

Hvis du overhovedet er lige som mig, så har du haft din del af skader. Skader er i min optik den grimme side af det smukke spil. Det er forfærdeligt når det sker, men samtidig befinder man sig på sidelinjen i en længere periode, hvor man finder sin mentale styrke til at komme tilbage endnu stærkere end før. Det er øjeblikket, hvor du finder du af, at det er mere end bare en sport.

I denne uge har jeg fået hjælp af vores egen Christine fra Unisport og Daniel fra Footballmentor, for at give dig en top 3 over de bedste råd til at undgå skader. Er du træt af at sidde over kampe på grund af den samme ankel- eller lyskenskade, så skal du bare læs videre her, da vi kommer med nogle gode råd og øvelser til fremtiden.

1 - Y balance stability

Tag dine sko af og balancer på dit venstre ben. Bøj dit knæ en smule og skub frem med din højre fod, som du holder strakt, og hold den position i et par sekunder. Når du har gjort dette, skal du gøre det to gange mere på samme ben, bare i forskellige retninger. Gentag denne øvelse igen bare med det modsatte ben.

2 - Nordic hamstring curls

Her skal du gå ned på dine knæ og have en skulderbredde imellem knæene. Til denne øvelse skal du bruge en ven, som kan der sætte pres på dine ben, så du bliver holdt nede på jorden. Derefter skal du læne dig fremover, og gør dette i en stille bevægelse, inden du ligger fladt på maven. Når du er på maven, så du rejse dig op til startpositionen og gentage denne øvelse.

3 - Copenhagen plank

Til denne øvelse skal du bruge en stol eller bænk. Start med at lægge dig ned på din venstre side, og placer din højre fod på stolen og stræk dig ud, så du ikke bøjer i knæet eller hoften. Placer din venstre albue under din skulder, da dette vil støtte din overkrop, og løft din krop op, så det kun er din albue der ramme jorden. Hold denne position i 30 sekunder, hvis det er muligt. Når du har gjort dette, så gentager du øvelse igen bare på modsatte side og arm.

Disse er helt klart nogle af de mest almindelig skader i fodbold. Dine ankler og muskler udsættes for mest pres, når du spiller fodbold, så gør dig selv en tjeneste og styrk dem! Du vil blive overrasket over effekten, hvis du bare bruger 15 minutter om ugen på disse øvelser.

Dette var vores 3 tips til, hvordan man kan undgå almindelige skader. Jeg håber du kunne bruge dem, og at det hjælper dig på vej mod at undgå skader.

Forneden kan du se den fulde video, hvor Daniel fra Footballmentor og Christine fra Unisport viser øvelserne.