Sådan gør du dit udstyr mere professionelt

12.09.2018

Skrevet af Zlatko

I denne uges guide er jeg gået væk fra taktikker og træning og fokuserer mere på udstyret. Jeg bliver ofte spurgt om, hvilke slags produkter I skal vælge og bruge samt, hvordan man bruger dem bedst muligt. I denne uge har jeg fået lidt hjælp af JayMike, som snakker jer igennem om, hvordan man kan forbedre sit udstyr.

Dit fodboldudstyr forbedrer ikke dine egenskaber som fodboldspiller. Men hvis du gerne forbedre dig selv som en fodboldspiller, så skal du bare læse en af vores tidligere blogposts! Ved at vælge det helt rette udstyr vil du føle dig mere komfortabel, når du spiller fodbold. Det, at føle sig komfortabel, er noget af det vigtigste, når du skal vise dit fulde potentiale på banen. Så hvis du gerne vil steppe dit spil op til næste niveau, skal du helt klart blive ved med at læse denne Top 5 over det udstyr, som du bare skal have.

5 - Beklædning

Dette må nok være det mest åbenlyse udstyr, som du skal bruge, da du skal bruge en trøje og shorts for at spille fodbold. Mange undervurderer værdien i at have det helt rette tøj, som kan hjælpe dig på vej til at steppe spillet op. Vi anbefaler, at du investerer lidt ekstra i ordentlige baselayer-produkter og kompressionsshorts. Det vil ikke kun holde dig komfortabel og varm, når du spiller udenfor om vinteren, men det vil også hjælpe din krop med at restituere hurtigere imellem træningspassene. Dette giver dig mere tid til træning, så du kan forbedre de områder, som du har brug for.

4 - Sokker

I mange år har grip-sokker været en hemmelighed i professionel fodbold, men nu er de tilgængelige for alle, der vil bruge dem. Jeg kan ikke sige, hvor vigtigt det er - men køb nogle grip-sokker, og du ville aldrig fortryde det! Vi anbefaler grip-sokker fra Falke eller Nike, da de hjælper med at holde din fod på plads, så de ikke glider rundt i støvlen, samtidig med de tilbyder en komfort, som ikke kan sammenlignes med noget andet. Grip-sokker hjælper også på vabler, så hvis du døjer med den skavank, er de helt klart en investering værd.

3 - Små tilbehør

Få fat i en ekstra støvlepose, og smid alle de ekstra små ting i den. Det sidste du kan overskue er at skulle vende hele din taske på hovedet, lige før du skal ind på banen og spille, bare for at finde en rulle tape. Fyld en støvlepose med f.eks vabelplaster, strømpetape eller det, som du skal bruge op til en kamp eller træning. Det vil hjælpe dig med at holde fokus, så du altid er klar til kamp!

2 - Benskinner

At blive skadet er noget af det værste, især fordi du kommer til at miste kampe og træningspas. Invester derfor i nogle gode benskinner, som hjælper med at beskytte dine ben mod klodsede forsvarsspillere. Du behøver ikke at sprænge budgettet for at købe et par, men du skal helt bruge noget tid på at finde det helt rette par, så du føler dig komfortable i dem, samtidig med du også får den beskyttelse, som du har brug for.

1 - Støvler

Som jeg skrev i starten, så vil udstyret ikke gøre dig til en bedre spiller. Derfor, skriver jeg ikke nødvendigvis om, at du skal ud at købe de dyreste støvler på markedet. Det, der er vigtigt, er at købe et par støvler, som passer til din fod, og som er behagelige at have på. Det bedste råd, jeg kan give dig, er at købe fodboldstøvler, der passer til det underlag, som du skal spille på. Vi har støvler til almindelige græsbaner, kunstgræsbaner, bløde græsbaner, grus og indendørs. Du vil ikke kunne spille 100% igennem med støvler, der bruges på forkerte underlag, og i værste tilfælde vil du også kunne opleve nogle rigtig grimme skader-

Dette var min Top 5 over, hvordan man kan forbedre sit udstyr. Jeg håber, den gav mening, samt at du tænker over det udstyr, du køber i fremtiden.

Nedenfor kan du se JayMikes video, så du kan få endnu mere inspiration til dit nye udstyr.

Hold dig opdateret hos Unisport for endnu flere ’Sådan gør du’-blogs og andet fedt #unisportlife-content.